27.2.07

Wikipedialle hauska vaihtoehto

Oletko sinäkin huomannut Wikipedian äärivasemmistolaisen, anti-kristillisen ja amerikkavastaisen asenteen? Haluatko sanakirjan jossa näkökulmana on rehti ja rehellinen oikeistolaisuus, paikan jossa moraalinen selkäranka on ruuvattu paikalleen Raamatun ohjeiden mukaisesti, sivuston jossa Jeesus ja Pyhä Henki ovat admineja?

http://www.conservapedia.com/Main_Page

Konservapedia, tuo Wikipedian teurastaja, on saapunut.

"Conservapedia is a much-needed alternative to Wikipedia, which is increasingly anti-Christian and anti-American. On Wikipedia, many of the dates are provided in the anti-Christian "C.E." instead of "A.D.", which Conservapedia uses. Christianity receives no credit for the great advances and discoveries it inspired, such as those of the Renaissance. Read a list of many Examples of Bias in Wikipedia. "

3 comments:

AaJii said...

Onko tämä Conservapedia nyt sitten parodiaa vai ei?
Näistä kun ei pirukaan ota selvää, mutta olisiko asianajajalla parempaa tietoa?

Anonymous said...

Jostain syystä heti alussa Conserapedian evoluutioaiheet saivat hieman tekaistulta vaikuttavia artikkeleita. Esim. Plesiosauruksen kohdalla oli seuraavaa:

"In 1977, while serving as Captain on board the fishing vessel Zuiyo-maru, Kent Hovind discovered the decomposing carcass of a Plesiosaur. This was a triumphant find for the Creation-Science movement, since it unequivocally established that dinosaurs had died in the Biblical Flood, rather than being killed by a meteor, as postulated by Charles Darwin."

http://www.conservapedia.com/index.php?title=Plesiosaur&oldid=15899

Nyttemmin tilalla on aavistuksen parempaa tekstiä.

Anonymous said...

Minä ainakin kirjoitan sinne ahkerasti juuri tuon Plesiosauruksen tapaisia artikkeleja, joskaan en juuri sitä. Asetelma jossa totuudella on konservatiiviset oikeistoarvot ja vain ne suorastaan innoittaa tuollaiseen vandalisointiin; Tai onko se vandalisointia, jos vandalisoinnin kohde ei erota sen olevan vandalisointia? Pitäisiköhän tuosta tehdä jokin ZEN -koan tai vastaavaa?