28.7.24

Pariisin Olympialaisten avajaiset ja setämiesten kokoontumisajot

 Koti, uskonto ja isänmaa. Joillekin ihmisille näitä tärkeämpi asian on urheilu. Kansainvälinen urheilufanien kokoontuminen tapahtuu parhaillaan Pariisissa. Olympialaisten avajaisten spektaakkelimainen show sai katsojat juhlatuulelle. Celine Dion, Lady Gaga, Aya Nakamura, raskaampaa musiikkia tykittävä Gojira, ja moni muu esiintyivät illan aikana.

Itse vältin ja vältän kaikkea olympialaisiin liittyvää. Altistuin kuitenkin avajaisten aiheuttamalla paheksunnalle, jota alkoi pulputa pinnalle setämiesten suunnalta. Näihin lukeutuivat Suomen tunnetuinpiin setämiehiin kuuluva tätinainen Päivi Räsänen. Räsänen äksäytti (ent. twiittasi) "So sad, so sad..." 

Surua aiheutti shown aikana näytetty Viimeinen ehtoollinen asetelma. Asetelmaan kuului Jeesuksen tilalle laitettu ylipainoinen nainen (joka ei sopinut atleettisen kisan periaatteisiin, kuten nettikansan tietäjät tiesivät sanoa), transsukupuolisia ja transseksuaaleja. Kaikki ovat sitä kuuluisaa woketusta, joka on pilannut aivan kaiken kaikkialla. Ja nyt myös olympialaiset on woketettu. Saatanallisella maustamisella! Sodoman ja Gomorran tuho on varmastia pian toistumassa.

Näkyvin setämiesten huolestumisen edustaja oli Elon Musk. Hänen mielestään show oli erittäin epäkunnioittava kristittyjä kohtaan. Drag-ihmiset ja sirkushuvin kun eivät millään sovi yhteen Muskin maailmassa.

En olisi millään arvannut, että niin moni kristityksi itseään kutsuva suhtautuu Leonardo da Vincin maalaukseen aivan kuin se olisi jotenkin pyhä maalaus. Onhan se toisaalta maalattu Santa Maria delle Grazie kirkon ruokalan seinään. Onko se oikeasti joku pyhiinvaelluskohde kristityille?

 

Räsäsen viestin kommenteissa ihmeteltiin miksi kristittyjä saa rienata. Kristilliset arvot on unohdettu olympialaisista. Ja niin edelleen. Ilmassa oli tuttu tuoksu, joka on ollut vähemmällä lemuamisella viime vuosikymmenellä. Nyt se tekee paluuta. Kirjoitan tietenkin kristilliskonservatiivien fatwa-kateudesta. He haluaisivat, että kristinuskon arvovaltaa kunnioitetaan ja hieman pelätäänkin. 

Miksi kristinuskoa pilkataan mutta muut uskonnot jätetään rauhaan? Näin kyseltiin mm. Catholic Herald sanomalehden sivuilla. Ranskan piispat olivat nimittäin julkaisseet kirjeen, jossa voivoteltiin kristittyihin kohdistunutta rienaamista. Sekulaari ja post-moderni yhteiskunta on täysin epäreilu kristitt---- ja paskat. Ei. Ei. Ei. Katolisen kirkon piispoilla ei vieläkään ole mitään oikeutta valittaa yhtään mistään. Ehkä sitten sadan vuoden päästä viimeisestä lapsiin kohdistuneesta hyväksikäytöstä. Ei sitä ennen. Siihen asti paavi ja kumppanit saavat ihan keskenään pihistä siellä sakastissa. Ilman lapsia.

Esim. tänä kesänä tuli ilmi mitä katolinen kirkko oli jättänyt tekemättä Irlannissa. Samaisen Catholic Herald lehden sivuilla kerrottiin, että edesmenneen piispa Eamonn Casey viraltapanon kohdalla hiippakunnalle ei kerrottu viraltapanon syytä. Viraltapanon syy oli *rumpupärinää* ei minun edes tarvitse kirjoittaa sitä. Arvaatte aivan oikein ensimmäisellä kerralla.

Takaisin aiheeseen.

Tällaisen fatwa-kateuden sanominen julkisesti ei ole ollut poliittisesti kannattavaa. Toistaiseksi on ollut parempi myhäillä eurooppalaisen kulttuurin paremmuudesta ihmisoikeuksien ja sanan- ja uskonnonvapauden suhteen verrattuna barbaarimaisiin ei-eurooppalaisiin kulttuureihin. He unohtavat jumalanpilkan olevan olennainen osa sananvapautta. Ennustan, että tänä vuonna saamme kuulla lisää siitä miten kristittyjen ei enää kannata kääntää toista poskea vaan ladattava kovat piippuun.

Iltalehti todisti olevansa vähemmän paremmin kartalla siitä ketkä ovat oikeasti suuttuneet ja ketkä nauravat niille jotka suuttuivat. Yhtenä pöyristymisen esimerkkinä uutiseen valittiin koomikko Brent Terhune. Ehkä se oli Iltalehden ovela jekku laittaa väkeä katselemaan miten Brent pilkkaa suuttuneita kristittyjä.

En aio seurata olympialaisia tämän enempää. Minulla on paljon tärkeämpiä ja oikeasti hyödyllisiä kisoja seurattavana.




5 comments:

Anonymous said...

Taas hyvä kirjoitus.

Rami

Anonymous said...

Nykyään ei kai saakaan enää muut loukkaantua ja paheksua julkisuudessa kuin nämä ns. seksuaalivähemmistöt ja heidän kannattajansa. Mutta kai vielä myös vanhoillisillakin on oikeus loukkaantua ja sanoa se jopa ääneen. Ei näet vielä ole sitä sosialistista järjestelmää, mutta kunhan se tulee, niin vain tietyt mielipiteet ovat julkisuudessa sallittuja. Sitä odotellessa minäkin totean olympialaisten avajaisista, että oli tosi mauton se "muotinäytös", jossa kaikenlaisia outoja huuhkajia oli laitettu hyppimään sinne.

Paholaisen Asianajaja said...

Mutta kai vielä myös vanhoillisillakin on oikeus loukkaantua ja sanoa se jopa ääneen.

Tietysti on mahdollista. Olen blogissani monta kertaa sanonutkin, että uskovaisilla on täysi oikeus loukkaantua niin monta kertaa, niin monesta eri asiasta, ja niin pitkäksi aikaa, kuin he haluavat loukkaantua. Keneltäkään ei saa viedä pois oikeutta loukkaantua.

MrrKAT said...

Se ei ollut edes viim. ehtoollinen vaan kreikkalaisten jumalien (viininjumala Dionysos ym) pidot. Täydellisimmän analyysin kuvasi Kari Kanala 30.7. YLEn 8 minuutissa. (Hälle nostan bittihattua koska "pintajulkkis" yllätti minut täydellisesti sivistyksellään eli tiedoillaan): https://areena.yle.fi/1-69244155

MrrKAT said...

Vai pitäisikö nimetä "Olympoksen pidot"? Kun nyt ne on olympialaiset jotka avataan ja sieltä Kreikasta se urheilukisan alkuperä niin onko se nyt loukkaus kristitylle maailmalle että kuvaelma on sieltäpäin ei-kristillisestä alkuperästä, koko kisat siis.