18.12.10

USA:n armeija tuhoutui

Yhdysvaltojen kongressi äänesti Don't ask, Don't tell-lain kumoamisen puolesta. Ylähuoneen ja senaatin tarvittava enemmistö oli paikalla painamassa oikeaa äänestysnappia.

Lakiesitys menee seuraavaksi Obaman allekirjoitettavaksi. Laki tulee voimaan kahden kuukauden kuluttua siitä, kun presidentti ja hänen sotilasneuvonantajansa ovat todenneet, ettei se vaaranna joukkojen taistelukykyä.


Puolustusvoimien päälliköt ovat jo todenneet olevansa DADT:n poiston puolella. Vastarannan kiiskeiksi jääneet sotilaat saavat tukea senaattori John McCainilta, joka toteaa ettei muutoksia saisi tehdä kesken taisteluoperaatioiden. Armeijan toimintakyky vaarantuu, kun keskenkaiken rykmentissä palvelevat miehet ja naiset saavat luvalla ilmoittaa olevansa jotain muuta kuin heteroita. McCainin ja kumppaneiden epämääräisissä uhkakuvissa tuollainen tieto tuhoaa heterosotilaiden tähtäyskyvyt ja pakottaa heidät unohtamaan taistelutaktiikat. Ennen tuollaisen seksuaalitiedon tiedostamista sotilaat kykenivät taistelemaan ilman ongelmia homoseksuaalien sotilaiden rinnalla. Armeija toimii paremmin, jos se teeskentelee ettei sen riveissä seiso ei-heteroja.

FoxNewsin uutisessa siteerataan McCainia:

"We send these young people into combat," said McCain. "We think they're mature enough to fight and die. I think they're mature enough to make a judgment on who they want to serve with and the impact on their battle effectiveness."


McCainin mielestä sotilaat ovat tarpeeksi aikuisia päättämään siitä keiden kanssa he haluavat taistella rinta rinnan. He eivät kuitenkaan välttämättä ole tarpeeksi aikuisia taistellakseen rinta rinnan homo- tai lesbosotilaiden kanssa.

Puolustusvoimien Stars & Stripes-lehdessä eräs everstiluutnantti ilmoitti etukäteen, että kun DADT kumotaan, niin hän loukkaantuu henkisesti. Everstiluutnantti Stacy L. Maxey kokee tulevansa syrjityksi, sillä armeija sallii homoseksuaalien avoimen palveluksen, mutta kieltää Maxeyn kaltaisia herätyskristillisiä käännyttämästä toisia sotilaita kristinuskoon. Se jos mikä on tuplastandardi.

Onneksi mielipidetekstin kommenteissa sotilaat naamapalmuilevat joukkona everstiluutnantin tekstille.

Military Religious Freedom Foundationin johtaja Richard Baker on todennut, että enemmistö heille lähetetyistä valituksista ei tule ateisteilta, juutalaisilta tai muslimeilta. Hieman yllättäen uskonnollista syrjintää tehdään kristittyjä kohtaan kristittyjen toimesta. Ei-fundamentalistiset kristityt ovat joutuneet ahdistelun kohteeksi, jos he eivät ole fundamentalistien mielestä tarpeeksi hartaita kristittyjä.

Nyt odottamaan fundamentalistien reaktoita DADT:n kumoamisesta. Siitä tulee hauskaa.

7 comments:

Kek./kak. said...

Vaikka Suomessa on selkeästi omat homoklikkinsä, niin väitän, että Eurooppa on aavistuksen verran edellä liberaaliudessaan.

Pitkälle näissä on kyse siitä, että pelätään erilaisuuksia. Yhdysvalloissa on erittäin sekalainen seurakunta ihmisiä, mutta myös hyvin paljon konservatiivisuutta joka suuntaan. Kristityt pelkäävät homoja, muslimeita ja teisteja, muslimit ateisteja, homoja ja kristittyjä ja ateistit lähinnä muslimeja ja kristittyjä.

Tietenkin jokaisesta ryhmästä löytyy omat liberaalinsa, on homo,- ateisti,- ja muslimimyönteisiä kristittyjä yms. Miten editää pelottomuutta erilaisuutta kohtaan sortumatta itse edistämään erilaisuuden pelkoa esittämällä tietyt ryhmät aina vain huonossa valossa? Siinä on tehtävä, joka vaatii taitoa.

Tomi said...

Jos muista oikein eikö McCainin tytär ole homoseksuaali ?
Tällöin lausunto on vähän omituinen.

Paholaisen Asianajaja said...

Mutta McCainin tytär ei palvele armeijassa. Sitäpaitsi kyseessä taisi olla ex-varapresidentti Cheneyn tytär.

Lol, fundamentalistit.

http://www.christiannewswire.com/news/4228615747.html

Paholaisen Asianajaja said...

Meghan McCainin kirjoitukset ovat lukemisen arvoisia.

http://www.thedailybeast.com/blogs-and-stories/2010-10-14/carl-paladinos-anti-gay-comments-why-its-a-problem/

Tomi said...

PA niinpä olikin, muistin väärin.

Anonymous said...

Huvittavinta on se, miten tällaiset uutiset villitsevät joidenkin heteromiesten mielikuvituksen. Homomiehet kuulemma nussivat keskenään armeijassa, eivätkä pysty enää sotimaan kun "pyssy" on veltto. Ehkäpä muillekin tulee hinku päästä ryppyreiälle naisen puutteessa. Kamalaa! Lesboja ei jutuissa esiinny, mikä kertoo siitä, että näitä paskapuheita keksivillä heteromiehillä on irrationaalinen pelko nimenomaan homomiehiä kohtaan.

Anonymous said...

Teemaan liittyen: "Homoilta, the musical", http://www.youtube.com/watch?v=T1lvMJ-l0_A