19.1.11

Uskonnollista syrjintää Kentuckyn yliopistossa, osa 2

Professori Martin Gaskell haastoi Kentuckyn yliopiston syrjinnästä. Professorin epäilyt evoluutioteoriaa ja jotkut hyväksyvät lausunnot älykkäästä suunnittelusta nostattivat huolta yliopiston pomoissa, joten Gaskellia ei palkattu observatorion johtajaksi. Käsittelyt päätyvät kuitenkin osapuolten väliseen sopimukseen, eli tuomaria ei tarvittu.

Yliopisto maksoi sovittelurahaa Gaskellille 125´000 dollaria. Sopimuksen mukaan yliopisto ja professori Gaskell ovat yhtä mieltä siitä ettei yliopisto menetellyt väärin. Ei pitkittyvää taistelua oikeussalissa. Ei mediakohua salamavalojen edessä kun akateeminen maailma sortaa uskovaista. Gaskellilla ei ollut mitään tekemistä Discovery Instituten kanssa, mutta se ei estä DI:stä juhlimasta sovittelua älykkään suunnittelun voittona.

Päätöstä tietenkin tulkitaan yliopiston myönnytyksenä sille, että Gaskellia kohdeltiin epäreilusti (mikä voikin pitää paikkansa), mutta jos hänellä olisi ollut vahvaa näyttöä syrjinnästä, niin hänen ei olisi kannattanut tyytyä sovitteluun. Nykyään Gaskell työskentelee eräälle chileläiselle observatoriolle.

2 comments:

Tomi said...

Nyt se nähtiin, syrjintä on vain rahan puutetta.

Otto said...

"Päätöstä tietenkin tulkitaan yliopiston myönnytyksenä sille, että Gaskellia kohdeltiin epäreilusti (mikä voikin pitää paikkansa), mutta jos hänellä olisi ollut vahvaa näyttöä syrjinnästä, niin hänen ei olisi kannattanut tyytyä sovitteluun."

Eikö? Ei pitkittyvää taistelua oikeussalissa. Ei mediakohua salamavalojen edessä kun akateeminen maailma sortaa uskovaista. Voisi pikemminkin ajatella, että jos yliopistolla ei olisi ollut suurta riskiä siitä, että keissi tullaan häviämään, sen ei olisi kannattanut tyytyä sovitteluun.