1.4.19

Alex Jones selittää Alex Jonesin salaliittoteorisoinnin

Maailmasta tuskin löytyy salaliittoteoriaa josta Alex Jones ei olisi puhunut ohjelmissaan. Vaihtoehtomedian johtotähtenä loistanut mies sai parhaimmillaan miljoonia kuulijoita Infowars -sivustolla striimatuille paljastuksilleen. Tunnetuimmat niistä koostuivat joukkosurmien uhrien ja selviytyjien päälle huutamisesta.  Alamäki fanien parissa alkoi ja kiihtyi, kun Jonesin kännykän ruudulla vilahti jotain jota monet fanit tulkitsivat moraalisesti mädätykseksi.

Jonesia ja hänen firmaansa kohtaan nostettiin Teksasin osavaltiossa kunnianloukkaussyyte. Salaliittoteorisoinnin kohteena olleet Sandy Hookin perheet olivat palkanneet lakimiehen, joka sai tuomarin määräämään Jonesin valaehtoisen todistuksen antamiseen. Tuo todistus on annettu. Ja sisältää mielenkiintoista kamaa.

Valaehtoisessa todistuksessaan Jones kuvailee miten päätyi puhumaan hallituksen aivopesuohjelmista ja lavastetuista joukkosurmista. Todistus on julkaistu kaikkien katseltavaksi. Snopes keräsi siitä yhteenvedon. Katseltavaa on kokonaisuudessaa n. kolmen tunnin verran. Jaettuna kahteen videoon. Tässä vasta ensimmäinen.



Sijoitin elämästäni nuo minuutin Alex Jonesin kuunteluun. Kyllä, olen hieman outo mies.

Jones ei mielestään ole kovin paha salaliittoteorisoija. Sillä hän ei ole aloittanut salaliittoteorioita. Hän vain toistaa ohjelmassaan niitä sitä mukaan teorioita lähetetään hänelle. Tosin perheiden lakimiehet näyttävät todistuksen aikana videoklippejä, joissa Jones näyttäisi kommentoivat mm. Sandy Hookin salaliittoteorioita juuri joukkosurman ollessa vielä menossa uutisissa.

Lakimies näyttää useamman pätkän Infowars ohjelmista, joissa Jones sanoo tutkineensa Sandy Hookia ja todenneensa sen kokonaan feikiksi. Jones aloitti puhuen epäselvyyksistä. Lopulta päätyen julistamaan, että Sandy Hook oli lavastettu tapahtuma. "The whole thing is fake... It just pretty much did not  happen."

Perheitä edustava lakimies Mark Bankston käy läpi useita Jonesin väitteitä. Käy tuskaisen yksityiskohtaisesti ilmi, ettei Jones ole perehtynyt Sandy Hookiin liittyviin salaliittoteorioihin. Mutta se ei koskaan estänyt häntä toistamasta niitä ohjelmassaan. Ei ole mikään yllätys Jonesin puheita debunkanneille skeptikoille, mutta on ilahduttavaa nähdä sen tapahtuvan videolla.

Esim. Jonesin väite siitä ettei kouluun päästetty ensihoitajia, joten koulussa salattiin jotain. Johon Bankston nostaa esiin raportit kouluun ensimmäisenä saapuneista ensihoitajista, jotka kuvailivat mitä olivat nähneet koulun sisällä.

Tai väitettä siitä, että Sandy Hookin joukkosurman kuolleiden kuolintodistukset olisi salattu. Jonesilta kysytään mistä hän tiesi niiden olevan muka salattuja. Bankston muistuttaa, että kuka tahansa olisi saanut ne tilaamalla ja maksamalla vaaditun 20 dollarin käsittelymaksun. Valitettavasti hän ei millään muista miksi meni puhumaan sellaista.

Bankston osoittaa toistuvasti, ettei Infowars ohjelmassa esitetty luotettavaa ja oikeaa tietoa tapahtumista. Samoin hän muistuttaa, että Infowars ohjelmassa esiintynyt Paul Joseph Watson varoitti Jonesia siitä, ettei kannata hyökätä uhrien vanhempien kimppuun.

 Jones sentään toteaa aivan oikein ja tarkasti, ettei Infowars itse mitenkään tutkinut Sandy Hookin tapahtumia. He vain toistivat toisten lähettämiä juttuja ja täten myös heidän virheitään.

Uskon Jonesia täysin tuon kohdan suhteen.

Jones vastaa myös, että neljä vuotta sitten hän alkoi puhumaan Sandy Hookista oikeana tapahtumana. Hän alkoi huomaamaan, ettei Inforwars ohjelmaan lähetetyt vinkit olleet sieltä luotettavimmasta päästä. Valitettavasti hän ei muista todistuksen aikana esimerkkejä siitä minkälaisia nuo epäluotettavasi huomatut vinkit olivat.

Muuten Jonesin vastaukset ovat usein joko vastakysymyksiä, joita ei huomioida valaehtoisen todistuksen aikana. Tai sitten hän valittaa lakimiehen esittämien videoiden olevan editoitu pois kontekstistaan. Bankston myös ihmettelee miksei Jones vaivautunut perehtymään Sandy Hookiin liittyviin väitteisiinsä ennen todistuksensa antamista, vaikka tiesi sen olevan todistuksen pääaihe.

2-osan loppupuolella kuullaan ehkä tärkeimmät sanat Jonesin suusta. Vanhat puheet mm. Sandy Hookin salaliittoista hän luokittelee eräänlaiseksi psykoosin muodoksi. Se johtui median valheiden aiheuttamasta traumasta. Tiedotusvälineiden toistuva alehtelu vaikutti Jonesiin kuten vanhemmat jotka jatkuvasti valehtelevat lapsilleen. Tuolloin hän ei enää kyennyt erittelemään mikä uutinen olisi totta ja mikä valetta. Sittemmin hän on kuulemma oppinut paljon siitä mitä oikeasti tapahtui.

That's nice.

2-osan 27 minuutin kohdalla tunteet kuumenevat erään Jonesin lakimiehen ja Bankstonin välillä, kun Bankston muistuttaa ettei todistuksen aikana puolustuksen ylimääräinen lakimies saisi kommentoida väliin.

Hieman erikoisena bonuksena Bankston kysyy mitä Infowars yritys tekee, on koskaan tehnyt tai mitä velvollisuuksia Jonesilla on kyseiselle yritykselle.

Jones ei osaa vastata. Ja hänen lakimiehensä neuvoo olemaan vastaamatta kolmannen osapuolen puolesta. Bankstonin äänen perusteella hän hymyilee hurjasti kommentoidessaan Jonesin vastaamatta jättämisiä. En tiedä mitä Bankstonilla ja hänen ryhmällään on mielessä tuolla lähestymiskulmalla.

Myöhemmin Bankston mainitsee miten helposti Jones ottaa "uutistensa" sekaan nettikaupassaan myymänsä lisäravinteet ja miesten vitaalisuusboosterit. Ehkä luvassa on arviointia siitä miten monta dollaria Jones on tienannut Sandy Hookin uhreilla.

Oikeudenkäynnin jatkuessa tulemme varmasti oppimaan siitä miten Infowars on toiminut rahavirtojensa kanssa.

1 comment:

Anonymous said...

Alex on Jäätteenmäkensä lukenut: ”En ollut näitäkään muistioita pyytänyt, ja ne tulivat minulle yllätyksenä.”.