10.1.11

Ugandan uhkaileva lehti

Pari kuukautta sitten ugandalainen lehti nimeltään Rolling Stone suositteli etusivullaan hirttämään sata homoseksuaalia. Jostain käsittämättömästä syystä lehti joutui pulaan hirttovaatimusten takia. Oikeuskäsittely nousi korkeimpaan oikeuteen asti. Tuomari päätti, että Rolling Stone oli rikkonut lakia julkaistessaan nimilistan.

Tuomarin päätös ei kuitenkaan lannistanut lehden päätoimittaja Giles Muhamenia. Parikymppinen herrasmies julistaa jatkavansa nimien ja kotiosoitteiden julkaisuja. Muhamen oli järkyttynyt päätöksestä: "Me olimme ällistyneitä siitä, että tuomari asetti vaarallisen ennakkotapauksen kansakunnallemme. Se on väärä päätös. Se hyväksyy ja edistää homoseksuaalisuutta."

Lisäksi päätös vaarantaa lehdistön sananvapauden. Sekä edistää moraalittomuutta. Ja niin edelleen. Mutta toisten ihmisten teloittamisen vaatiminen? Se on ihan oolrait.

Muhamen suunnittelee julkaisevansa pian 20 homoseksuaalin tiedot lehdessään. Vaikka se johtaisi hänen vangitsemiseen. Uhraus olisi kuulemma sen arvoista.

1 comment:

Napoleon said...

Voisi tehdä pikku vankeustuomio ihan hyvääkin. Ugandassa kun taitaa olla kohtalaisesti homoja vankiloissa ja paljon lisää tulossa. Ehkä siellä lähemmin tutustuessa herran toimittajan käsitykset... kehittyisivät.