22.8.06

Luominen-lehti on täällä!

Ensimmäisellä sivulla on punaisella pohjalla kysymys: "Voinko kopioida artikkeleita Luominen-lehdestä?"

Vastaus: Lukijat jotka jakavat CMI (Creation Ministries International) päämäärät, voivat ottaa vapaasti valokopioita artikkeleiden teksteistä vilpittömiin, ei-kaupallisiin, kristillisiin opetustarkoituksiin - lukuun ottamatta niitä artikkeleita, joiden tekijäoikeuksien on ilmoitettu kuuluvan muille, tai jos lupa artikkelin uudelleenjulkaisemiseen on saatu muualta.

----------------------------------------------------------------
En tarkalleen tiedä mitä CMI:n päämäärät ovat - voin arvata - mutta ainakin omasta mielestäni olen vilpitön, käytän tekstiä ei-kaupallisesti ja tietyllä tavalla kristillisiin opetustarkoituksiin, sillä kristityt voivat oppia jotain kommenteistani. Syteen tai saveen, nyt se alkaa!

Ensimmäisessä numerossa on mm. seuraavaa:

Carl Wielandin kirjoittama Kadonnut lentolaivue.

"Kadonnut lentolaivue löytyy syvältä jään uumenista - jääkerrosten muodostumiseen ei tarvita pitkiä ajanjaksoja"

Artikkelissa mainitaan, että laskeutuneet koneet ovat kulkeneet jään mukana noin neljä kilometriä, mutta Wieland ei ole tietoinen siitä mitä eroja lumen kasaantumisella ja jään liikkeellä on jäätikön reunoilla verrattuna jäätikön keskustaan. Wieland kertoo aivan oikein, että lentolaivue laskeutui rannikolle, eikä siis keskelle jäätikköä.

Ken Hamilta Miljoonat vuodet ja "Bileamin oppi".

Ham muistuttaa, että on erittäin tärkeää pitää kiinni YEC-porukan raamatuntulkinnasta. Vuosimiljoonia vanha planeetta on saatanan temppu, jolla yritetään eksyttää Tosiuskovaiset pois Totuuden äärestä. Kyseessä on Jumalan sanan arvovalta, eikä siitä voi tinkiä tulkitsemalla Kirjaa "väärällä" tavalla.

Lasten sivut.

"Vastauksia lapsille"-sivulla opimme, että jos tiede on ristiriidassa Raamatun kanssa, niin Raamattu voittaa automaattisesti. Jumala kun tietää kaikesta kaiken ja on aina oikeassa. Kumpaan sinä luottaisit? Pieni tyttö sanoo; "ajatteluni perustana on Raamattu!"

"Mitä kuvassa on tapahtunut?" Sivulla on kuva laivasta joka on uppoamassa. Pohjassa on reikä ja veden alla on on kuollut lehmä. Kaukana taivaalla lentää lentokone, jota eräs laivassa olevista miehistä katsoo. Koko sivun pointti on osoittaa, että emme voi tietää mitä on tapahtunut jos emme olleet paikalla. Aivan. Jos paikalla ei ole Homo sapienssin edustaja havaitsemassa asioiden kulkua muistikirja kädessä, niin emme voi yhtään mitenkään saada tietoa siitä mitä tapahtui.
"Voimme yrittää keksiä tarinoita siitä, mitä ja milloin luulemme niille tapahtuneen, mutta ellei meillä ole silminäkijää, johon voimme luottaa, on mahdotonta tietää tarkalleen, mitä on tapahtunut."

Tämä on tärkeä opetus lapselle joka voi yrittää päästä karkuun arestista vetoamalla siihen ettei iskä tai äiskä voi laittaa häntä arestiin, sillä eiväthän he edes olleet paikalla näkemässä mitä siellä naapurin takapihalla oikeasti tapahtui. Emme voi päätellä mitään varmaa siitä, että olohuoneeseen on ilmestynyt pesäpallo ja lapset ovat pelanneet takapihalla. Ja kuin sattumalta olohuoneen ikkuna on rikki, sirpaleet sisäpuolella. On täysin mahdotonta saada luotettavaa tietoa siitä mitä on tapahtunut.

Lintujen evoluutio lentää ulos ikkunasta, Carl Wieland haastattelee David Mentonia.

Tämä on lehden parasta antia tuon lentolaivueen lisäksi. Haastattelun tyyli on mukavan johdatteleva.

Kysymys: Evoluution uskovat väittävät toisinaan, että Archaeopteryx on puuttuva rengas matelijoiden ja lintujen välillä.

Vastaus: Eichstätt'ssä, Saksassa järjestettiin vuonna 1984 suuri kokous. Kansainvälinen Archaeopteryx-konferenssi, johon osallistui lintujen evoluutioon erikoistuneita tiedemiehiä. He olivat eri mieltä lähes kaikesta Archaeopteryxiin liittyvästä. Poikkeuksena oli kuitenkin laaja yksimielisyys siitä, että Archeopteryx oli lintu. Vain pieni vähemmistö olis sitä mieltä, että se oli yksi pienistä, kevytrakenteisista coelurosauruksista [dinosaurus].

Lehti ei mainitse sitä outoa ajatusta, että vaikka enemmistö olisi päättänyt Archaeopteryxin olevan dinosaurus, niin kreationistit iloitsisivat ettei se ole välimuoto, vaan pelkkä dinosaurus. Lajitteluun perustuva lintu vs dinosaurus vastakkainasettelu onkin erittäin hyödyllistä semantiikka jolla voidaan sivuuttaa ihmettelyt siitä, että minkälainen sen mystisen välimuodon sitten pitäisi olla jotta jopa kreationisti olisi tyytyväinen.

Haastattelussa kyllä mainitaan, että evouskovaiset ajattelevat sulkien kehittyneen suomuista. Tämä on toinen esimerkki siitä [kokous vuodelta 1984 on toinen] kuinka Luominen-lehti ei ole kovin ajankohtainen.
Scientific American on esittänyt parisen vuotta sitten monen sivun verran sulan kehityksestä karvamaisesta alusta. Kaikkein hienointa on se, että tällaisia "karvaisia" dinosauruksia on löytynyt ja niillä on kevytrakenteisen dinosauruksen piirteet. Näitä asioita ei mainita lehdessä. Ehkäpä se johtuu siitä, että kaikki lehdessä olevat artikkelit on käännetty suomeksi Creation-lehdistä, ja nämä lehdet ovat niin vanhoja.

Lentokyvyttömät kovakuoriaiset, by Carl Wieland.

"Evoluutiouskolle on suurena esteenä kysymys: Millä mekanismilla informaatio voi lisääntyä asteittain, jotta yksisoluinen eliö muuttuisi pelikaaneiksi, palmuiksi ja ihmisiksi?"
Kuulemma ainoa evolutionistien tarjoama selitys on mutaatiot. Mutaatiot lajitellaan tuttuun tyyliin haitallisiin, neutraaleihin ja siihen graalinmaljamaisiin hyviin mutaatioihin. Sivun mittainen artikkeli ei mainitse sanallakaan yleisesti tunnettuja hyödyllisiä mutaatioita, vaan keskittyy tiettyjen kovakuoriaisten siipien menetykseen. Tuulisella saarella elävät kovakuoriaiset hyötyvät siivettömyydestä.
Tämä on varmasti suuri yllätys kaikille, mutta Wielandin mukaan kaikki hyödylliset mutaatiot ovat informaation menettämistä, eli evoluution vastakohta.
"Näin informaation aikakautena kaikki reaalimaailman havainnot osoittavat, että ajatus sattumanvaraisten kopiointivirheiden kyvystä luoda todellista informaatiota on vain asialleen omistautuneiden "tosiuskovien" toiveajattelua"

-Carl Wieland

Wieland ei määrittele informaatiota, eikä lehdessä kerrota minkälainen mutaatio olisi informaation lisäystä.

Tippukivipuikkojen muodostuminen ei vie miljoonia vuosia!

Sivulla 25 on kuva kaivostunnelista johon on muodostunut 55 vuodessa tippukiviä. Tippukivet ovat erittäin pitkiä ja erittäin ohuita. Eipä siitä sen enempää.

Rasismin virheelliset johtopäätökset, Paula Weston.

