22.1.11

Todelliset skeptikot vs Olkiukot

Suomen epävirallinen vaihtoehtotodellisuuslehti Magneettimedia on julkaissut nettisivuillaan ja paperisessa versiossa hämmästyttävän kolumnin: Todelliset skeptikot vs Skepsis ry.

Se on NaturalNews.comista tutun Mike Adamsin kertausta. Tekstissä kauhistellaan skeptikkojen mielettömiä uskomuksia. Magneettimedian versioon on lisätty Skepsis ry:n kritisoimista. Voi veljet, sisaret ja serkut.


Jokainen lienee joskus kuullut yhdistyksestä nimeltä Skepsis, jonka tarkoituksena on edistää kriittistä ajattelua, kuten he itse asian esittävät.

Kuitenkin tätä Skepsiksen ”kriittisyyttä” tarkastellessa, tuntuu se kohdistuvan aina samanlaisiin asioihin ja ilmiöihin, kuten esimerkiksi rokotteita vastaan esitettyyn kritiikkiin, homeopatiaan, luontaislääketieteeseen sekä sen harjoittajiin.

Mielestäni Skepsis ei tiedä mitään kriittisestä ajattelusta, vaan sen koko toiminta perustuu aivan selkeästi kaiken muun paitsi virallisen totuuden lyttäämiseen ja mollaamiseen.

He vetoavat joka käänteessä tieteellisiin tutkimuksiin, mutta eivät ota huomioon, että on enemmän kuin yleistä nykypäivänä manipuloida tutkimuksien tuloksia sekä toteuttaa tutkimus tieteen etiikan vastaisella tavalla.

Tällainen korruptoitunut toimintapa on tullut ilmi esimerkiksi valheellisessa ilmastonmuutos-huijauksessa, johon liittyen vuoden 2009 lopulla hakkerin tekemä hyökkäys East Anglian yliopistoon paljasti ilmastotutkijoiden manipuloineen lämpötilatuloksia, jotta ne vastaisivat ”todellisia lämpötiloja”.

Mielenkiintoista on myös se, että Skepsis saa rahoituksensa jäsenmaksujen lisäksi valtiolta, eli siltä kannalta ajateltuna Skepsis tekee todella hyvää työtä käskettyä haukkuessaan perusteettomasti kaiken, mikä ei ole samassa linjassa virallisen näkemyksen kanssa.


Ehkä Skepsis ry vaivautuu kirjoittamaan tuohon vastineen. Ehkä se julkaistaan Magneettimediassa. Ehkä ei. Ainakin kommenteissa on huomautettu siitä etteivät esitetyt uskomukset tahdo löytyä skeptikkojen päiden sisältä. Ne ovat olkiukkoja. Epäilen ettei niille löydy lähteitä. Samoin kommenteissa ihmetellään Skepsis ry:n salattuja yhteyksiä Pfizerin rahoihin ja tietenkin Vapaamuurareihin.

Tässä ilmeeni kun luin väittämiä.Kyseisen kolumnin kirjoitti Anne Ukkonen. Eli Iskuryhmä-blogin bloggaaja. Se samainen blogi joka muuttui eilen kutsuvieraille rajatuksi kaikukammioksi.

8 comments:

tyy said...

Iskuryhmän vastaisku on pelottava, kissankulma tukee sivustaa. Alahuuli väpättää.

Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.

Ovatkohan ilmastoskeptikot nyt tämän ilmoituksen myötä virallisesti uusia, oikeita skeptikoita?

Tomi said...

Anne on laittanut kovat piippuun ja nyt on skepsis polvillaan.

Riku said...

Iskuryhmä on jälleen kaikkien nähtävillä, mutta kommentointimahdollisuus on poistettu.

Anonymous said...

Kun ei uskalleta keskustella asioista rehellisesti ja suoraan, sitten yritetään kivittää aidantakaa.

Ai ai ku halpaa ja pikkumaista. Mutta kertoo tyttö paran henkisistä lahjoista. Narsisti.

"Skepsiksen ampumarata ?"

Joo yks Pisku ryhmä...

Kristiina K. said...

Minä olen yrittänyt selvittää, että minkä alan opiskelija tämä Anne Ukkonen on, mutta toistaiseksi tuloksetta.

Mahtava blogi, täynnä huuhaata, arvostan loppumattomana huumoripamauksena. Puoliso pudisteli päätään, että mistä minä noita aina löydän ja samaan hengevetoon, että minulla on omituinen viehtymys alan kuin alan fundiksiin.

Salainen paheeni on lukea jenkkikristittyfundiksien blogeja. Luin myös tämän ko. Ukkolan kirjoituksen paikallisesta lehdestä ja minusta on aina yhtä ihanaa, kun joku kirjoittaa oman (vastakkaisen) näkemyksenä hyvin perustellen, niin raukka saa niskaansa kauhean ryöpyn, jossa yhtäaikaa säälitään, kun on langennut aivopesuun ja toisaalta vihataan, kun KEHTAA olla eri mieltä. Nämä samaiset henkilöt itse vielä puhuvat siitä, kuinka asioita ja ilmiöitä pitää kritisoida, mutta se ei koskea heitä itseään koska heillä on hallussaan Ehdoton Totuus.

martikainen said...

Iskuryhmä on palannut löytäen täydellisen tasapainon: plogaukset näkyy, mutta kaikki kommentointi on estetty! Olikin perin kummallista, että fundis ei haluaisi mahdollisiman suurta kuulijakuntaa ajatuksilleen.

Insolitus said...

Oli hilpeää luettavaa. Minulle tulee kotiin neljä erilaista ilmaisjakelulehteä, Magneettimedia on niistä yksi ja enenevässä määrin toinen suosikeistani (toinen on seurakunnan lehti). Syy tähän on se että se vuoden vaihteessa muuttui kauppaketjun mainoslehdestä jossa on muutamia huuhaajuttuja huuhaalehdeksi, jossa on vähän kauppaketjun mainoksia. Salaliittoteorioita, vaihtoehtohoitoja, ilmastonmuutos-, rokote- ja koululääketiedevastaisuutta ja kaikkea muuta hulvatonta. Vessalukemista parhaimmillaan.

Anonymous said...

"se vuoden vaihteessa muuttui kauppaketjun mainoslehdestä jossa on muutamia huuhaajuttuja huuhaalehdeksi, jossa on vähän kauppaketjun mainoksia."

Huomion arvoista on, että tavaratalo J. Kärkkäinen Oy on edelleen tuon lehden julkaisija. Lienee siis omistaja Juha Kärkkäisen mielen mukaisia juttuja, kun on valmis luopumaan mainospaikoistaan ja lisäämään huuhaa-juttuja.