4.12.10

Katolisen kirkon kadonneet tiedostot

Huhtikuussa paljastui, että katolisen kirkon sisällä painostettiin pappeja olemaan hiljaa lasten hyväksikäytöstä.

Kasvava skandaali pakotti sisäisen tutkinnan aloittamisen. Kirkon papereita on pengottu. Kaikki ei ollut kohdallaan. Vuosien 1945 ja 2009 välillä on runsaasti puuttuvia dokumentteja. Joten tutkijat eivät voi tietää kuinka monta hyväksikäyttötapausta kaiken kaikkiaan tapahtui kirkon sisällä.

Välillä sentään löytyi virallisia papereita hyväksikäytöistä. Arkistojen tutkintaa johtanut lakimies Marion Westpfahl selasi läpi 1977 - 1982 kansioita. Silloin nykyinen paavi Benedictus oli vielä arkkipiispa Josef Ratzinger. Hän johti tutkittavaa hiippakuntaa. Juuri tällä aikavälillä oli arkistoissa selkeitä puutteita.

Westpfahl löysi vain yhden hyväksikäyttöä käsittelevän dokumentin. Siinä Ratzinger oli henkilökohtaisesti valvonut tapauksen käsittelyä ja määrännyt hyväksikäyttöön syyllistyneen papin poistumaan seurakunnasta. Loppu hyvin kaikki hyvin.

Nykyinen arkkipiispa Reinhard Marx antoi lakimiehille vapaat kädet kirkon arkistojen penkomiseen. Ilman sitä katolisen kirkon maineen puhdistaminen ei olisikaan mahdollista. Arkkipiispa Marx toteaa viime kuukausien olleen hänen elämänsä vaikeimpia. Häpeä ja syyllisyys painaa harteilla. Ehkä kadonneet dokumentit tulevat joskus julkisuuteen. Ellei niitä silputtu.

1 comment:

Ötöpesän jengi said...

http://www.apocalypsecartoons.com/fathertucker/fathertucker.html