6.12.10

Rukous on vakava asia Havaijilla

Pari kuukautta sitten tutustuin siihen miten Jenkkilän fundamentalistit levittävät oppejaan ympäri maailmaa. Jopa Havaijin uskonnollinen maaperä sai väkevämpiä siemeniä. Heidän tavoitteena on muokata osavaltiosta syvästi uskonnollinen kansalaisista lainsäätäjiin asti. Uudesti syntynyt kristillinen yhteistö on paras yhteisö. Sellaisessa ei enää tarvitse kuulla rukousten vastalauseita.

Näytteen tulevasta sai kokea valtion ja kirkon erottamista kannattava Mitch Kahle. Hän oli seuraamassa Honolulussa senaatin kokousta. Aikaisemmat kirjeet joissa hän huomautti rukousten rikkovan perustuslakia eivät tuottaneet tuloksia. Viralliset toimenpiteet aloitettiin yhteisellä rukouksella, kun senaatin presidentti Colleen Hanabusa pyysi paikalle pastorin. Mitch nousi seisomaan ja protestoi ääneen peräti seitsemän sekuntia:

"I object. My name is Mitch Kahle and I object to this prayer on the grounds that it's a violation of the first amendment of the constitution of the United States. I object."


Tulos: järjestysmiehet kantoivat miehen pois salista. Hänet kaadettiin maahan. Käsiraudat ranteisiin. Kahlen käsiin lyötiin... kahleet, hohohoo! Poliisit pidättivät Kahleen.Kaikkien hämmästykseksi asia vietiin oikeuteen asti. Siellä tuomari Leslie Hayashilta meni n. tunti todeta mies syyttömäksi. Kahleella on perustuslain takaama oikeus puhua senaatissa. Samalla hän ilmoitti, että rukoustuokiot rikkovat Yhdysvaltojen perustuslakia.

Havaijin nykyinen kuvernööri Linda Lingle on ehkä hieman tarkempi siitä missä rukoillaan. Liglellä on yhteyksiä evankelisiin piireihin. Kuvernööri ei epäile kutsua rukouspiirejä toimistoonsa. Ei hermoile homojen oikeuksia vaativien edessä. Samaa sukupuolta olevien protesteilta vaaditaan erikoislupia, mutta Perinteisiä arvoja puolustavien protesteilta niitä ei kysellä. Yltyipä meno kovaksi, kun pro-Homous mielenosoittajat häädettiin pois heille määrätyltä paikalta.

1 comment:

Kekkonen/Kakkonen said...

Yhdysvalloissa on kova paikka kristityille, kun maailma menee oikeasti moniarvoiseksi.

Ylipäätään parhain asema on kristityillä ja juutalaisetkin hyväksytään. Kaksi erityisesti rasismin kohteeksi joutunutta ryhmää ovat muslimit ja ateistit. Yhtään nyt väittämättä ettei ateistit voisi olla rasisteja muita kohtaan tai muslimit...