4.7.24

Rokotepelottelijat ja se japanilainen syöpätutkimus

 Kuluvan vuoden huhtikuussa rokotepelottelijat yrittivät maustaa paniikkikeittoaan uudella japanilaisella tutkimuksella. mRNA-rokotteet olivat mukamas aiheuttaneet "räjähdysmäisen nousun" syöpäkuolemissa. Tutkimusta heiluteltiin Alex Jonesin Infowars-lähetyksistä aina kotimaisen Injektiopiikki.comin sivuille asti. Useampi vaihtoehtomedia mainosti tutkimusta ja esitti siitä hurjia otsikoita. Esim. "Japan Declares Emergency Over ‘Explosion of mRNA Cancers’" ja niin edelleen. Luonnollisesti lukemattomat Twitter/X tilit jakoivat näitä juttuja eteenpäin. Tarinoissa väitettiin syöpätapausten lähteneen valtavaan nousuun ja tuon nousun johtuvan mRNA-rokotteesta. 

Jos luit blogiani tänne asti, niin varmasti arvaat miten tämä tarina päättyy. Kirjoitan kuitenkin tekstin loppuun asti.

Kyseisen paperin nimi oli Increased Age-Adjusted Cancer Mortality After the Third mRNA-Lipid Nanoparticle Vaccine Dose During the COVID-19 Pandemic in Japan. Se julkaistiin Cureus lehdessä. Lehti on tunnettu nopeasta vertaisarviointiprosessistaan. Cureus on erittäin aktiivinen julkaisun perumisessa, jos paperista löytyy virheitä. Tutkijat kävivät läpi 2020, 2021 ja 2022 vuosien syöpäkuolemiin liittyvät tiedot Japanin arkistoista. Paperi on ihan mielenkiintoista luottavaa, jos haluat oppi millaiset syöpätyypit ovat yleisimpiä kuolinsyitä Japanissa ja miten niiden tilastot vaihtelivat pandemian aikana.

Se mitä tutkijat eivät tehneet oli johtopäätöstä mRNA-rokotteen ja kuolemien yhteydestä. Eikä sellaista olisikaan voinut tehdä, sillä heillä ei ollut kontrolliryhmää. Eikä tietoja kuolleiden rokotustietoja. Lisäksi tilastojen rajaaminen vain kolmeen vuoteen tekee trendien havaitsemisen äärimmäisen riskialttiiksi virheille. Varsinkin jos 2020 edeltävinä vuosina olisi ollut hidastumista uusien tapausten määrissä, mutta pitempi aikaväli on ollut enemmän  noususuuntainen. Kuten käy kun väestö ikääntyy (n. kolmannes väestöstä yli 65 vuotta) ja syöpä on Japanin yleisin kuolinsyy. Jos luulet minun olevan väärässä, niin laita kommentteihin lainaus siitä kohtaa paperista jossa näet kyseisen johtopäätöksen mRNA-rokotteen ja syöpien yhteydestä. Japanin terveysviranomaiset eivät koskaan julistaneet mitään hätätilaa syöpäkuolemista, vaikka moni rokotepelottelija niin halusi uskotella seuraajilleen. Paperissa keskustellaan syöpäkuolemien mahdollisista aiheuttajista ja suositellaan lisätutkimusta. Siinäpä paperin sisällön olennaiset kohdat.

Kuukaudet vierivät. Cureus sai palautetta julkaisemastaan paperista. He kävivät läpi sen sisältöä. Kesäkuun 26. päivä lehti perui sen.

Retraction

The Editors-in-Chief have retracted this article. Upon post-publication review, it has been determined that the correlation between mortality rates and vaccination status cannot be proven with the data presented in this article. As this invalidates the conclusions of the article, the decision has been made to retract.

The authors disagree with this retraction.


Varmasti voimme luottaa kaikkien rokotepelottelijoiden nyt kantavan vastuunsa. He julkaisevat päivityksen jossa kerrotaan, ettei se japanilainen paperi jolla he pelottelivat huhtikuussa ole enää julkaisukelpoinen.
 
Tai sitten he ovat aiheesta hiljaa.