10.7.09

Nainen haluaa tulla raiskatuksi

Otsikkoni ei ehkä ole tarkka, mutta otin mallia brittilehdistöltä.

Telegraphin sivuilla oli tutulta kuulostava tiedeuutinen:

Alkoholia juovat, minihameita käyttävät ja sosiaaliset naiset joutuvat todennäköisemmin raiskatuksi, sanovat tiedemiehet.

Ei saa olla seksikäs ja haavoittuvassa tilassa, naiset!


Onneksi kaikki eivät nielleet kakistelematta (pardon the pun) tiedeuutista. Bed Goldacre otti yhteyttä tutkimuksen tehneeseen tutkijaan Sophia Shawiin Leicesterin yliopistossa. Tiedejournalisti oli tulkinnut tutkimusta ennakkoluulojensa läpi. Oikeasti tutkijat havaitsivat, ettei sosiaalisten, alkoholia nauttivien ja muiden naisten välillä ollut eroja. Alkoholin suhteen miehet olivat peräti valmiimpia menemään pidemmälle selvinpäin olevien naisten kanssa.

Entäpä provokatiiviset vaatteet?

“We have found at the minute that people will go slightly further with women who are provocatively dressed, but this result is not statistically significant. Basically you can’t say that’s an effect, it could easily be the play of chance. I told the journalist it isn’t one of our main findings, you can’t say that. It’s not significant, which is why we’re not reporting it in our main analysis.”


-Sophia Shaw

Lisäksi selvisi, että kokeneet miehet (ns. häntäheikit) ovat todennäköisemmin kiristämässä naisia seksiin.

Telegraph poisti tiedeuutisen sivuiltaan ja oikaisi väärät tiedot.

1 comment:

Unknown said...

Itse tiedetutkimuskin oli (vain) kuvittelutesti. Pyydettiin kuvittelemaan, joka voi ollakin eri asia kuin tilastollinen todellisuus ja elävä elämä. (Moniko käyttäytyy paniikissa ja onnettomuudessa niin kuin ihanteellisesti ehkä kuvitteli ?)

Suomalainen naispoliisihan tässä muutama vuosi sitten kehotti naisia välttämään alkoholia, muuten tulee hyväksikäytetyksi. Ja se nostatti feministisen myrskyn.

Itse bussissa kerran kuuntelin (pyytämättä;) suorapuheisia amiksia, kertoja oli jossain juhlissa herännyt tiedottomasta tilassa, kun kaikki olivat lattialla kännissä sikinsokin. Päällä osittain nukkui joku poika. Ja alapäässä..Kääk.. äkkiä suihkuun. Ehkä kyseessä ei ollut yksipuolinen raiskaus, mutta puolitiedotonna on vaikea hallita ja estää varsinkin jos kaikki ovat siinä tilassa..