Valkee yrittää, V 2.0
Korvavalollaan ihmisiä häikäissyt Valkee on vieläkin pystyssä. Synkät illat ja pitkät yöt ovat jälleen täällä, joten myös Valkee iski toistuvaan markkinarakoon. Kuinkas muuten kuin päivittämällä entistä tuotettaan. Muutostarpeita otettiin varmaankin THL:n paperista.
Valkee 2 on entistä parempi korvavalolaite, joka on kääritty tyylikkääseen alumiinikuoreen. Korvanapit on uudistettu ja käyttöominaisuudet monipuolisempia. Kukapa ei voisi vastustaa vain 199 euroa maksavaa hoitolaitetta.
Syysmasennuksen hoitoon (kirkasvalohoidon siivellä) perustuva markkinointikoneisto on myös kokenut muutoksia. Korvavalot tepsivät entistä monipuolisempiin vaivoihin. Valkee kehuu tuotteensa tarpeellisuutta sivullaan:
Näin Valkee 2:n tarpeellisuus on muulloinkin kuin pimeän syksyn ja talven aikana. Valoa korviin ympäri vuoden! Matkaajille ja kotonaan mököttäville. Mainoksissa ja käyttäjäkokemuksissa ei sentään vielä mennä niin pitkälle kuin Valkeen patenttihakemuksissa. Se onkin hyvä, että hämmästyttävä monipuolisuus pidetään toistaiseksi piilossa. Esim. 2008 laaditussa patenttihakemuksessa ei vielä mainittu syöpää (sentään seksuaalinen vajaatoiminta mainittiin), mutta tilanne oli erilainen vuonna 2013. Kohta [0350] luettelee mihin vaivoihin korvavaloja kannattaa käyttää:
- pysyt energisenä
- pystyt pirteänä ja hyväntuulisena
- liiallinen unentarpeesi vähenee
- hiilihydraattien himo laskee
The device according to any of preceding items for use in treatment of anxiety, depression, delirium, Alzheimer's disease, ADHD, infertility, migraine, seasonal affective disorder (SAD), cancer, obesity, circadian rhythm sleep disorders, jet lag, shift work disorder, Parkinson's disease, burning mouth syndrome, fibromyalgia, restless legs syndrome, social anxiety, hypertension (HTN), cognitive impairment, migraine, headache, social phobia, Generalized anxiety disorder (GAD), chronic pain and/or decreased cognitive performance.
Siellä seassa on mainittu syöpä. Krooninen kipu, levottomat jalat ja jopa migreeni ovat kohteita aivojen valaisulle. Odotan suurella innolla niitä tutkimuksia joissa laitteelle löytyy hyödyllinen hoitovaste näiden vaivojen kohdalla. Onhan Valkeen tutkimusosasto saanut lisävoimia Ranskasta. Kesällä Valkee sai osakeantinsa aikana 7,4 miljoonaa euroa. Eiköhän sieltä löydy pätäkkää pätevien tieteellisten tutkimusten tekemiseen. Tai kuten Valkeen tieteellinen johtaja Juuso Nissilä kuvailee PRWebbiin kirjoitetussa buffissa:
“As we are hard at work ramping up sales and distribution of the recently launched Valkee 2 device, we are equally busy furthering scientific research into how bright light affects the human brain. Bringing in top-tier professionals in medical technology helps us accelerate the processes of scientific research and publishing.”
Olisi niin hienoa, jos tuo onnistuisi näin parisen vuotta tuotteen oltua myynnissä.
Jos sinulla on erittäin tylsää, niin voit lukaista läpi Valkeen kotimaisen patenttihakemuksen käsittelyn Patentti- ja Rekisterihallituksen sivulta. Ensimmäisessä patenttivaatimuksessa Valkee esittelee eri kohtia joiden perusteella sen laite olisi patentin arvoinen. Patentti tarkoittaa siis sitä, että hakemuksessa oleva tuote tai menetelmä olisi jollakn tapaa uusi. Eikä siis sitä että patentoitu tuote tekee juuri sitä mitä patentin hakija väittää (näin yksinkertaistaen). Patentti- ja Rekisterihallitus näki korjattavaa ensimmäisellä listalla. Tekniseltä puoleltaan laite ei ole uusi ja keksinnöllinen. Aivojen vireystiloja on jo pyritty parantamaan valolla, eli optisella säteilyenergialla. Laitteita on ollut monenlaisia.
Eräässä Patentti- ja Rekisterihallituksen johtopäätöksessä todetaan suoraan, ettei terapeuttista käyttöä voida patentoida. Siksi se poistettiin myöhemmistä patenttivaatimuksista. Patenttilaki is a bitch. Klikkaa kuva isommaksi.
Vuosia kestävän väännön jälkeen Valkeen laite on lopulta patentin arvoinen. Yksityiskohtainen ja tekninen kuvaus on hyvä unilääke. Valkee on kannettava elektroninen laite. Sen käsittelyohjelmistolla voidaan säädellä valon annostelua. Patentin arvoista on se täsmennetty tapa jolla Valkee valaisee päätä. Tämä on tietenkin aivan loogista, sillä Valkee (kuten mikä tahansa muu firma) ei halua kilpailijoita korvavaloapajilleen. Patentilla varmistetaan, etteivät muut tienää rahaa valmistamalla ja myymällä samanlaista laitetta. Patentointiprosessissa ei tarvitse esitellä lääketieteellisiä tutkimuksia, eli valmistajan ei tarvitse perustella laitteen toimivan niiden vaivojen hoidossa, jotka mainitaan patenttivaatimuksessa. Laitetta voidaan käyttää erilaisten oireiden hoidossa, mutta se ei tarkoita, että laite toimii niiden hoidossa.
Jos Valkee tulee paukuttelemaan henkseleitään ja heiluttelee patenttipapereita, niin osaat vaatia erikseen sitä tutkittua näyttöä korvavalon hoitovasteesta.
Kiitos vinkistä Skeptics United-blogin kirjoittajalle. Ja EarLightSwindle.com sivustolle.
1 comment:
Heh. Twiittasin tänään uutisoinnista liittyen korvavaloon hashtagilla valkee ja yllätyksekseni sain vastauksen. What to do, what to do... https://mobile.twitter.com/hapatusta/status/402832770084257792
Post a Comment