25.1.11

Skientologia - Sille voi tehdä jotain

Historia-lehti yllätti uusimmalla numerollaan. Bongasin lehtipisteessä sen kannesta otsikon, joka pakotti minut ostamaan lehden. Kannessa on teema Auscwitzin kuolemanleiristä, mutta vasemmalla sivupalkissa on pienellä "Skientologit loivat vakoiluverkon" ja sen vieressä skientologiakirkon logo. Tiesin heti mitä artikkelissa on, mutta halusin nauttia siitä kaikessa rauhassa kotonani. Kyllä kannatti. Lehdessä on kahden aukeaman verran tietoa skientologian tempuista 70-luvulta. Näyttävä otsikko on "Skientologien salaliitto".

Kun tavalliselta kaduntallaajalta kysyy mitä skientologiakirkko tuo ensimmäisenä mieleen, niin hän vastaa joko Tom Cruise, kultti tai raha. Mutta nuo ilmiöt eivät tee ollenkaan oikeutta skientologiajärjestön merkittävimmille tempauksille viranomaisia ja kultin kriitikoita vastaan. Se onkin kultin maineen tarkoitus. Hollywoodin hälinä ja galaktiselle Xenu-yliherralle naureskelu vie huomion pois kultin ihmisoikeusrikoksista. Samoin se laittaa ihmiset ajattelemaan jotakin muuta kuin skientologiajärjestön petoksia ja muita rikoksia. Kun skientologian vastainen kampanjointi alkoi internetissä pari vuotta sitten, niin modernit toimittajat olivat - ymmärrettävästi - ilman tietoa kultin historiasta. Skientologit ovat vuosikymmenet poistaneet tietoja netistä ja käyneet oikeutta kriitikoita vastaan. Kaikkein pahimmat tapaukset jäivät unholaan, sillä niihin liittyvät dokumentit eivät löydy googlella. Pitäisi mennä ihan FBI:n arkistokaapeille asti. Jotkut uutiset kuvailivat seuraavaa oikeudenkäyntiä peräti "alleged" sanalla eli väitetty oikeudenkäynti. Aivan kuin olisi epävarmaa oliko sitä oikeasti käyty.

Onneksi tilanne on muuttunut.

Historia-lehti käy läpi vuodesta 1973 - 77 pyörineen Operaatio Snow Whiten. Eli miten skientologiakirkko käski jäseniään soluttautumaan 136 valtion virastoihin tai yrityksiin. Jopa veroviraston kokoussaleihin asennettiin salakuuntelulaitteita. Murtoja sanomalehtien toimistoihin. Skientologeja vastaan kerättyä todistusaineistoa joko varastettiin tai dokumentteja kopioitiin. Näin pyrittiin ennaltaehkäisemään pahoja rikossyytteitä. Ex-skientologeja oli ahdisteltu, ajettu vararikkoon tai pahempaa. Jos viranomaiset kiinnostuisivat liikaa kultin tekosista, niin verohelpotukset peruttaisiin. Oli aika selvää, että skientologiakirkko ei ollut uskonnollinen taho, vaan puhtaan taloudellisen voiton tavoitteluun perustettu yhdistys.

Skientologit kärähtivät kiinni hieman kiertotietä, mutta lopulta syytteet nostettiin 11 johtotason skientologia vastaan. Mukana L. Ron Hubbardin vaimo Mary Sue Hubbard. L. Ron osasi olla toisaalla juuri oikeaan aikaan. Hän purjehti kansainvälisillä vesillä tai vietti aikaa nuorten skientologien parissa Euroopassa. Eivätkä käsirautoihin päätyneet pomot sanoneet mitään pahaa kultin johtajasta (surprise!).

Kaikki yksitoista syytettyä myönsivät syytteet salaliitosta valtiota vastaan. Näin vältettiin isompi kohu tiedotusvälineissä. Mary Sue Hubbard oli vankilassa viisi vuotta. Muut saivat lievempiä tuomioita.

Kaiken kaikkiaan Historia-lehden artikkeli on ihanan herkullista luettavaa. Lisää sellaista saisi tulla, nimittäin en ole lukenut yhdestäkään lehdestä sitä miten skientologia valtasi Clearwaterin kaupungin. Eli miten skientologit saivat perustettua päämajansa Floridaan. Se oli myös tarkkaan harkittu operaatio L. Ron Hubbardin scifipitoisen mielen syövereistä. Ja myös sellainen tarina jota on vaikea uskoa todeksi. Ihmiset muistavat helpommin Tom Cruisen sekoilut ja yleisemmän kulttimeiningin. Vaikka skientologeja tuomitaan petoksista jossainpäin maailmaa parin vuoden välein.

Todellisuus on scifi-tarinoita ihmeellisempää. Loppuun vielä lainaus Mary Suen ja kumppaneiden tuominneen tuomarin lausunnosta.


It is interesting to note that the founder of their organization, unindicted co-conspirator L. Ron Hubbard, wrote in his dictionary entitled Modern Management Technology Defined ... that 'truth is what is true for you.' Thus, with the founder's blessings they could wantonly commit perjury as long as it was in the interest of Scientology.

The defendants rewarded criminal activities that ended in success and sternly rebuked those that failed. The standards of human conduct embodied in such practices represent no less than the absolute perversion of any known ethical value system.

In view of this, it defies the imagination that these defendants have the unmitigated audacity to seek to defend their actions in the name of 'religion.'

That these defendants now attempt to hide behind the sacred principles of freedom of religion, freedom of speech and the right to privacy -- which principles they repeatedly demonstrated a willingness to violate with impunity -- adds insult to the injuries which they have inflicted on every element of society.

4 comments:

RH said...

Pahus! Pahus! Juuri tuo nimenomainen lehti meni roskiin (lapsen kaadettua sen päälle mukillisen kaakaota) ennen kuin ehdin lukea!!!

Sähis said...

Oletko Sanna varma, ettei "ne" ole jo saaneet lastasi? :)

Paholaisen Asianajaja said...

Vai onko lapsesi...

*dramaattinen tunnari*

...L. Ronin reinkarnaatio?

RH said...

Dramaattinen tunari, mahdollisesti :)) mutta jos sillä on lahjoja kietasta muutama miljoona höynäyttämällä muita, niin mikäs siinä. Äitinsä höynäyttää ekana...