24.2.07

Hei me erotaan kirkosta!

Suomen tietosuojavaltuutettu Reijo Sarnio on saanut ilmoituksia ilkitöistä. Jotkut ovat menneet laittamaan netin kautta lähetettäviä kirkosta eroamisilmoituksia toisten nimissä. Ainakin kolmessa isossa kaupungissa on ollut tällaisia tapauksia. Lain silmissä kyseessä on identiteettivarkaus, joten asiaa ei kannata yrittää lakaista huumorilla. Systeemi on siis altis hyväksikäytölle, kuten melkein kaikki muukin asia tässä maailmassa, mutta se ei oikeuta muita ihmisiä täyttämään virallisia dokumentteja toisten puolesta.

Kyllä nykynuorisolla on helppoa nykyään. Yhdellä sähköpostilla pääsee eroon kirkkoon sitoutumisesta. Oma kirkosta eroaminen tapahtui sillä vanhanaikaisella tavalla. Kävelin maistraattiin täyttämään paperia. Allekirjoitukset oikeille paikoille. Virkailija muisti ilmoittaa, että minulla on vielä kuukauden harkinta-aika. Jostain syystä paperin pyytäminen nolostutti. Tuntui siltä kuin olisin tekemässä jotain väärää. Eihän kunnon ihmiset eroa kirkosta. Muistutin mieleeni kaikki ne syyt miksi halusin eroa.

1) En usko mihinkään kirkon opeista.

2) En usko jumaliin.

3) En halua antaa rahojani kirkolle.

4) Hyväntekeväisyyteen annan suoraa haluamani järjestön tilille.

Kun astuin ulos maistraatista pilvet olivat synkempiä. Jossain jyrisi ukkonen. Jotkut olisivat voineet nähdä siinä ennusmerkin. Ajattelin vain, että kohta alkaa sataa.

Ja sen pituinen se...

3 comments:

Anonymous said...

hyvää jatkoa!

Mette said...

Pääsit helpolla. Minun piti mennä perustelemaan papille syyni. Ikäni mä muistan sen...

Anonymous said...

Erotessani kirkossa se oli paperin täyttö. Olin valmistautunut siihen että joutuisin parilla sanalla perustelemaan, mutta sainkin vastaani pelkän "tuossa paperi, täytäm varmistus tulee parin viikon päästä postissa. Onko henkilöpapereita mukaan?". And that's all.

Tosin kirkon paperityöpisteen aukioloajat olivat sellaiset että ei työssä käyvälle ihmiselle kovin käyneet, jouduin sopimaan aikaisemmin kotiin lähtöni tämän vuoksi..