4.1.07

ID ja 2006

Aikomukseni oli kirjoittaa enemmän siitä mitä kaikkea viime vuonna tapahtui ID:n saralla. Valitettavasti aihe olikin suosittu ja joku toinen ehti ensin. Siksi tyydynkin vain nopeasti toistamaan pääpointit:

-Kitzmiller, eli Doverin oikeudenkäynti. Se päättyi joulukuussa 2005, mutta IDeistit jaksoivat valittaa päätöksestä kokonaisen vuoden. Milloin sanottiin ettei Discovery Instituutti ole koskaan halunnut ID:tä kouluihin. Vielä joulukuussa 2006 itkettiin siitä kuinka tuomari Jones oli kopioinut loppupäätöksensä suoraan ACLU:n paperista. Mutta ennen kaikkea saimme kuulla ettei Doverin oikeudenkäynti edes ollut mitenkään paha pala Älykkäälle suunnittelulle.

-Cobbin piirikunnassa poistettiin koulukirjoista varoitustarrat joissa huomioitiin evoluutioteorian olevan vain teoria, ei fakta, ja oppilaille suositeltiin kuin sattumalta vain tämän kyseisen teorian kriittistä tarkastelua. Vastaavia tarroja on yritetty liimata koulukirjoihin vähän joka puolella Ameriikan Ihmevaltoja, mutta kerta toisensä jälkeen isot pamput ovat päättäneet ettei niitä käytetä.

- Rick Santorum äänestettiin pois Yhdysvaltojen kongresista. Kaikkihan me muistamme kuinka hän teki lakialoitteita joissa kaivattiin "akateemista sananvapautta" ja kaikkea muuta jossa evoluutioteoriaa markkinoitiin moraalia rappeuttavana, uskonnonvastaisena ja sen sellaista. Noh, äänestäjät eivät diganneet miehen ultrakonservatiivisia kommentteja. OverwhelmingEvidence.comissa (Pro-ID) toki kerrottiin kuinka suuri vääryys oli, että Santorum ei päässyt uudelle kaudelle.

- Vielä Doverista. Kun ID:n kannalta erittäin tukala päätös tuli julkisuuteen, niin äänestäjät reagoivat. Ne koululautakunnassa olleet anti-evolutionistit saivat "potkut". Vastaavaa tapahtui myös muissa osavaltioissa joissa selvästi anti-evoluutiomotivaatioilla varustautuneet ehdokkaat olivat sujahtaneet virkoihin. Heille tuli uranvaihto.

- William Dembski paljastaa mikä projekti on pitänyt hänet kiireisenä. OverwhelmingEvidencessä pärähtää ilmoille flash-animaatio jossa pilkataan tuomari Jonesia ja "evolutionistejä". Dembski on lainannut näyttelijälahjojaan tälle projektille. Ensimmäiset kommentit eivät ole kovin mairittelevia. Jopa jotkut IDeistit toivovat ettei animaatiota olisi tehty. Pian sivuilla onkin päivitetty versio jossa on vähemmän pieruääniä.

Vuosi 2006 pähkinänkuoressa: koulut, tuomarit ja äänestäjät olivat ID:tä vastaan, mutta IDeistit saivat tuotettua sentään ala-arvoisen pila-animaation. Emme saaneet vieläkään nähdä onko ID:llä positiivista tieteellistä tutkimusta. Paul Nelson toki vihjaili, että sellaista on tekeillä parhaillaan, mutta hän ei voi paljastaa missä ja kenen toimesta etteivät evolutionistit vain pääse sabotoimaan niitä.

Mutta kaikki ei ole näin masentavaa IDeisteille! Uncommon Descentissä William "Informaatiotieteiden Isaac Newton" Dembski on kerinnyt hehkuttamaan tulevaa vuotta. Tänä vuonna saamme ainakin kolme ID:tä mullistavaa asiaa.

1) Joku yliopisto ottaa viralliseksi osakseen ID-tutkimusosaston. Emme vielä tiedä mikä, mutta ennustan yliluonnollisilla voimillani, että kyseisellä yliopistolla on tukeva uskonnollinen tausta.

2) Behe on kirjoittanut taas uuden populaarikirjan. THE EDGE OF EVOLUTION.

3) Jonathan Wells ja Dembski ovat tehneet jälleen populaarikirjan evoluutioteorian vajavaisuuksista. THE DESIGN OF LIFE: DISCOVERING SIGNS OF INTELLIGENCE IN BIOLOGICAL SYSTEMS.

Kyllä. Siinä ne mullistavat asiat vuodelle 2007! Dembksi ei vieläkään mainosta mitään oikeata ID-tutkimusta.

No comments: