18.1.11

Eläinten joukkokuolemista, osa 2

Vuoden vaihtuessa uutisiin hiipi pelottavia tietoja lintujen joukkokuolemista. Pelkästään Arkansasista löytyi yhden päivän aikana kuolleita lintujan yli 5000 kappaletta. Tutkijoiden suihin tungettiin mikrofoneja; mistä nämä kuolemat johtuvat? Toimittajilta unohtui ottaa selvää onko päivittäinen kuolemansaldo paljon vai vähän. Onneksi New York Times kerkisi ottamaan selvää siitä kuinka paljon lintuja kuolee vuosittain Yhdysvalloissa. Vuoden aikana veivinsä heittää noin viisi miljardia lintua. Päivittäin kuolee keskimäärin 1,37 miljoonaa lintua. Ilman ihmisten vaikutusta lintuja kuolee siis kymmeniä miljoonia lyhyessä ajassa. Ensimmäinen lento pesästä tappaa poikasia. Pedot popsivat niitä suihin. Myös ihmisten kesyttämät kotieläimet tappavat lintuja hurjia määriä. Kissat saalistavat niitä noin 39 miljoonaa vuodessa. Hyönteismyrkyt tappavat yli 70 miljoonaa. Autot vähentävät populaatioita 60 miljoonalla. Voimalinjat kärtsäävät yli sata miljoonaa. Rakennuksiin törmäilevät linnut heittävät lusikan nurkkaan arvioiden mukaan sadasta miljoonasta lähes miljardiin asti. Ja niin edelleen.

Tuollaisissa teurastuksissa ei HAARP vielä paljon tunnu.

4 comments:

Arhi Kuittinen Finnsanity said...

Lintujen yhteenlasketun tilastollisen kuolemamäärän vertaaminen äkilliseen joukkokuolemaan on hieman ontuva analogia.

Miksi?

Paholaisen Asianajaja said...

Koska päivässä voi auton alle jäädä ympäri Suomea useampi ihminen, mutta päin seinää ajanut linja-auto tuottaa merkittävämmän tragedian onnettomuustilastoihin.

Ymmärrän mitä ajat takaa, mutta parin tuhannen linnun kuolema päivässä päätyi tilastollisesti pieneksi piikiksi Yhdysvalloissa. Kun ensimmäinen tapaus päätyi uutissyötteisiin, niin vastaavia ilmiöitä alettiin huomioimaan kansainvälisissä uutissa. Mutta nyt niitä ei enää näy lööpeissä.

Anonymous said...

Päivän aikana Suomessa voi toki kuolla useita ihmisiä, mutta jos kaduilta alkaisi yhtäkkiä löytyä kuolleita perheitä sieltä sun täältä niin ilmiö nousisi varmasti otsikoihin riippumatta siitä, kuinka pienen piikin se aiheuttaisi kuolleisuustilastoihin.

Ja olisi tutkimisen arvoinen seikka, riippumatta siitä montako ihmistä kuolee luonnollisesti joka päivä.

Anonymous said...

Sitetn taas tulee kysymykseen kuinka yleisiä lintujen joukko kuolemat ylipäätään ovat?

Ihmisten joukko kuolemat ovat aina harvinaisia ja johtuvat onnettomuuksista, luonnon onnettomuuksista tai väkivallasta.

Toisilla eläimillä, varsinkin hyöteisillä joukko kuolemat ovat sääntö eikä poikkeus.

En tiedä mikä on visrtäjien tilanne, mutta yhdessä näistä joukko kuolemista oli muistaakseni syynä lintuparven kolari rekan kanssa.