2.1.07

Loppu on taas lähellä

Jehovan todistajat ovat jälleen innoissaan, sillä vuosi vaihtui. Tällä kertaa Vartiotorni-lehti (15. joulukuuta) herättelee toiveita lopun saapumisesta. Vuosituhannen vaihtuminen aiheutti viimeksi suurimmat hurmiot, joten tällä kertaa uskovaisten muistuttamista täytyy tehdä vuosittain.


Vuoden 2007 vuositeksti on:

"Jehovan suuri
päivä on lähellä."

(Sefanja 1:14)


Muistaakseni viimeinen päivä oli lähellä viime vuonna, ja 2005 ja 2004 ja 2003 ja 2002 ja 2001 ja 2000. Ja sitä edeltävinä vuosina. Ja sitä edeltävinä vuosikymmeninä.

Läpyskässä toistellaan edellisiltä vuosilta tuttuja rohkaisuja; "se on lähellä ja tulee hyvin kiireesti," "se ei myöhästy," "näiden ennustusten lopullinen täyttymys on aivan lähellä, käsillä!" Vo jehna, kuinka jännää!

Jehovan todistajat oppivat 70-luvulta tapahtuneista liioitteluista ja niitä seuranneista pettymyksistä, joten nykyään he eivät enää koskaan kerro mitään tarkkaa ja määriteltyä aikataulua. Se on ainoa järkeävä tapa välttää vastuu yhä uudelleen vaihtuvista vuosista. Ja siitä kuinka lapset kasvavat ja saavat lastenlapsia. Ja vanhemmat kuolevat.

Mutta loppu on siis vieläkin lähellä. Aivan kulman takana.

No comments: