3.12.10

Näin menetin uskoni ateismiin, osa 2

You Can Lead an Atheist to Evidence but You Can't Make Him Think - Answers to Questions from Angry Skeptics ei ole vieläkään tuottanut ahaa-elämyksia. Argh-elämyksiä on kyllä runsaasti. Ray Comfortin perustelut kristinuskolle päätyvät aina uskon itsestäänselvyyteen, jota ei tarvitse perustella. Kaikki järkevät ihmiset ymmärtävät, että näkemämme asiat luonnossa on luotu, joten kristinuskon hienouksien hyväksyminen tapahtuu antautumalla Jeesuksen sanomalle, jne.

Kun kysytään miten lapsille pitäisi kertoa evoluutiosta, niin Comfort haluaa vanhempien olevan äärimmäisiä skeptikoita. Kyseenalaistakaa kaikkia. Kysykää jatkuvasti kysymyksiä kehitysopista. Pyytäkää tieteellisiä todisteita.


"When they maintain that there are masses of fossils that prove this, don't take their word for it. Press the issue. Blind faith is another word for ignorance. Say you want the facts. Ask for specific scientific evidence of species-to-species transitional forms in the fossil record."


Lisäohjeet paljastavat ettei Comfort ymmärrä miten evoluutioteorian mukaan lajit kehittyisivät. Ei mikään ylläri. Hän vaatii lajista lajiin tasolla olevia välimuotoja. Ihan hyvä juttu. Sellaisia löytyy. Mutta kun ne näytetään Comfortille, niin hän toteaa niiden olevan lähes samanlaisia. No niinhän ne ovatkin, sillä harvoin lisko synnyttää linnun. Koko pointti piilee siinä, että kehitys tapahtuu virtaavan veden lailla. Ei ole mitään yhtä tiettyä pistettä lajiutumisessa, joka erottaa lajit toisistaan. Vaikka tarkkailemme miten lajiutuminen tapahtuu tälläkin hetkellä luonnossa, niin voimme todeta (käytännön tasolla) lajiutumistapahtumat vasta sitten kun ne ovat tapahtuneet. Sitä ei nähdä livenä sanan varsinaisessa merkityksessä.
Krokoankka on Comfortin ehdotus sellaisesta välimuodosta jota evoluutio edellyttää. Oikeesti!

Kaikki puheet DNA:sta, fossiileista, genetiikasta, mutaatioista, surkastumista, ja lukemattomat muut asiat ovat vain darwinistien käsien heiluttelua. Comfort tietää, ettei evoluutiolle löydy mitään - yhtään mitään - tieteellistä näyttöä. Evoluutioteoria perustuu vain sokealle uskolle.

Kritiikissään Comfort ei ymmärrä evoluutioteorian alkeita. Sanoisin jopa lääkäri/YEC Pekka Reinikaisen evokritiikin olevan pätevämpää kuin Comfortin kirjoitukset. Krokoankan esittely evoluutioteorian edellyttämänä välimuotona menisi helposti vitsin piikkiin, ellei Comfort jälleen vakuuttelisi sen olevan vakava asia. Se on aito species-to-species välimuoto, jollaisia pitäisi löytyä jos evoluutio on totta. Tukea saadaan lapsille tarkoitetusta The Wild World of the Future-kirjasta, jossa näytetään erilaisia mielikuvituksen tuotteita. Tulevaisuuden eläinlajeissa on mm. hyppivä käärme (Snabbit), elefantin kokoinen kilpikonna ja muita outouksia. Comfort myhäilee onnellisena. Evolutionistitkin ajattelevat samalla tavalla kuin hän. Vaikkakin Discovery Channelin tulevaisuuspekulaatioiden täytekirjassa, jota markkinoidaan lapsille. Parempi kuin ei mitään.

Luojan kiitos Comfort jättää lopulta evoluution rauhaan. Ymmärrän kyllä miehen palavasta hurmoksesta johtuvan ei-niin-tarkan perehtymisen evoluutioon. Seuraavissa luvuissa keskitytään teologisempiin ajatuksiin. Ei vieläkään lupaavaa tekstiä. Vakuuttelut omatunnon ongelmasta ateisteille (miksi se kehittyi?!?!) Comfort jättää huomioimatta argumenttinsa onttouden. Käsityksemme oikeasta ja väärästä tulevat omatunnon äänen kautta. Omatunto on hänen mukaan parhaiten selitettävissä Jumalan antamana lahja ihmiskunnalle. Mutta entäpä jos esim. homoseksuaalin omatunto sanoo, ettei siinä ole mitään väärää jos hän rakastaa sellaista ihmistä jolla on samalaisen sukupuolielimet? Eli hänen mielestä homoseksuaalisuudessa ei olisi sen enempää vääryyttä kuin miehen ja naisen välisessä rakkaudessa. No siinä tapauksessa Oikea Moraalinen Vastaus täytyy hakea Raamatusta. Eli omatunto toimii vain jos se on yhteneväinen Comfortin raamatuntulkinnan kanssa. Vain Jumalaa kohti osoittava moraalinen kompassi toimii.

Käytän sairaslomaani (angiina) tällaisen kirjan lukemiseen. Olen sairas useammalla tavalla.

Olen myös vieläkin ateisti.

4 comments:

Skiriki said...

Haluan nähdä välimuodon Ray Comfortin ja hänen vanhempiensa välillä.

Tomi said...

Skriki se voisi olla aika ilmestys.

Kristiina K. said...

Tuo minua ärsyttää noissa kreationistien vaatimissa todisteissa, että mikään ei kelpaa. Lähinnä pitäisi olla eliö, jonka kyljestä törröttää ylimääräinen raaja, että kelpaisi. Vaikka ihan selkeällä maalaisjärjellä ajattelemalla tajuaa, että muutoksen tulee olla lajin selviytymistä edistävä. Törröttävät ylimääräiset ulkonemat eivät sitä yleensä ole.

Olenkin lopettanut kreationistien kanssa evoluutiosta keskustelemisen, sillä tieteen asiasta tulee keskustella tieteen kielellä. Jos joka siunaaman kerta pitää erikseen selvittää, mitä vastapuoli tällä kertaa tarkoittaa lajilla suhteessa biologiassa määriteltyyn lajiin, niin hyödyllisempää ja hedelmällisempää on hakata päätään konkreettiseen seinään.

Anonymous said...

Tästä aiheesta on sarjakuvakin: http://cectic.com/134.html