4.7.23

Väestön vaihtamisesta ja ikääntymisen unohtamisesta

Kansakunnassamme kuohuu. Nykyisen hallituksemme sisältö on tuottanut iso otsikoita ympäri maailmaa, kun eräiden ministerien puheet ja kirjoittelut eivät olleet sieltä avomielisimmistä päästä. Persu ja huumorintajuinen natsivitsien viljelijä Vilhelm Junnila erosi. Pari muuta ministeriä ovat vilä karsintakisoissa. Sisäministeri Mari Rantasen (ps.) näppäimistöltä on ilmestynyt myös kuuluisan väestönvaihtoteorian tekstejä. Ranskalaisen Renaud Camoun kynästä lähtenyt Le grand remplacement ajatus on ahkerasti toisteltu termi. Äärioikeiston salaliittoteoriana sitä käytetään perusteluna valkoisen rodun pelastamisessa ja valkoisen kansanmurhan estämisessä. Väkivaltaisin keinoin. Nuorten radikalisointi tehdään anonyymisti netissä. Tällaista materiaalia löytyy helposti kaikilta somekanavoilta.

Kaiken tämän kohun keskellä tuosta väestönvaihdosta on tehty useampi uutisartikkeli. Yle tuotti mm. seuraavanlaisen selityksen. Itseäni aihe on kiinnostanut vähemmän. Se kun ei ole niin dramaattinen ja shokeeraava minulle. On nimittäin ihan faktajuttu, että nykyisillä maahanmuuton ja syntyvyyden trendeillä useammassa Euroopan valtiossa on tulevaisuudessa aivan erilainen väestö kuin nyt. Valkoiset eurooppalaiset tulevat olemaan vähemmistö Euroopassa. Tällä hetkellä Euroopasta löytyy useita kaupunkeja, joissa maahanmuuttajataustaiset ovat enemmistö. Näiden kaupunkien määrä näyttää vain lisääntyvän. Väestöennusteet voivat hieman vaihdella asukkaiden kokonaismääristään, mutta yhteinen trendi on selvä.

Englannissa tämän havaitseminen on helpointa valtion tarjoaman datan ansiosta

 


 

Lontoo, Leicester, Luton ja Birmingham ovat niitä isompia kaupunkeja, joissa valkoiset ovat vähemmistö. Vuoden 2022 tietojen perusteella on pääteltävissä, että tällaisia kaupunkeja ilmestyy lisää. Aivan samanlainen kehitys on toistunut Ranskassa, Saksassa, Ruotsissa, jne. Aivan samanlainen muutos toistuu väestössä myös Suomessa, mutta selkeästi hitaammin. Pohjoinen metsämaamme ei ole ollut niin vetovoimainen muuttokohde Euroopan ulkopuolisille ihmisille. Selkeimmin muutos on nähtävissä pääkaupunkiseudulla ja Turussa. Näiden alueiden kouluissa on luokkia, joissa valkoiset suomalaiset ovat vähemmistö. 

Koulujen sisällöstä on nähtävissä kansakunnan tulevaisuus. Väestön ikääntyessä lasten etninen jakauma muuttuu hiljalleen koko maan etniseksi jakaumaksi. Kun valkoiset lapset ovat etnisessä jakaumassa vähemmistö, voimme päätellä millaiseksi koko maan väestö muuttuu vuosikymmenten myötä. Näin on aina tapahtunut ihmiskunnan historiassa. Niin tulee käymään tulevaisuudessakin.

Salaliittoa on se minkä takia tämä muutos väestörakenteessa on tapahtumassa. Siinä syytetään kaikesta tietenkin juutalaisia. Sekä Eurooppaa valloittavia muslimeja, jotka tekevät yhteistyötä juutalaisten kanssa. Tai muslimit ovat juutalaisten orjia. Teoriat vaihtelevat.

Itse ajattelen, että taustalla vaikuttaa talous. Isojen laitosten johtokunnissa on tiedetty kauan aikaa, että Euroopan väestö ikääntyy. Koko maailman väestö vanhenee. Eläkeläisten määrä ylittää työikäisten määrän. Maailmassa on tällä hetkellä enemmän yli 65 vuotiaita vanhuksia kuin alle viisi vuotiaita lapsia. Seurustelun, avioliittojen ja lasten hankkimisen harvinaisuudella on seuraamuksia väestön määrälle. Perheitä ei joka perusteta ollenkaan. Tai lasten hankkimista lykätään niin myöhäiseksi ettei se enää onnistu. Lapsia ei synny tarpeeksi (enemmän kuin kaksi per nainen), jotta ikuisen talouskasvun ideologian edellyttämä ikuinen talouskasvu voisi jatkua. Työvoiman määrä vähenee, kun eläkkeelle jäävien työläisten tilalle ei tule tarpeeksi uusia työläisiä. Ihan Euroopan keskuspankin taholta on voivoteltu tätä tilannetta vuonna 2015. Vaatimukset siirtolaisten määrän lisäämisestä törmäävät samalla toiseen todellisuuteen. Euroopassa on ollut näiden puheiden kanssa samaan aikaan n. 11 % työttömyys. Nykyään työttömyys EU-alueella on onneksi laskenut kuuden prosentin paikkeille. Tähän päälle vielä huolestuminen siitä kuka oikein maksaa ne eläkkeet, mutta jätetään se pois tällä kertaa.

Niin tai näin, siirtolaisia on toivotettu tervetulleiksi väestörakenteen pelastajana. Hieman vaihtelevalla innolla. Näin kiltisti sanottuna. Melko varmasti maahanmuutto vain loiventaa tulevaa väestöromahdusta. Tämä vaihtunut väestö kokee myös saman kronologisen ilmiön kuin alkuperäiskansa. Myös maahanmuuttajat vanhenevat.

Nature-julkaisun artikkeli ikääntyvästä väestöstä kannattaa lukaista läpi. Se on aihe, jota ei mielellään haluta nostaa esille. Kovin moni ei nimittäin halua ajatella miten talous kykenee toimimaan, kun väestöstä on vuoteen 2050 mennessä kadonnut n. 10 prosenttia. Latviassa, Liettuassa ja Bulgariassa peräti 20 prosenttia. Ja tuo väestön väheneminen todennäköiseti vain kiihtyy. Jos nykyiset trendit jatkuvat. Kunnes se lopulta asettuu jollekin tasolle. Etelä-Korea ja Japani ovat niitä maita joissa tämä väestöromahdus havaitaan ensimmäisenä. Niitä kannattaa seurata.

Se mitä väestönvaihdolla tarkoitetaan on kädenväännön kohteena. Suomen keskustelukulttuurille tyypillisesti vielä ei uskalleta keskustella aiheesta, vaan siitä miten aiheesta keskutellaan. Koirapillit, salaliittoteoriat ja muut retoriikat ovat kiertäneet keskustelussa. Kukaan ei halua antaa ammuksia äärioikeistolle. Se ei kuitenkaan saa olla syy välttää faktapohjaista keskustelua ilmiöstä.

Keskustelua seuranneena joudun toteamaan, että minulle se näyttää samalta antautumiselta kuin esim. leijonavaakunan luovuttaminen sieg heilaajille ilman taistelua. Vuosia sitten olin myymässä Suomileijona-riipusta, mutta eihän siitä kauppoja tullut. Asiakas kertoi, ettei poika halua sellaista rasistista symbolia. Silloin ymmärsin, että kulttuurisota on käynnissä ympäri Suomea. Kouluissa on ollut opettajia, joiden mielestä kyseiset korut eivät sovi monikulttuurisiin kouluihin. Kansalaisidentiteetin ilmaisemisesta tuli radikaali ilmiö.

Miten väestönvaihtamista vastaan sitten voisi oikeasti taistella? Lisäämällä alkuperäisväestön syntyvyyttä. Ja sitten tekemällä se jotenkin aikamatkustuksen kautta n. 40 vuotta sitten. Korvaavan syntyyden määrä kun vaihtui väheneväksi syntyvyydeksi 1970-luvulla. Sen jälkeen on harvakseltaan huomautettu aiheesta, mutta mitään oikeita ratkaisuja ei tehty. Puheet synnytystalkoista olivat poliittinen itsemurha. Tarkkailemalla maailmalta millaisissa maissa syntyvyys on vielä korkeaa voimme tehdä tiettyjä yleistäviä johtopäätöksiä. Korkea syntyvyys näyttää edellyttävän köyhyyttä, matalaa koulutustasoa ja huonoja ihmisoikeuksia naisille. Ymmärrettävistä syistä näitä ei Euroopassa tarjota ratkaisuiksi matalaan syntyvyyteen. Näyttää siltä ettei mikään teollisuusmaa ole löytynyt ratkaisua matalaan syntyvyyteen.

Muistan erään A-studio keskustelun Suomen syntyvyydestä joskus vuosituhannen vaihtumisen jälkeen. Studiossa oli useita kymmeniä osallistujia. Paikalla oli vain yksi väestötieteen tutkija. Kun häneltä kysyttiin mitä oli ilmiölle voitaisiin tehdä, niin hän totesi "on jo liian myöhäistä". Illan aikana häneltä ei kysytty lisää. Näin ainakin muistelen sitä ohjelmaa. Pitäisi löytää se pätkä jostain, mutta ei Yle Areenassa ei ole niin vanhoja jaksoja.

Kaikki voi tietenkin muuttua, jos väestöön liittyvät trendit muuttuvat jollain merkittävällä tavalla.

6 comments:

Anonymous said...

Ei sentään kristinuskon vastustajat väitä sen olevan osa juutalaisten yritystä orjuuttaa pakanat (ei-juutalaiset). Tai en tiedä, jos sellainenkin salaliittoteoria on jossakin päin olemassa? Juutalaisten keskuudestahan se on kuitenkin lähtöisin.

MrrKAT said...

Mielenkiintoiset 2 linkkiä tästä!
http://keskustelu.skepsis.fi/Message/Message/410318

Laskin tuosta että 115 000 suomalaista uskoo lituskamaahan (ettää pallomaa=NASA-salaliitto).
Väestönvaihtoon(siis tarkoitukselliseen korvaukseen) uskoo 10,2% eli ½ miljoonaa suomalaista

PeP said...

Eikö väestönvaihto edellytä sitä, että entinen väestö kelkottaisiin muualle? Sellaista ei kai ole tapahtumassa.

Jos tai kun jollain aikajanalla suomalaisista enemmistö on muita kuin meitä kalpeanaamoja, niin onko sekään katastrofi. Suomalaisuus on ainakin minulle paljon enemmän kuin pellavapää ja siniset silmät.

Maahanmuuttajien kohdalla on kyse sanasta, jota inhoan, mutta jolle ei kai hyvää korvaajaa ole löydetty. Inhoamani sana on kotouttaminen. Ehdotan korvaajaksi sanaa suomettuminen, ulkomaan kielellä finlandisering. Jos maahanmuuttajat saadaan suomettumaan sanan positiivisessa merkityksessä, niin ongelma häviää.

Kuten Neil deGrasse Tyson jossain yhteydessä mainitsi; nahkamme alta olemme kaikki samanlaisia... mitä nyt Pääbon Svanten mukaan meillä kalpeanaamoilla on ripaus nedujen geenejä, joita afrikkalaisilla ei ole.

MrrKAT said...

Tuota noin, Tyson oli enempi oikiassa kuin nobelisti Pääbo (varhainen tulkinta häneltä). ;D

The analysis found that African individuals had an average of 17 megabases (Mb) of Neanderthal sequence—about one-third the quantity of Neanderthal DNA found in people of Eurasian descent.30 Jan 2020

Africans Have More Neanderthal DNA than Previously Thought
The Scientist
https://www.the-scientist.com › news-opinion › african


Mä tiesin jo tuon (mutta silti 1/3 määrä yllätti), koska olin lukenut geenitutkijan kirjan: /Adam Rutherford: Vastaväitteitä rasisteille. Ihmisrotujen tiede ja todellisuus, Bazar 2020/

Kirjasta muistiinpanojani:
https://kantapaikka.net/index.php/topic,481.msg103881.html#msg103881

Esim. s.86 tämä geenitutkija AR esittelee IAP:n:
"Palattaessa muutama sata vuotta taaksepäin saavutetaan matemaattinen
varmuus, jota kutsutaan identtisten esivanhempien pisteeksi (IAP,
identival ancestor point). Se tarkoittaa historian kohtaa, jossa koko
populaatio on koko nykyisen populaation edeltäjä. Eurooppalaisten
kohdalla tämä piste osuu 900-luvulle. Toisin sanoen jos ihminen eli
900-luvun Euroopassa ja hänellä on nykyisin eläviä jälkeläisiä, hän
on kaikkien nykyisin elävien eurooppalaisten esivanhempi. (Tässä
arvioidaan jopa 80 prosentilla 900-luvun eurooppalaisista olevan
eläviä jälkeläisiä)."


s.89-: "Jokaisella valkoisen ylivallan
kannattajalla on esivanhempia Lähi-idästä. Jokaisella rasistilla on
afrikkalaisiin, intialaisiin, kiinalaisiin, intiaaneihin, Australian
aboriginaaleihin ja kaikkiin muihin kuuluvia esivanhempia. Tässä ei
ole kyse ihmisestä afrikkalaisena lajina kaukana esihistoriassa, vaan
enintään antiikista, todennäköisemmin paljon myöhäisemmästä ajasta.
Rotupuhtaus on kuvitelma. Ihmiset eivät ole puhdasverisiä vaan
sekarotuisia, joiden suonissa virtaa monta erilaista verta."


A.R. myöntää tämän em. panevan aivot koville ja hän esittänyt nämä faktat luennoilla ja yleisötilaisuuksissa. Eritoten koko maapallon IAP: "Jokainen nykyisin elävä polveutuu koko maailman väestöstä 1300-luvulla eaa." (!!!)

Tervetuloa Harald "Bluetooth" Sinihammas (911-985) ja co EUrooppalaisten esi-isäksi.
Tervetuloa Sinuhe Egyptiläinen ja Mooses kaikkien meidän esi-isiksemme (jos yhtään jälkeläistänsä on nykyaikaan asti säilynyt sukupolviketjuna niin kaikki ollaan samasta).

Täten ne neanderthalilais-geenitkin on valunut paljon sinnekin Afrikkaan päin. Kyse taitaa olla lähinnä vain määrälliseroista.

MrrKAT said...

Aivojansa voi taivutella tuolle geenitutkijan faktaihmeelle tällä:

s. 85- AR osoittaa että jos sukupolviväli 25 v niin 500 vuodessa esivanhempia on 1,048 miljoonaa. Ja 1000 vuotta taapäin esivanhempia sukupuussa on 1,099 biljoonaa (12 nroa 1:n perässä), joka on 10x enemmän kuin maapallolla ikinä eläneiden ihmisten määrä (107 miljardia).
Kun aivan eri ihmisten sukupuita näin matemaattisesti verrataan niin ne väistämättä yhtyvät yllättävän lähellä.
Yhdessä AR:n kansa lukija voi ilkkua "Who do you think You are?"-sukututkimusohjelmalle.

(MrKAT: Suomessakin pyörinyt ohjelma), jossa näyttelijä Danny Dyer totesi olevansa 1300-l. brittikunkku Edvard III:n suora jälkeläinen. Oikeasti AR:n laskelman mukaan noin 100% briteistä on Edvard III:n jälkeläinen kunhan hänellä vaan on pitkäaikaiset brittijuuret.
Tietysti on hienompaa kokea kun on tiedossa tarkka ikioma sukupolku nimien kera brittikunkkuun.)

PeP said...

Pääbon varhainen tulkinta oli vuonna 2014 ilmestyneestä kirjasta Neandertalilainen, jota pidän yhtenä parhaista populaaritieteen kirjoista. Se on samalla populaaria tiedettä,salapoliisikertomusta, elämänkertaa ja jopa parisuhdedraamaa.

En ole lukenut uudempia tutkimuksia tai alan kirjoja. Siksi vanhentunut käsitys. Hyvä kun oikaisit.