1.1.11

Ennustaminen arvoon Romaniassa

Romanian ennustajat onnistuivat lobbaamaan teelehtien ja kämmenten viivojen voimalla itselleen arvostusta. Romanian hallitus lisäsi ennustajat ja astrologit virallisiksi ammateiksi. Hauskan harrastuksen sijaan epämääräisillä vihjailuilla ja epäsuorilla tiedonurkinnoilla voi nyt tehdä virallisesti leipää. Mutta onneksi ennustajat hoksasivat ettei ammatin tuomista tuotoista kuitenkaan kannata maksaa veroja.

Hallituksen uusi linjaus on herättänyt paljon huomiota, semminkin kun useat hallituspuolueen edustajat olisivat halunneet panna ennustajat samalla myös verolle. Epävirallisten tietojen mukaan tästä kuitenkin luovuttiin sen jälkeen kun ennustajat uhkasivat poliitikkoja kirouksella.

Hallitus ei hoksannut palkata skeptikoita kansanedustajien turvaksi. Skeptikoista lähtevä negatiivinen säteily karkottaa kirouksia. Tiedän tämän olevan totta, sillä en ole kokenut yhdenkään kirouksen tuotoksia elämässäni.

Suomessa kuluttajaviranomaiset ovat ilmoittaneet joitakin vuosia sitten, että kuluttajien pitäisi automaattisesti tietää ennustamisen olevan vain viihdetarkoituksiin tarkoitettu palvelu. Joten ennustuksista maksaneilla asiakkailla ei ole valitusoikeutta.

Kiitos vinkistä M.O. Matelalle.

No comments: