7.10.07

Islamilainen kreationismi ja ID

Common Descentissä on reagoitu Euroopan neuvoston päätöslauselmaan. Denyse O'Leary on vaakuuttunut, että älykäs suunnittelu kokee jälleen voiton tappion seurauksena. En ymmärrä asennetta, mutta se varmasti lohduttaa häntä. Kun jostain asiasta tehdää kiellettyä, niin se alkaa houkuttelemaan ihmisiä. Ja Discovery Institute on järjestämässä konferensseja joissa huippu IDeistit saarnaavat ilosanomaa.

Denyse tekee yleisen virhepäätelmän toistaessaan, että päätöslauselma on suunnattu "jäljelle jäänyttä" kristinuskoa ja mahdollisesti myös islamia vastaan. Mutta jos vaivautuu lukemaan (siinä meni viime yö) miten päätöslauselmasta väiteltiin [kohta 6, n. puolessa välissä koko juttua] Euroopan neuvostossa, niin huomaa ettei sitä suunnattu kristinuskoa, vaan pseudotiedettä vastaan. Monet edustajat mainitsivat puheissaan, että kreationismiä pitäisi ottaa esille uskonnon oppitunneilla. Ja tämä hyväksytty päätöslauselma oli siis "siivottu" versio, sillä kesällä tehty ehdotus oli neuvoston mielestä liian kova uskontoa vastaan. Sitä ei hyväksytty. Nyt kun päätöslauselma keskittyi kreationismiin ja älykkääseen suunnitteluun.

Kaikkein yllättävintä on se, että Denyse on mennyt tilaamaan turkkilaisen kreationisti harun Yahuan anti-evoluutiokirjan; Atlas of Creation. Ehkä IDeistit toivovat saavansa tukea turkkilaisilta, mutta aikaan islamilainen kreationismi ei ole ekumenian suuri kannattaja:

“Intelligent Design” Is Another of Satan’s Distractions

In rejecting one false claim such as evolution, one must be very careful not to fall prey to another of Satan’s snares. One of Satan’s main objectives is to prevent the recognition of Allah by any means possible, and to cause people to ignore His remembrance.

There are those whom Satan has not been able to deceive with the concept of evolution. But if he can divert them in another direction, such as that of “intelligent design” he will again have achieved his end, in turning people away from remembering Allah.



To say, “If there is no evolution, then there is intelligent design” is nothing less than adopting yet another false idol to replace the one of evolution.”

"Intelligent Design" harhautus. Kunnon fundamentalistit pitävät älykästä suunnittelua liian "tieteellisenä", jotta se sopisi todellisen uskon sekaan. Neuvoston päätöslauselma lyttää IDeistien tavoitteet (ainakin paperilla) ja islamilainen kreationismi ei hyväksy ID:tä. Ei kovin ruusuinen tulevaisuus.

No comments: