17.4.20

Iran ja tappavaa taikauskoa taikavarvusta

Hätätilanteissa on aina ihmisiä, jotka eivät epäröi hyväksikäyttää muiden ahdinkoa. Apajille matelee niin terveyden kuin teknologian alalla suoritettavia huijauksia. Vain yksi näistä on moderniin muoviin ja metalliin piilotettu taikavarpu.

Iltalehti kertoi Iranin vallankumouskaartin sortuneen erittäin vakavaan kriittisen ajattelun puutteeseen. Kaarti esitteli virustutkaa, joka pystyy havaitsemaan SARS-CoV-2 virukset sadan metrin säteellä. Se olisi aivan mullistava teknologia useammastakin syystä. Jos se ei olisi huijaus. Laite on mukamas kehitetty ja rakennettu jossain viranomaisten laitosten syvyyksissä.

The Independent -lehden sivuilla olevaa esittelyvideota katsellessa huomaan heti, että sehän on vanha tuttumme ADE 651 -huijaus uudessa paketissa. Se oli James McCormickin eeppinen rahastus, johon ueamman valtion viranomaiset heittivät rahaa. Pelkästään ADE 651 -laite keräsi miehen tilille rahaa yhteensä n. 50 miljoonaa puntaa. McCormick sai lopulta tuomion petoksesta.

Aparaatin periaate on yksinkertainen. Mustaan muovimötikkään on pultattu kiinni metallinen heiluva antenni. Antennin liikkeistä päätellään onko edessä koronaviruksia vai ei. Jos käsittelijä tietää mihin laatikkoon tai pussiin on piilotettu se asia jota etsitään, hän löytää sen melko suurella todennäköisyydellä. Antenni heiluu sopivasti, kun hän tietää laatikossa olevan jotain. Kun etsittävät asiat laitetaan oikeasti sokkoutettuna ja satunnaistettuna piiloon, niin laitteen havaitsemiskyky muuttuu heti satunnaiseksi.

 Vuonna 2009 Irakin viranomaiset tuhlasivat tällaiseen taikavarpuun 85 miljoonaa dollaria. Silloin sillä etsittiin virusten sijasta räjähteitä. Tänä vuonna on siis naapurivaltion vuoro nolata itsensä. Iranilaiset tavalliset kansalaiset onneksi pitivät paljastettua virustutkaa vitsinä.

Iranin muut ministeriöt kaartin ulkopuolella ottivat välittömästä etäisyyttä taikavarpuun. Terveysministeri totesi, ettei tutkaa oltu testattu tai hyväksytty heidän testeissään. Toivottavasti Iranin hallinnossa ymmärretään kohun myötä, että laite jätetään vähin äänin keräämään pölyä.





3 comments:

Anonymous said...

Dosentti Juha Ahvio kirjoittaa, että koronavirus on lähtöisin Wuhanin kaupungissa sijaitsevasta tutkimuslaboratoriosta.

Anonymous said...

Pakkohan sen on olla, Trump on samaa vihjaillut.
Ainakin Who on juonessa mukana.

Rami

Daniyal said...

Hi great reading yourr post