1.1.11

Skientologian liiketoimet verolle

Floridan osavaltiossa on hiljalleen huomattu, etteivät skientologit ole automaattisesti mukana yhteiskunnan toiminnassa. Pinellasin piirikunnassa on useampi skientologien ylläpitämä hotelli ja ravintola. Skientologia pääsi epäsuoralla reitillä viralliseksi uskonnoksi Yhdysvalloissa ja sai samalla verohelpotuksia (vaikka se tuomittiin mm. verovirastoon murtautumisesta, jonka seuraamuksena mm. L. Ron Hubbardin vaimo sai 5 vuoden tuomion). Uskonnolliset toimet eivät velvoita tiettyjen verojen maksamista. Mutta hotellien ja ravintoloiden pyörittämisestä pitäisi maksaa turistivero (jolla hoidetaan piirikunnan turismitoimia, mm. rantojen kunnostusta) sekä myyntivero vuokramaksuista. Vaikka niissä ravaavat Clearwaterin kaupungissa vierailevat skientologit. Clearwater on skientologian vastine muslimien Mekalle. Piirikunnan veroviranomaiset heräsivät viimeinkin skientologien olemattomiin maksuihin. Kymmenen vuoden aikana maksamattomia veroja on kertynyt useampi miljoona dollaria.

Petoksista ja muista rikoksista maailmalla tuomittu kultti on tietenkin valmis taistelemaan, jos veroviranomaiset alkavat vaatimaan rahoja myös dianetiikalla tienatuista rikkauksista. Skientologien uskonnollisissa tiloissa myydään mm. taloustiedon kursseja ja muita ei-niin-uskonnollisiksi miellettyjä asioita. Siinä missä kristityt tuputtavat ilmaisia Raamattuja ympäri maailmaa ovat skientologit myymässä L. Ron Hubbardin kirjoituksia (jotka nykyinen johtaja David Miscavige on muokannut uuteen uskoon). Jos tarpeeksi merkittävä veroviranomainen tajuaa mitä skientologien hotellit ja ravintolat ovat tehneet näinkin monta vuotta, niin edessä voi olla verotarkastus.

Uutinen maksamattomista veroista ilmestyi skientologian arkkivihollisen St Petersburg Timesin sivuilla. Heillä on pitkä ja katkera historia. Skientologit koulutetaan käsittelemään toimittajia. Uutisen kommenteissa onkin vakiokäytännön toteuttamista. Keskustelu täytyy ohjata pois maksamattomista veroista ja kohti sanomalehden epäilyttäviä motiiveja.

No comments: