10.2.08

Kuinka polttaa Wikipedian sivuja?

Äärimuslimeilla on edessään paha ongelma. Miten he voisivat polttaa wikipedian sivuja? Wikipedia on saanut protesteja muslimeilta. Muhammedia käsittele sivu kun sisältä myös kuvan tästä profeetasta. Se on kiellettyä ja loukkaa muslimien uskontoa. Wikipedia käyttää mm. ottomaanien ja persialaisten 1300-luvulla tekemiä kuvia profeetta Muhammedista.

Hieman yllättäen farsinkielinen wikisivu esittelee myös kuvia profeetasta. Kyseinen versio on iranilaisten ja afganistalaisten ns. oma versio Muhammed-wikisivusta. Onko asialla rienaava kielitieteilijä, vai eivätkö jotkut iranilaiset välitä kuvakiellosta? Vai eikö kuvakiellosta edes ole yhteneväistä linjaa muslimien parissa?

Suomenkielinen wikipedia käyttää samoja kuvia Muhammedista.

5 comments:

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Turkkilaiset ottomaanit on vielä muhamettilaisia. Persian paikalla on nykyään Iran. Ja vaikka Persia olikin olemassa jo ennen islaminuskon syntyä, heillä on ollut alueella valtava vaikutus.

Rikkoivat ihan itse oman kuvakieltonsa.

Paholaisen Asianajaja said...

Kylläpäs näitä islam-uutisia tulee tuutin täydeltä:

http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2008/02/03/nislam403.xml

Naispuoliset lääketieteen opiskelijat eivät suostu pesemään käsiään olkapäihin asti. Se kun paljastaisi aivan liikaa pornahtavaa ihoa, ja täten rikkoisi uskonnon asettamia sääntöjä.

Onneksi ongelmaan on yksinkertainen ratkaisu. Jos ei suostu pitämään huolta henkiä pelastavasta hygienista, ei pääse leikkaussaliin.

Anonymous said...

Silloin Muhammed-kohun aikoina oli jossain tieto (en tarkistanut) että jossain Egyptiläisessä nettisivustossa oli siellä ollut M-kuva otettu vaivihkaa pois ja sen jälkeen vasta nostettu asiasta närkästynyt meteli... :-D

Anonymous said...

Löytyypä tuolta paikallisesta kirjastosta Muhammedista kertova elokuva: Muhammed - Jumalan sotapäällikkö. Hehheh...

Imaamithan ne tietoisesti provosoivat väkijoukot pyhään vihaan "kuvien näyttämisestä".

Anonymous said...

:D
Nauru oli ensireaktioni otsikkoon.
Kenties joku virtuaaliflametus helpottais..? :D