6.3.07

Feng Shit

JIM kanavalla pyörivä Penn&Teller-ohjelma käsitteli eilen Feng Shuita. Tämä on naurettavan suosion saavuttanut huuhaa-rahastus, jolla höynäytetään rahakkaita ihmisiä. Penn&Teller olivat tilanneet kolme pahaa aavistamatonta Feng Shui-experttiä sisustamaan koeasuntoa. He eivät tienneet toisistaan. Kaikki kolme vakuuttivat,että kyseessä ei ole pelkkä makuasia, vaan tarkka tiede.
Makuuhuone oli tietenkin aina huonossa kunnossa energiavirtojen kannalta. Ja kuten kaikki tiedämme, se huonontaa meiden terveyttä. Kas kummaa! Toinen expertti sanoo, että sängyn päädyn pitää olla länsiseinällä. Toinen ilmoittaa, että eteläinen seinä on se ainoa oikea paikka. Noh, ehkä kyseessä oli pieni tekninen lapsus.

Olohuone saa ensimmäisen expertin käsittelyn. Kaikki huonekalut siirtyvät uusille paikoille. Nyt huone on kuulemma optimaalinen energiavirtojen välittämiseen. Tuskin siis on enää tarvetta muutella sohvan asentoa.
Mitä ihmettä! Seuraava expertti tekee mittaukset kiinalaisella taikaväl-, tarkoitin tietenkin jo vuosituhansia toimineella mittausvälineellä. Huoneen energiavirrat eivät olekaan kohdallaan. Kaikkia huonekaluja siirrellään.
Sama toistuu myös viimeisen Feng Shui-huijarin kohdalla.

Joko vain yksi expertti osaa hommansa, tai sitten kaikki keksivät "tieteelliset" säännöt aina sen mukaan kuinka paljon pitää näyttää tekevän jotain rahan edestä. Ja rahaa tähän meneekin. Suomesta löytyy muutama tieteellistä sisustamista tarjoavaa paikkaa.

Hyvän olon sisustaminen

Irkka-Design

Ja tietenkin Feng Shui-kursseja

2 comments:

Anonymous said...

Penn & Teller on muutenkin aivan kerrassaan hilpeän mainio ohjelma. Harmillisen myöhään se vaan tulee.

Anonymous said...

Penn&Tellerin kuolemajakso (death.inc) on kenties kaikista mainioin, etenkin se painekattila -arkku. :)