27.1.24

Maastopalot Kanadassa ja folioprikaatin hysteria

Viime vuoden kesän aikana näimme dramaattisia kuvia maastopaloista ympäri pohjoista pallonpuoliskoa. Varsin villiksi liekit yltyivät Kanadassa. Savut levisivät eteläisen naapurin puolelle. New Yorkin taivas muuttui maailmanlopun tunnelmiin sopivan punaiseksi. Uutislähetysten kommenteissa ilmeni kuitenkin äärimmäistä epäilyä. Kaikki eivät nimittäin nielleet metsäpaloja normaaliksi paloiksi. Varsinkaan kun uutisissa toisteltiin ilmastonmuutoksen lisänneet metsäpalojen riskiä. Pitkemmät kuivat kaudet, sadekausien muutokset ja laajojen maastoalueiden haasteet palokuntien toiminnalle takaisivat entistä pahempia paloja. 

Nämä selitykset laajoille paloalueille eivät uponneet kaikkiin. Sosiaalisen median  oidoimmissa kulmissa tiedettiin, että oikeasti näitä paloja sytyttävät tahallaan salaisen maailmanhallituksen agentit. Joko avaruuslasereilla tai liekkejä sylkevillä helikoptereilla. Näistä jälkimmäinen olikin ihan videoilla taltioitu. Tällä toiminnalla kun pyritään ohjaamaan tulipalojen leviämistä hallituilla paloilla.




Selittely ei tietenkään tepsinyt folioprikaatin karkeisiin veteraaneihin. He tiesivät, etteivät ennätysmäiset maastopalot liity mitenkään ilmastonmuutokseen tai eivät ole ihmisten tahallaan sytyttämiä. Ja mikäpä olisi parempi tapa todistaa, etteivät palot ole ilmastonmuutokseen liittyviä kuin sytyttää niitä itse.

Näin teki kanadalainen Brian Paré. Hän julisti kesän savuamisen johtuvan hallituksen omista toimista. Hän myös aivan sattumalta liikkui juuri niillä alueilla juuri sillä hetkellä, kun maastopaloja syttyi. Poliisit huomasivat Brianin kirjoittelut ja läsnäolon maastopalojen vierellä.  Käsirautoja kaivettiin esiin, kun Brianin sytyttämiä maastopaloja oli kertynyt 14 kappaletta.

Pidätyksen jälkeen Brian kertoi miksi oli leikkinnyt tulitikuilla metsässä. Hän väitti vain halunneensa tietää, ovatko metsät kuivia vai eivät. Brian tunnusti tekonsa oikeudessa viime viikolla.

Ehkä tunnustus tuli kuitenkin maailmanhallituksen painostuksen ansiosta?

Se että yksi mies kerkiää sytyttämään 14 maastopaloa ei tietenkään vielä tee merkittävää jälkeä Kanadan maastopalotilastoihin. Vuonna 2023 maastopaloja oli, hieman laskentatavasta riippuen, 6551 kappaletta. Yhteensä liekkejä vaelsi yli 18 miljoonan hehtaarin alueella. Provinssien välillä oli eroja, mutta yleensä maastopalon aiheuttajaksi jäi n. puolet ei-ihmisestä liittyviä syitä. Yleisimpänä salamointi. Ihmiset aiheuttavat valtavasti paloja, koska nuotioiden sytyttäminen ei onnistui kaikilta ongelmitta. Eivätkä kaikki tiedä minne tupakoita pitäisi heittää tai minne se pussillinen vanhoja paristoja kannattaa jättää.

Tuhansista ihmisten aiheuttamista paloista huolimatta tätä Brianin saamaa tuomiota tuhopoltoista alettiin levittämään ilmastonmuutosdenialismi ryhmissä. Tässä vain yksi esimerkki. Teksteissä painotetaan, että Brian itse sytytti metsiä liekkeihin, eikä ilmastonmuutos. Ja tottahan se on! Tulitikkuja raapi aikuinen mies, eikä Al Goren loitsima eteerinen ilmaston avatar. Joten ilmastonmuutos ei liity maastopalojen yleisyyteen. MOT.

No comments: