30.11.07

Ja taas, osa se7en

Ja taas jatkuu Ja taas-sarja. Pharyngulan kautta.

Ensimmäisessä tapauksessa on esitetty syytöksiä pastori Leonard Frazieria kohtaan. Vuosia vanha tapaus on vasta nyt päässyt eteenpäin. Syytteissä mainitaan 15-vuotiaan tytön raiskaus ja vähän perinteitä kunnioittaen sodomiaa. Odottelen lisää uutisia tämän tapauksen kohdalla.

Toisen kansio: Liperikauluksisetkin tykkäävät teineistä. Poliisin mukaan Cory Cortez Lewis antoi henkilökohtaista sukupuolivalistusta teinitytölle ja kustansi tälle asunnon. Kun tyttö tupsahti paksuksi 15-vuotiaana, pappi vaati aborttia. Tietyssä vaiheessa raskautta ei voinut enää peitellä, joten mies tunnusti tytön vanhemmille ja seurakunnalle.

3 comments:

Anonymous said...

Minusta tämän "Ja taas"-sarjan motiivi olisi hyvä kirjoittaa auki. Oletan, että sen tarkoituksena on paljastaa jonkinasteista tekopyhyyttä kristillisessä konservatismissa. Jotta tämä sinänsä mielenkiintoinen sarja ei jää retoriikaksi, kokonaisargumentti vaatii tietenkin jonkinlaista kvantifioimista. Kourallinen "hittejä" ei ole tilastollisesti kovin merkitsevää, mikäli tarkasteltava ihmisryhmä on kovin suuri. Siksi tiedustelisin PA:lta, minkä spesifisen ihmisryhmän harharetket kelpaavat "Ja taas"-sarjaan? Olen ymmärtävinäni, että ryhmän muodostavat teologiset ja poliittiset vallankäyttäjät, mutta montakohan ihmistä tähän ryhmään kuuluu esim. USA:ssa?

paahtoleipä said...

Minä olen ajatellut että P.A.n sarja lähestyy tilannetta toisin päin. Eli samaan tapaan kuin tuossa "kivien vaara" -jutussaan.

Eli käyttää käännyttäjien omia yksilöiden kertomuksien rakennetta heitä vastaan. Koska se toiseen suuntaan on "todistusaineistoa", on sen kai kelvattava myös toisin päin.

Eihän sitä voi pitää samoja kriteereitä itselleen ja muille. Sehän olisi tekopyhyyttä.

Lisäksi P.A. voi kertoa että uskovaisuus, edes "Amerikkalainen Konservatiivinen Uskovaisuus" ei tee ihmistä hyväksi.

Paholaisen Asianajaja said...

Alkuperäisenä tarkoituksena oli kyrsistyminen juuri näihin tekopyhiin politikkoihin, jotka julistivat olevansa "perinteisten arvojen puolustajia". Ja sitten heidät löydetään dildo perseessä, miesprostituitu ottamassa heiltä suihin (noin yleistäen). Tai poliitikko jonka vastuulla on netissä nuoria seksuaalisesti ahdistelevien henkilöiden valvonta, harrastaa itse mesetysseksiä nuoren pojan kanssa.

Siitä sitten lisäsin myös uskonnollisten piirien otsikoihin päätyvät tekopyhät. Myers selitti tämän hyvin:

http://scienceblogs.com/pharyngula/2007/11/christians_behaving_badly.php

The point is simpler: Christianity claims to be a force for morality which encourages good behavior on the part of its practitioners. It's quite clear that it is not when even its clergy seem unable to find their religion to be a source of moral suasion. Religion doesn't make you bad, necessarily, but it sure doesn't make you good, either.


Ja Paahtoleipä on tavallaan oikeassa. En tunnu pääsevän sarkastisesta mausteesta millään eroon, mutta toivottavasti sen maistaa myös näistä Ja taas-jutuista.