27.1.11

Stop, Hammertime

Uutisvirrassa oli uutta tietoa Ugandan homoseksuaalien ahdinkosta. Sitä ennen pieni kertaus.

Maan hallitus on pohtinut ankaran homolain täyteenpanoa. Kansainvälinen vastustus laittoi projektin ainakin toistaiseksi taka-alalle. Ugandassa kierrelleet Jenkkilän evankeliset lähetyssaarnaajat ottivat etäisyyttä homolakiin, kun selvisi miten rankat rangaistukset se antaa homoseksistä. Kuolemanrangaistus ratkaisisi maan homo-ongelman, joka on kuulemma tuotu Ugandaan länsimaista. Muutenhan Afrikassa ei olisi homoseksuaalisuutta...

Rolling Stone-lehti julkaisi listan sadasta homoseksuaalista ja vaati heidän hirttämistä. Näitä tappouhkauksia, pahoinpitelyitä ja muita huonoja asioita vastaan taistelee vain pari homoseksuaalia aktivistia. Heidän osoitteet, nimet ja kuvat julkaistiin sanomalehdessä. Ei ole vaikea päätellä miten siinä mahtaa käydä, kun perinteisiä arvoja kunnioittava ja syntiä vastaan taisteleva joukkio saapuu paikalle.

Tunnetuin tasa-arvoa toitottava aktivisti oli David Kato. Käytän mennyttä aikamuotoa, sillä keskiviikkona Kato löydettiin kotoaan kuolleena. Pää oli lyöty kasaan vasaralla. Poliisi epäilee murhan olleen pieleen menneen murron seurausta. Ehkä poliisitutkinnassa selviää jotain muita tekijöitä.

Tulevaisuus ei ole valoisa. Jopa ugandalaisten ministerien joukkiosta löytyy rajuja asenteita. Ministeri James Nsaba Buturo, harras kristitty, on todennut suoraan etteivät ihmisoikeudet kuulu homoseksuaaleille. Mitä ministerin käyntikortissa lukee? "Minister of ethics and integrity". Un-fucking-believable.

Toistaiseksi vapaana ja hengissä sinnittelevät homoaktivistit pohtivatkin tarkkaan Katon sanoja eräässä haastattelussa:

"Haluan olla hyvä ihmisoikeuksien puolustaja, ei kuollut, vaan elävä."


Rolling Stone-lehden toimittaja levittelee syyttömänä käsiään. Giles Muhame sanoi, ettei hän toivonut kansalaisten lähtevän lynkkausreissulle. Hän ainoastaan vaati hallitusta hirttämään homoseksuaalisuutta edistäviä henkilöitä.

2 comments:

Ninny said...

En keksi mitään jännää sanottavaa, joten vaikenen vain pöyristyneenä. Näin vähän arvoa on ihmishengellä.

Anonymous said...

"Ministeri James Nsaba Buturo, harras kristitty, on todennut suoraan etteivät ihmisoikeudet kuulu homoseksuaaleille. Mitä ministerin käyntikortissa lukee? "Minister of ethics and integrity". Un-fucking-believable."

No eihän tuo eroa mitenkään länsimaalaisista fundamentalistikristityistä, enkä tarkoita tässä Päivi Räsästä. Loogista virhettähän tässä ei ole, sillä kyseisen kristityn ministerin moraalikäsitys voidaan johtaa suoraan Raamatusta.