4.2.07

Anti-evoluutiota tuoreessa paketissa

PandasThumbissa kommentoidaan tuoreinta käännettä kiistanalaisessa Uuden Meksikon osavaltiossa olevassa lakiesityksessä. Ehdotetussa muutoksessa ("Academic Freedom Bill"; Huom! lisää sana 'freedom' lakiesitykseesi jos haluat lisää kannattajia) esitetään mm. seuraavaa:

"give teachers the right and freedom, when a theory of biological origins is taught, to objectively inform students of scientific information relevant to the strengths and weaknesses of that theory and protect teachers from reassignment, termination, discipline or other discrimination for doing so;"

Ja:

"encourage students to critically analyze scientific information, give them the right and freedom to reach their own conclusions about biological origins and provide that no student shall be penalized in any way because the student subscribes to a particular position on biological origins."

Hyvin neutraalia kieltä. Tosin täytyy huomioida mitä kehitysvaiheita anti-evoluutiota ajavat ihmiset ovat käyneet läpi vuosikymmenten varrella.

1) Evoluutio pois kouluista.

Evoluutio saa jäädä.

2) Kreationismiä kouluihin.

Kreationismi kielletään kouluista.

3) Tieteellinen kreationismi tasavertaiseksi evoluution kanssa.

Tieteellinen kreationismi ei pääse kouluihin.

4) Älykäs suunnittelu ilmestyy ja sitä vaaditaan tasavertaiseksi evoluution kanssa.

Ei onnistu. Discovery Instituutti ilmoittaa etteivät he vaadi ID:tä kouluihin.

5) Jotkut alkavat vaatimaan evoluution "kriittistä analyysiä" kouluihin.

Ei onnistu kaikkialla, mutta yritys on kova. New Mexico on vain tuorein taistelutanner. Toistaiseksi IDeistien menestys ei ole ollut vakuuttavaa.

Ja kuten PandasThumbissa huomattiinkin, jos joku kritisoi tuota lakiesitystä on hän IDeistien mielestä heti jostain syystä darwinisti. Mutta lakiesitys ei siis mitenkään liity evoluution ja Älykkääseen suunniteluun. Kuin sattumalta vain biologisten olioiden alkuperän selvittäminen on otettu esiin tässä lakiesityksessä.

No comments: