30.7.09

Älykästä suunnittelua Nigeriasta

BBC uutisoi miten Afrikassa on alettu kampanjoimaan koulutuksen päivittämisestä islamilaiseen suuntaan. Nigerian "talebanit" vastustavat länsimaalaista koulutusta. Kouluissa yritetään tuputtuu lapsille täysin islamin vastaisia ajatuksia. "Talebanit" ilmaantuivat n. viisi vuotta sitten. Maan levottomuuksia hyväksikäyttävä Boko Haram ryhmä on iskenyt hallitusta vastaan Nigerian pohjoisilla alueilla. Ryhmän johtaja Mohammad Yusuf selittää hieman tarkemmin mikä olisi koulutussuunnitelma heidän perustamassa valtiossa:

"Otetaan esimerkiksi sade. Me uskomme sen olevan Jumalan luomaa, eikä auringon aiheuttamaa vesihöyryä joka on tiivistynyt sateeksi."


Olemmeko oikeasti nähneet miten sade muodostuu? Onko vesihöyryn tiivistyminen vain teoria? Teach the controversy!

Yusuf ei myöskään tykkää siitä, että länsimaalaiset väittävät Maan olevan pallo. Se on kuulemma ristiriidassa Allahin oppien kanssa. Tietenkin militantti ryhmä hylkää myös darwinismin.

Ero Yhdysvaltalaisiin Intelligent design-fanittajiin on siinä, että afrikkalaiset advokaatit käyttävät rynnäkkökiväärejä. Amerikkalaiset käyttävät lakimiehiä. En ole varma kumpi on vaarallisempi.

4 comments:

AaJii said...

Ja tuuli johtuu siitä että Allah puhaltaa.

Mitenkä muutan mahtaisi toimia gravitaatio, jos Maa olisikin pyörivä kiekko eikä pallo? Olisiko reunoilla syytä pitää jostain tiukasti kiinni ettei sinkoudu avaruuteen?

Ai niin, ei ole olemassa mitään gravitaatiota, vaan jumala pitää jaloista kiinni.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Niin. Oikeasti gravitaatio on vaan kaava, jolla Jumala toimii. Se näyttää samalta eilen kuin tänään, koska Jumalan tahto ei muutu.

Luonnontieteet eivät siksi ole Jumalaa vastaan. Salamaniskun mekanistinen selitys ei kerro miksi salama lyö, vaan miten se lyö.

Siksi ilmastotutkijat on korkeintaan selittäneet miten Thor heittää vasaraansa?

No, se on kuitenkin selvää, että I won! Minun Jumalallani on vasara. Teidän Jumalanne naulattiin ristille. Yhteensattumia ei ole!

Jarmo said...

Jos Maa olisi kiekko, niin keskeltä kohti reunaa kävellessä alkaisi pikkuhiljaa tuntua kuin kävelisi ylämäkeen. Aivan reunalla tilanne olisi käytännössä sama kuin yrittäisi pystysuoraa seinää tallustaa.

AaJii said...

Eikö pyörimisliikkeen pitäisi kompensoida tätä efektiä jotenkin?