5.10.06

Vapaa-ajattelijat testasivat lakia

Tuoreimmassa Vapaa Ajattelija-lehdessä kerrotaan tarkemmin mitä kaikkea tapahtuu rikostutkinnassa kun Vapaa-ajattelijoiden liittoa syytetään uskonrauhan rikkomisesta (=jumalanpilkka) ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Vaparit ovat pitäneet nettisivuillaan Osmo Tammisalon tekemiä pilakuvia kymmenen vuotta. Vaparit ovat saaneet syytteen näistä pilakuvista. Jos kuvien julkaiseminen johtaa näihin syyttesiin, niin täytyy muistaa, että samat pilakuvat ovat olleet esillä Helsingin Sanomat ja Demari lehdissä, eikä näitä lehtiä ole laitettu vastaavaan syytteeseen. Myös keväisessä Ajankohtaisen kakkosen suorassa Jumala-illassa esitettiin samoja pilakuvia. Poliisi ei ole lähestynyt Yleisradiota kiihotuksesta kansanryhmää vastaan.

Vapaa-ajattelijat tekivät rikosilmoituksen Suomen ev.lut. kirkosta. Syynä oli www-sivuilla julkaistu Raamatun psalmi 53, 2, jossa selvästikin kiihotetaan (not in a good way) ateistista kansanryhmää vastaan.

"Mieletön se, joka ajattelee: 'Ei Jumalaa ole'. Turmeltuneita ovat ne, jotka näin ajattelevat, inhottavia ovat heidän tekonsa. Ei kukaan heistä tee hyvää"
Psalmi 53, 2

Jos tämän tekstin pitäminen verkkosivuilla ei ole rikos, kuten poliisi päätti, niin tuskin joidenkin pilakuvien pitäminen verkkosivuilla voi olla rikos. Ellei sitten rikoksen edellytykset muutu sen mukaan kuka on kiihotuksen kohtaan, eli joku kansanryhmä on tasa-arvoisempi kuin toiset kansanryhmät. Suomen lain pitäisi taata uskonnollinen tasa-arvo kaikille kansalaisille, mutta toistaiseksi on epäselvää onko asia oikeasti niin.

Rikostutkinta Vapareiden ja Osmo Tammisalon piirrustuksista jatkuu syksyllä, joten toivottavasti vielä tämän vuoden aikana selviää onko Suomessa tasa-arvoa vai ei.

No comments: