20.3.08

Jumalaton Norja

Aamulehdessä on vaihteeksi iloisia uutisia. Tämä on vahvennusta edelliselle gallupille, sillä tuorein Aftenpost-lehden tekemä kyseli antaa rohkaisevia lukuja Norjan jumalattomuudesta:

Vain 44 % uskoo Jumalaan.

Ei-uskovia tai kannastaan epävarmoja on 57 %.

Tulevan pääsiäisen vakavuus ei myöskään näytä iskevän norjalaisiin. Kolmannes uskoo Jeesuksen ylösnousemukseen, 38 % ei usko, ja olkapäitään kohauttelee 28 %.

Suomi on hitaastu mutta varmasti siirtymässä samaan suuntaan. Eroakirkosta.fi näyttää alustavien merkkien mukaan tekevän ennätyksen taas tänä vuonna. 10´000 eroajan raja meni rikki pari viikkoa sitten, kun viime vuonna sama raja tuli vastaan vasta toukokuussa. Eroajissa on tietenkin mukana niitä kristittyjä, joiden mielestä ev.lut.kirkko ei edusta Aitoa Oikeaa Kirkkoa. Naispappeuskiistat tekevät tehtävänsä.

2 comments:

Anonymous said...

Jäljitin tiedon alkulähteilleen ja koin hienoisen pettymyksen: ei-uskovia on vain 27 %, ja loput 29 % "epäilee". Jos kysymys on esitetty tuossa muodossa itse tutkimuksessakin, niin epäilen-vaihtoehdon alle on voinut joutua vähän kaikenkarvaista porukkaa, aina täysin uskonnottomasta agnostikosta fanaattiseen kristittyyn, jota epäilykset välillä kiusaavat...

(Aftenpostenin uutinen on sikälikin Aamulehteä vähemmän raflaava, että sen mukaan norjalaisia ei ole 101:tä prosenttia, mutta mitäpä tuosta... http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2320574.ece)

Paholaisen Asianajaja said...

Lähteenäni on Aamulehden painetussa versiossa oleva pikku-uutinen. En onnistunut löytämään sitä nettiversiosta.