3.2.19

Noituutta ja tyttären silpomista

Iso-Britannian kruunun syyttäjä sai harvinaisen voiton. Nimittäin oikeudessa jaettiin maan ensimmäisen tuomio lapsen sukupuolielinten silpomisesta. Uhri oli kolmevuotias tyttö. Rikollinen oli tytön äiti. Tapaukseen liittyi myös noituutta. 37-vuotias äiti käytti loitsuja, joilla hän yritti taivutella sosiaalivirkalijat ja poliisit pois kimpustaan.

Hedelmien sisään oli tungettu paperilappuja, joihin oli kirjoitettu virkailijoiden ja poliisien nimiä. Ne olivat kirouksia.

Tutkinnassa selvisi, että äiti oli valmentanut tytärtään valehtelemaan poliiseille. Silpomisen sijaan olikin tapahtunut onnettomuus. Tyttö oli pudonnut terävien metallien päälle kurkottaessaan keksiä. Silpomisen jälkiä jouduttiin hoitamaan sairaalassa. Tyttö oli menettänyt paljon verta.

Taikuus ei toiminut. 

Äiti todettiin oikeudessa syylliseksi. Tuomio julistetaan maaliskuussa. Se on iso merkkipaalu silpomisen vastaisessa työssä. Ilmiötä salataan yhteisöissä. Lasten silpominen on pitkään ollut käytännössä hyväksyttyä lasten törkeää pahoinpitelyä.

1 comment:

AnoMatti said...

Huomattavaa on että jos en ihan väärin muista niin tyttöjen sukupuolielinten silpominen on ollut laitonta Briteissä erillisellä lailla jo pari vuosikymmentä (poikien kohdalla se on täysin laillista tietääkseni vieläkin), ja nyt siitä vasta tulee ensimmäinen tuomio. Kun ottaa huomioon että kyseessä on nähtävästi ihan oikeasti laaja ongelma niin on aika ihmeellistä että tähän saakka ketään ei ole saatu siitä tuomiolle. Syitä tällä voi vain spekuloida.