12.1.24

Infosota: Denverin pormestari

Pietarin trollitehtaalla tehdään pitkää päivää. Denverin pormestari Mike Johnston päätyi disinformaation täytteeksi. Yhdysvaltojen antama aseellinen ja taloudellinen tuki Ukrainalle ovat kiivaan keskustelun kohteena. Sitä yritetään sekoittaa levittämällä valtavasti valheita aseavun tehottomuudesta, arvosta ja hyödystä. Yhtenä keinona on myös valehdella siitä kuinka suuri tuki Ukrainalle annettavalle avustukselle oikeasti on. Tätä varten pitää tyrkyttää materiaalia, jossa Ukraina saadaan näyttämään mahdollisimman huonolta kansalta ja valtiolta.

 Mikä olisi parempi tapa kuin väittää amerikkalaisten poliitikkojen olevan kyllästyneitä ukrainalaisiin. Varsinkin demokraattipuolueen jäsenten. Ja siksi sosiaaliseen mediaan ilmestyy tällaisia tekaistuja tarinoita.


Propagandan epäonneksi jokainen utelias voi itse tarkistaa onko sellaista uutista koskaan tehty Denver7 kanavan uutisissa. Denver7 oma Youtube, Facebook, Twitter tai kotisivu eivät sisällä levitetyn kuvan kaltaista tarinaa.

Yksinkertaisesti siitä syystä, että koko tarina keksittyä potaskaa.

Mutta eihän sitä ole edes tarkoitettu taitavasti tehdyksi propagandaksi. Riittää kun yksi sadasta kuvan nähneistä jakaa sen eteenpäin omille seuraajilleen. Potaska jatkaa nopeaa leviämistään. Varsinkin Twitterin kaltaisella alustalla, jossa botit ja hyödyllisen idiootit jakavat suurella innolla kaikki omaan agendaan sopivat kamat eteenpäin.

Mike Johnstonista keksitään ehkä uusia tarinoita. Hyvin varmasti hän ei ole ainoa, josta tehdään samanlaista pajunköyttä. Varsinkin kun Yhdysvaltojen kongressissa väännetään kättä tämän vuoden avustuspaketeista.

No comments: