16.3.20

Olli Posti ja paskapuheen jalo taito

Olli Posti markkinoi itseään terveysvaikuttajana. Ulosanti on positiivista terveyshenkisyyttä. Miehen puheet huokuvat elämänmyönteistä asennetta. Terveys on kiva juttu, ravintoa otetaan fiksun kliffasti, sekä syödään hei kaikki monipuolisen stressittömästi. Nuo ovat ihan okeido juttuja! Ei siis mitään mikä voisi herättää vastalausei...

Jaa mutta, Olli myös toistelee siinä superfood-bloggailunsa, puhetilaisuuksiensa sekä kirjansa myymisen ohella myös räikeitä faktavirheitä. Voi voi. Onko minun pakko puhaltaa pölyt näppäimistöltäni?

Tietenkin alaan kuuluu ns. virallisen lääketieteen ja ruokateollisuuden vastaisuus. Ollin , eli tuotesijoitteluun saatuja tuotteitaan, tarpeellisena ellei jopa välttämättönä lisäyksenä tai vaihtoehtona sille mitä kaikki muut myyvät.

Ollin brändiin kuuluvat myös mm. E-koodeilla peloittelu sekä rokotevastaisuus. Sekä Antti Heikkilän kehuminen.

Luonnollisesti Ollin kilpailijoita ovat kaikki ne tahot, jotka antavat terveys- ja ravintotietoa. Kaikkein pahimmat kilpailjat ovat ne tahot, jotka antavat tuota tietoa ilmaiseksi kansalaisille. Näitä tahoja Ollin on pyrittävä työntämään pois areenaltaan. Jotta jää enemmän tilaa sille tuotesijoittelulle. Eikä Ollin seuraajat huomaa miettiä mitkä ovat Ollin sidonnaisuudet suosittelemiinsa palveluihin.

Ja siksi hän usein kirjoittaa passiivis-aggressiivista pöhinää viranomaisia vastaan. Olli kirjoitti äskettäin some-syötteissään Facebookissa ja Instagrammissa näin:

Mikään ravintolisähän ei virallisesti auta mihinkään, mutta silti käytän kaikenlaista 😉 En saa edes kertoa, mikä tuote on tässä kuvassa, koska joku virasto voisi tulkita sen epäsuoraksi lääkinnälliseksi väittämäksi edellämainitun silmäniskuhymiön johdosta. 😏 Lääketehtaiden lobbaaman lainsäädännön mukaan mikään elintarvike tai ravintolisä ei saa millään lailla vaikuttaa terveyteen 😇 Jos olet kansalainen, lue rivien välistä. Jos olet viranomainen tai kanteluiden tekijä, toivon että luet tämän postauksen mahdollisimman kirjaimellisesti, etkä tälläkään kertaa käytä omaa järkeä tai kohtuullisuutta

Hymiöiden perusteella voimme päätellä, että tuo on näpytelty ns. pilke silmäkulmassa. Olli on tarkoituksella luonut vihjailevan tekstin, jotta vältytään suorilta väitteiltä. Hän antaa kuitenkin ymmärtää, ettei elintarvikelaki ole terveyden kannalta hyvä asia. Koska pahat lobbarit.

Kukaan ei ylläty siitä, että Olli saneli aivan omiaan. Elintarvikelaki sisältää selkeät kohdat, joiden mukaan elintarvikkeiden on oltava terveyden kannalta suotuisia.

1 § Lain tarkoitus  Tämän lain tarkoituksena on:
1) varmistaa elintarvikkeiden ja niiden käsittelyn turvallisuus sekä elintarvikkeiden hyvä terveydellinen ja muu elintarvikemääräysten mukainen laatu;  2) varmistaa, että elintarvikkeista annettava tieto on totuudenmukaista ja riittävää eikä johda harhaan;

Tietenkin Olli voi kohauttaa olkapäitään ja naureskella tälle. Se oli vain vitsi! Älkää ottako niin tosissanne tota. Teil ei oo si yhtään huumorintajuu. Ja niin edelleen.

Näistä aiheista on turha kirjoittaa kommenttia Ollin somen kommenttikenttiin. Kriittistä palautetta antava huomaa pian olevansa estetty kommentoimasta Ollin kirjoituksia Facebookissa tai Instagrammissa. Kommentit katoavat nopeasti digitaaliseen roskakoriin. Aivan kuten Antti Heikkilän sivulla! Tietenkin sivuilla on oikeus siistiä sisältöään.

Olisipa vaan sisältö enemmän faktapohjaista, jos tarkoituksena on antaa ihmisille terveyteen liittyviä neuvoja.

No comments: