11.3.20

Rokotepelottelun meemi: CDC hävisi oikeudessa!

Aivan uusi väite rokotevastustajien suunnalta liittyy Center for Disease Controlin (CDC) ja Informed Consent Action Networkin (ICAN) kirjeisiin. ICAN lähetti tiedonvapauslakiin perustuvan hakemuksen. He pyysivät CDC:ltä kuuden kohdan verran tietoa:

1. Kaikki tutkimukset, joiden mukaan DTaP rokote ei aiheuta autismia
2. Kaikki tutkimukset, joiden mukaan Engerix-B ja Recombivax HB rokotteet eivät aiheuta autismia
3. Kaikki tutkimukset, joiden mukaan Prevnar 13 rokote ei aiheuta autismia
4. Kaikki tutkimukset, joiden mukaan Hib rokote ei aiheuta autismia
5. Kaikki tutkimukset, joiden mukaan IPV poliorokote ei aiheuta autismia
6. Kopiot niistä tutkimuksista joiden perusteella CDC väittää etteivät kuuden kuukauden ikäisille annettavat rokotteet aiheuta autismia

CDC saa tällaisia tiedonvapauslakiin perustuvia pyyntöjä yli tuhat kappaletta vuodessa. Virasto kävi läpi aineistojaan. He vastasivat 20 tutkimuksen listalla. Tämä tiedonvaihto kirjattiin käytännön mukaisesti New Yorkin piirioikeudessa. Ei mitään ihmeellistä. Molemmat osapuolet allekirjoittivat päätöksen, jonka mukaan pyydetyt tiedot on annettu vapaaehtoisesti, ja osapuolet maksavat omat kustannuksesta prosessista. Eikä siitä voinutkaan tehdä sen kummempia johtopäätöksiä. Jotta hommassa olisi ollut jotain epäselvää, niin ICAN:in olisi pitänyt osoittaa, että CDC olisi piilotellut jotain materiaalia. Ja jota se kieltäytyy julkaisemasta vastoin tiedonvapauslakia.

Näin ei käynyt. Vaan oikeudessa julistettiin CDC:n noudattaneen tiedonvapauslakiin perustuvaa pyyntöä. Oikeudessa ei tehty sen dramaattisempaa päätöstä.

Eikä tiedonvapauslain perusteella tehty pyyntö johda johtopäätökseen siitä aiheuttavatko rokotteet autismia vai eivät aiheuta. Sillä vain pyydettiin aiheeseen liittyviä papereita CDC:n hyllyistä. Rokotteiden turvallisuus arviodaan ja tutkitaan aivan toisella tavalla kuin oikeussalien kansioissa.

 Eli ei siis mitään uutta, koska kaikki relevantit vertaisarvioidut rokotetutkimukset ovat jo valmiiksi saatavilla eri lääketieteellisissä julkaisuissa. Etsivä löytää ne ihan itse pelkästään Googlen avulla. Vielä paremmin PubMed-sivuston kautta. Eri tiedeakatemioilla, sairaaloilla ja virastoilla on omat kokoelmansa tästä tutkimusaineistosta. Niiden kohdalla tulee kerta toisensa jälkeen esille tuloksia, joiden mukaan rokotteet eivät aiheuta autismia. Tieteen kannalta asia selvitettiin vuosia sitten. Rokotepelottelijoille nämä tutkimukset ja yhteenvedot eivät tietenkään kelpaa.

 CDC pitää myös kotisivuillaan julkisena tietoa autismin ja rokotteiden väitetystä yhteydestä. Aihetta on käyty läpi useiden meta-analyysien kautta usein vuosien ajan. CDC ei ole ainoa laitos, joka huolehtii rokotteiden turvallisuudesta. Mutta kaikkein paras, laajin ja kattavin aiheeseen liittyvä rokotetutkimus on saatavilla CDC:n ulkopuolisilla sivustoilla.

Hmmm.

Aivan kuin ICAN:in tiedonvapauslakiin perustuva pyyntö olisi ollut [dramaattinen tauko] pelkkä PR-tempaus?



Mutta miten rokotepelottelun maailmassa tulkitaan tämä tapahtumasarja?

Yllätys ei saavuta suuria tasoja, kun ICAN julisti voittaneensa CDC:n oikeudessa! Sekä tietenkin eri foorumeilla alettiin väittämään, ettei CDC pystynyt osoittamaan, etteivät rokotteet aiheuta autismia.

Väitettä toistellaan somessa tähän tyyliin:


Paranormaali-blogi esittelee johtopäätöksiään näin:

CDC hävisi oikeustaistelun – Rokotteet eivät ole turvallisia

CDC on juuri hävinnyt oikeustaistelun ja joutunut myöntämään oikeudessa, että sillä ei ole tieteellisiä todisteita siitä, että 0-6kk vanhoille vauvoille annettavat rokotteet eivät aiheuta autismia!
Toisin sanoen ei ole olemassa yhtäkään tutkimusta, joka osottaisi rokotteiden olevan turvallisia, jos vertaamme niitä rokotteiden myötä hurjasti nousseisiin autismitapauksiin. CDC:n valheellinen väittämä ”vaccines do not cause autism” ei perustu mihinkään kunnolla tehtyyn tieteelliseen tutkimukseen, vaan on pelkkää mainospuhetta, joka ajaa heidän omaa agendaa ja bisnestä.
Oikeudessa määrättiin CDC:n tarjoamaan näitä tutkimuksia väitteelleen, se tarjosi kyllä 20 tutkimusta, mutta osa niistä ei ollut tutkimuksia ja nekin jotka olivat, eivät liittyneet pyydettyihin rokotetietoihin (tutkivat ihan muita rokotteita kuin pyydettyjä), ja tarkemmassa tarkastelussa eivät todistaneet sitä väitettä, että rokotteet eivät aiheuta autismia.
Ei ole olemassa siis yhtäkään tutkimusta, joka osottaisi, että rokotteet eivät aiheuttaisi autismia. Tämä on huolestuttavaa!

Täysin väärin. Täysin pielessä. Täysin noloa.

CDC:n listassa oli aiheeseen liittyviä kohtia, mutta rokotepeloittelijoiden parissa ei ymmärretty mitä niissä oli tutkittu. Vaxopedia havainnollistaa missä ICAN:in tulkinta meni pieleen. DeStefanon paperissa nimenomaan käsiteltiin 0-6 kk ikäisten vauvojen ja oletettua rokotteiden aiheuttaman autismin yhteyttä.

Näillä näkymin sosiaalisessa mediassa tullaan toistamaan ja jakamaan kyllästymiseen asti tuota ICAN:in ja Paranormaali-blogin tulkintaan.

No comments: