20.7.23

Robert F. Kennedy ja valehtelun kostautuminen

 Robert F. Kennedy on maailman suurimpia rokotevastustajia. Hän on kirjoittanut ja puhunut rokotteiden vaaroista vuodesta 2005 lähtien. Kennedyn rokotteisiin ja rokotetutkimukseen liittyvät valheet ovat työllistäneet useita skeptikkoblogeja. Respectful Insolence sisältää useiden satojen tuntien verran luettavaa pelkästään Kennedyn esittämistä kognitiivisista kompasteluista. Hän on mm. väittänyt useiden tartuntatautien (esim. espanjantauti) olevan lähtöisin rokotetutkimuksesta. Sekä tietenkin rokotteiden aiheuttavan autismia. Ja rokoteteollisuuden salaavan rokotteiden haittoja sekä hiljentävän kriitikoita. Sitä tavallista rokotepelottelijoiden kamaa.

 Miehen rokotepelotteluun keskittyvät puheet olivat ajankohtaisia vuonna 2017, kun Trumpin hallinnon rokoteturvallisuuspaneelin johtajaksi mietittiin nimityksiä. Kennedy kertoi tavanneensa Trumpin hallinnon jäseniä useita kertoja, joten nimitys oli oikea mahdollisuus. Silloin Scientific American joutui muistuttamaan kansalaisia Kennedyn rokotevastaisuuden historiasta. Samoin huomautettiin Kennedyn vääristelevän terveysviranomaisten lausuntoja, esim. WHO:n John Clementsin sanoja.

Samalla alkoi pieni menneisyyden kiillottaminen. Nyt häntä haastattelevat ystävälliset tahot ihmettelivät miksi Kennedyä oikein kutsuttiin rokotevastaiseksi. Kennedystä yritettiin tehdä vain rokoteturvallisuudesta huolestunutta miestä. Hän ei muka vastusta rokotteita, eli ole "antivax" vaan pelkästään haluaa turvallisia rokotteita. Vielä ei ollut selvää miten miehen vuosikymmeniä jatkuneet rokotepelottelut selitettäisiin pois. Tällaisissa tapauksissa kannattaa aina kysyä mitkä rokotusohjelman rokotteet ovat kyseisen henkilön mielestä turvallisia rokotteita. Ja ihailla miten aihetta yritetään heti vaihtaa.

Robert F. Kennedyä ei onneksi nimitetty rokoteturvallisuuspaneelin johtajaksi.

Vuodet vierivät. Kennedy jatkoi rokotevastaisten luentojensa pitämistä. Ja jatkoi uusien valheiden keksimistä siitä miten rokotteet tappavat lapsia. Koitti 2019 ja Covid-19 pandemian alku. Koronarokotteen ilmestyessä Kennedy napsautti henkseleitään. Oli uuden ja näkyvämmän rokotevastaisuuden aika. Varsinkin viranomaisten määräämien rajoitusten kritisoiminen nostatti miehen takaisin parrasvaloihin. Vertaukset maskipakosta ja matkustusrajoituksista natsien sortotoimiin toistuivat eri videoilla. Hän puhui juutalaisten olleen tuolloin vapaampia Saksassa kuin amerikkalaiset koronarajoitusten alaisina. Natsikortin jatkuva lätkiminen pelipöytään ei ollut sieltä viisaimmasta päästä.

Aikaa kului lisää. Kennedyn perustama Childrens Health Defense järjestön liikevaihto jatkoi kasvamistaan. Vuonna 2021 se oli jo 15 miljoonaa dollaria. Kennedy päätti aloittaa vaalikampanjansa USA:n presidentiksi pääsemiseksi. Hän antoi haastatteluja ajankohtaisista aiheista. Ja toisteli ilman kritiikin häivää mm. Kremlin kehittämiä salaliittoteorioita bioase-laboratorioista ja natsihallinnosta Ukrainassa.

Sitten koitti heinäkuun 20. päivä 2023.

 

Demokraattien mahdollinen presidenttiehdokas Kennedy saapui kongressin kuultavaksi. Aiheena oli teknologiajättien suorittama sensuuri. Olivatko konservatiivien poliittiset puheet digitaalisen pyyhekumin kohteina? Tätä haluttiin selvittää virallisella taholla.

Kennedyn harmiksi hän oli puhunut mahdollisesti kohdistetusta Covid-19 taudista erään tapahtuman yhteydessä tiistaina 12. heinäkuuta. Ja hänen puheensa oli taltioitu videolle. New York Post teki miehen puheista uutisen. Puheidensa takia Kennedy joutui kongressinainen Wasserman Schultzin esittämien kysymysten kohteeksi.

Se oli erittäin hekumallisen kaunista ja ihanaa kuunneltavaa. Melkein putosin divaaniltani tiikeritaljalle kun katselin sitä. Koko osuus katseltavissa Vimeossa.



Moni muu edustaja otti esiin Kennedyn puheita. Mm. sen vertauksen jossa koronarokotetutkimus on kuin Tuskagee-tutkimukset.

Kongressin käsittely sai Kennedyn tunteikkaalle tuulelle. Hän kertoi useaan otteeseen, ettei missään nimessä ole koskaan vastustanut rokotteita.

Paitsi silloin kun hän vastusti rokotteita ja varoitti ihmisiä ottamasta rokotteita. Kerta toisensa jälkeen.

Nyt Twitterissä ruoditaan porukalla läpi lähes kaikki Kennedyn rokotevastaiset puheet. Ai että. Tekee hyvää kun kerrankin rokotepelottelija joutuu edes jonkinlaiseen kiipeliin puheistaan. Nyt vain seuraamaan millaisen jälkipyykin tuo kongressin kuulustelutilaisuus tuottaa. Kennedy oli oikeassa siinä, että on olemassa tutkimuksia Covid-19 taudin ja eri etnisyyksien sairastumisesta eri vakavuuksilla. Ne liittyvät mm. ACE2 analyyseihin. Mutta ottaen huomioon miten huonosti Kennedy on ymmärtänyt ja lukenut rokotteisiin liittyviä lääketieteellisiä tutkimuksia väittäisin, että hän asioista yhtä hyvin perillä kuin Antti Heikkilä.


Se tarkoittaa, että hän huonosti perillä asioista.

1 comment:

MrrKAT said...

Joo, Antti Heikkilä-vertaus on osuva. :D

Raportoin tuosta ACE-jutustansa eräälle foorumille ja kotim. mediakin heräsi mm. koska suomalaiset(geenit) oli mainittu. https://yle.fi/a/74-20041427