9.1.11

Kristittyjen syrjintää Suomessa

Aamulehden mielipidepalsta toi eteeni Asko Alajoen huolestuneisuuden maailman menosta. Alajoki on huomannut miten kristityt ovat joutuneet maailmalla ongelmiin pelkästään uskontonsa tähden. Afganistanissa pidätetään kristyiksi kääntyneitä. Pakistanissa tuomitaan jumalanpilkasta kristittyjä ilman kunnon todisteita. Egyptin Aleksandriassa pommitetaan koptikristittyjä hengiltä. Euroopassa ei sentään vielä murhata kristittyjä heidän uskon tähden, mutta heitä kyllä syrjitään kamalalla tavalla.

Alajoki varoittaa meitä siitä mitä Suomessa voi tapahtua, jos emme tarkkaile mitä maailmalla tapahtuu. Englannissa on uutisoitu siitä miten kristittyjen syrjinnästä on tullut arkipäivää.

Gary McFarlane kieltäytyi tekemästä työtään, sillä asiakkaina oli homopari. Työnantaja ei antanut McFarlanelle oikeutta tehdä työtä hänen uskonnon sanelemalla tavalla. Mies sai potkut eikä tuomarin mielestä siinä ollut mitään väärää!

Bed & Breakfast -paikan omistajat vietiin oikeuteen syrjinnästä, kun he eivät suostuneet antamaan yhteistä huonetta asiakkaille. Asiakkaat olivat samaa sukupuolta oleva pariskunta. Sellaisen kammotuksen majoittaminen oli vastoin omistajien uskonnollista vakaumusta. Ihmisten omatunto on tehty irrelevantiksi lain edessä.

Alajoki lopettaa tekstinsä näin:

"Kristittyjä ei enää kohdella tasapuolisesti lain edessä. [The Daily Telegraph] esittää myös, että on olemassa kasvava riski, että uskovien on vaikea toimia enää tietyissä ammateissa.
Suomessa on samankaltaisia ongelmia. Raamattunsa vakavasti ottavien kristittyjen on vaikea toimia joissakin ammateissa, joissa pakotetaan tekemään omantunnon vastaisia päätöksiä."
Onneksi Suomen kristityillä on toistaiseksi pienet huolet verrattuna maailmalla tehtyihin hirmutekoihin. Jotkut kristityt eivät siis saisi lain edessä syrjiä toisia ihmisiä heidän seksuaalisen suuntautumisen takia. Jos minulla olisi sydän, niin se vuotaisi verta ja kyyneleitä näiden diskriminoitujen kristittyjen puolesta.

Not.

Olisin yhtä huolissani Alajoen kauhuskenaariosta kuin siitä, että rasistit pakotetaan noudattamaan syrjinnän vastaisia lakeja.

"Epäreilu vertailu! Ei noin saa sanoa!"

Bring it, bitches.

Kristityt saavat tietenkin noudattaa omantunnon sanelemia ehtoja työssään, mutta ei pidä yllättyä jos työnantaja ei katso hyvällä maksavien asiakkaiden käännyttämistä. Siis sellaisten asiakkaiden jotka ovat aikuisia ihmisiä, jotka elävät omatahtoisesti yhdessä eivätkä riko lakeja.

2 comments:

Anonymous said...

Kristittyjen oikeutta syrjiä on puolustettava!

Maria said...

Syrjinnän syrjiminenkin on syrjintää, kuule tiesikkös sitä, sinä tekopyhä rasisti nännä-nän-nää!