4.12.10

Nooan arkki VS Nooan väärennös

Muistatko kun otsikoihin päätyi jälleen kerran Nooan arkin löytämistä hehkuttava skuuppi. Kiinalainen joukko oli onnistunut löytämään 99,9 % varmuudella salaperäisen arkin. Muiden kreationistien joukosta nousi kuitenkin sora- ja moreeniääniä. He väittivät löytöä väärennökseksi. Kiista ei ole heltynyt. Kristillinen WorldNetDaily esittelee toistensa kurkuissa rettelöivät arkkimetsästäjät. Ilmeni että vuorelta löydetyt puut on rahdattu sinne kovalla työllä. Puihun hierottiin tuhkaa, jotta ne näyttäisivät vanhemmilta. Iänmääritykseen annettu puupala olikin haettu Iranilaisesta linnasta. Paikallinen väki ei halua kumota löytöä, sillä Aito Arkki toisi paikalla mukavasti turistien rahaa.

"Huhupuheita" huutavat alkuperäisen löydön tehneet Noah’s Ark Ministries Internationalin kiinalaiset. He eivät ollenkaan tykkää vihjailuista. NAMI nostaa lahjoituksia löydön tutkimiseen, mutta ei toistaiseksi suostu luovuttamaan todisteita sen aitoudesta. Kiista jatkuu vielä varmasti pari vuotta. Aina seuraavaan arkin löytöilmoitukseen asti.

Nooan arkilla voi kuitenkin rahastaa vaikkei sitä löydy Araratin vuoristosta. Rakennetaan se vain huvipuistoon: Ark Encounter valmistuu vuonna 2014. Se on jatkoa Answers in Genesiksen kreationismimuseolle. Arkkipuistoon rakennetaan myös Baabelin torni, Lähi-idän muinainen kylä, Nooan eläintarha, ja aitoa raamatullista historianopetusta lapsille.

3 comments:

Tomi said...

Ehkä raamattun kirjoittaja erehtyi ja Noa pirteänä kaverina rakenteli useamman arkin.
Tämä ratkaisisi myös arkin tilaongelmat.

Mari said...
This comment has been removed by the author.
Mari said...

Jotenkin noin sen on täytynyt mennä. Välillä raamatun sanasta sanaan tulkintoihin ei voi suhtautua kuin huumorilla.