6.1.11

Wakefieldin väärennökset

British Medical Journal on julkaissut toimittaja Brian Deerin selostukset siitä miten Andrew Wakefield väärensi surullisen kuuluisan MPR-autismi paperin tietoja. Kyseinen tutkimus vedettiin takaisin Lancetin julkaisusta. Tutkimuksen tekoon osallistuneita tutkijoita halusi poistaa nimensä siitä. Ja nyt on vihdoinkin paljastunut minkälaisia yksityiskohtia Wakefield on "parannellut". Lasten vanhemmat ihmettelevät Wakefieldin tulkintoja lasten oireiden alkamisajankohdista. Jos oireet eivät ilmestyneet autismiyhteyden kannalta tärkeään aikaan, niin tohtori merkitsi ne lähemmäksi toisiaan. Niin oli helpompi vakuutella, että rokote johti jollakin tavalla autismiin.

Wakefieldin aikomuksena oli todistaa rokotteen ja hänen keksimän oireen yhteys. Tällä yhteydellä saataisiin rokotekorvaksia vaatineille vanhemmille vahvempi keissi oikeudessa. Wakefield sai rahallista tukea tutkimuksiin lakimies Richard Barrin edustaman etujärjestön kautta. Tuo etujärjestö vaati rokotekorvauksia.

Kaiken kaikkiaan lähes kaikki mahdollinen oli pielessä Wakefieldin tutkimuksessa. Kaikki ongelmat johtuivat tietenkin IsoFarman salakavalasta salaliitosta, jolla pyrittiin vaimentanaan sankarillinen autismilasten puolustaja Wakefield.

CNN haastatteli Wakefieldia. Lopussa tunteet nousevat pintaan.

Kiitos vinkistä A. Martikaiselle.

Muistathan tarkistaa mitä kaikkea muuta Wakefield on tehnyt rokotteiden parissa.

9 comments:

Tomi said...

Kuinkahan nopeasti rokotusinfo uutisoi tämän ja kuinkahan suureellisesti ?

Sähis said...

Vaatii jo aikamoista itsepäisyyttä vielä tässä vaiheessa puolustaa Wakefieldiä. Luulisi, että jopa rokotusinfo alkaisi pikku hiljaa hylkäämään Wakefieldin niin kuin brittimedia teki aikoinaan.

Paholaisen Asianajaja said...

Toistaiseksi ei mitään tästä aiheesta Rokotusinfossa. Huomasin kuitenkin, että he käyttävät myös Magneettimedian juttuja uutisvirrassaan. Eli Riikka "Kemikaalivanat" Söyringin asiantuntijuus pääsee eteenpäin.

Joukko huolestuneita äitejä said...

Yllekirjoittanut tietää aina parhaiten, vaikka tosiasiat sanoisivat mitä.

Tomi said...

Joukko.., mitkä tosiasiat ?

tyy said...

..ajatelkaa nyt hyvänen aika lapsia!

Paholaisen Asianajaja said...

http://www.fox6now.com/news/witi-20110106-autism-fraud,0,5466983.story

Huolestuneen äidin lyhyt haastattelu.

Jim van Beam said...

Ja taas tieteellinen tutkimus ohitetaan vankalla mutulla. Näinhän rokotusinfon pelletkin toimivat. Ei muuten näy vieläkään mitään elonmerkkejä rokotusinfon suunnalta. Ovat liian kovia Wakefield-faneja?

Anonymous said...

No nyt oli rokotusinfokin herännyt ja vieläpä aika mittavasti. Tiivistettynä: "Wakefieldin tutkimus ei ollut merkittävä eikä ainoa todiste mahdollisista haitoista. Lisäksi puolustamme Wakefieldiä ainakin linkittämällä Age of Autismin kommentteihin"