"Evolutionistinen näkemys elämän kehittymisestä "korkeammalle" tasoille on lisännyt ihmisten rasistisia asenteita. Raamattu kuitenkin kumoaa selvästi tällaisen ajattelutavan"

En ole onnistunut löytämään mistään oppikirjasta mainintaa siitä, että "korkeammalle" kehittyminen olisi osa evoluutioteoriaa. Olen kyllä lukenut sellaista, että tuollainen ajattelutapa on hylätty vuosikymmeniä sitten. Toki kreationistit tarvitsevat omiin olkiukkoihinsa vaikka kuinka vanhoja versioita evoluutioteoriasta ja menneen maailman ajatuksista. Mitään relevanssia moderniin teoriaan ei kuitenkaan enää ole, joten Paulan puheet menevät sen suhteen täysin hukkaan.

"Evolutionistinen ajattelutapa onkin johtanut siihen, että monet länsimaissa asuvat ihmiset eivät kykene tuntemaan aitoa sympatiaa kolmannen maailman köyhiä, nälkää näkeviä lapsia kohtaan."

Paula ei tarjoa mitään selitystä syy-yhteydelle tämän asian saralla. Evoluutiota tyrkytetään tarjolle ottamatta huomioon mitään muita mahdollisia selityksiä.

"Tällainen harhaanjohtava asenne on ymmärrettävää, jos ihmiset hyväksyvät ajatuksen 'parhaimpien eloonjäämisestä'. Silloinhan eläinkunnan sääntöjä täytyy soveltaa myös ihmisiin, 'koska me kaikki olemme kehittyneet eläimistä'!"

Klassinen esimerkki siitä kuinka muuten fiksu ihminen voi esittää erittäin, erittäin typerän argumentin. "No ought from is", kuten Hume sanoi. Eli siitä miten asiat ovat ei voi johtaa sitä miten niiden pitäisi olla. Hedelmöityshoitolakia puitaessa on kuultu vastaavia variaatiota tästä virhepäätelmästä.

"If people think they were created from the earth, they'll treat each other like dirt"
-Anonyymi

Paula kertoo kuinka Raamattuun perustuva ajatusmaailma osoittaa ihmiset samasta ihmisparista alkaneeksi, ja täten siis tasa-arvoisiksi. Tällainen ajattelu toimii, mutta ei enää sen jälkeen kun lukee mitä kaikkea Vanhassa testamentissa kerrotaan. Kun Paula Weston puhuu tasa-arvosta hän tarkoittaa oikeasti sitä, että kaikkilla ihmisillä on tasapuolinen mahdollisuus lunastukseen ja pelastukseen Jeesuksen kautta.

Adrew Snelling kertoo meille Radioaktiivisten "iänmääritysten" vakavista ongelmista.

Fossiilipuu "muinaisessa" laavakerroksessa sisältääkin radiohiiltä. Laavan iäksi oletetaan about 30 miljoonaa vuotta, mutta kun Snelling lähetti näytteen fossiilipuusta parille laboratoriolle, kertomatta mistä ja miten näyte on poimittu. Hieman yllättäen C-14 iäksi saatiin 44 700 vuotta, 29 544 vuotta ja 37 800 vuotta.
Toki Snelling mainitsee, että normaalisti muinaisille fossiilipuille ei tehtäisi radiohiili-iänmääritystä, koska puun ajateltaisiin olevan siihen liian vanha jotta siinä olisi jäljellä radioaktiivista hiiltä.

Sitten hän kertoo opaalien kasvattamisesta.

Eräs australialainen mies osaa valmistaa opaaleja keinotekoisesti ja vain muutamia kuukausia kestävän prosessin avulla. "Siispä evolutionistien 'tarinat' hitaasta opaalien muodostumisesta ja fossiloitumisesta tuhansien ja miljoonien vuosien aikana täytyy kirjoittaa uudelleen."
Tai ehkä opaaleja voi muodostua muutamassa vuodessa JA säilyä muodostuttuaan miljoonia vuosia? Artikkelissa ei pohtita tätä mahdollisuutta.

Lehden takakannessa kysytään "huomaatko eron?" Kuvissa on simpukan fossiili ja elävä fossiili.

Yhteenveto: Luominen-lehti mainostaa itseään kristillisenä tiedelehtenä koko perheelle. Tiede sanaa ei voi käyttää kuin huumorimielessä. Vain kourallinen käytetyistä lähteistä on oikeista tiedejulkaisuista, mutta suuri enemmistö on Creation-lehdestä. En ole tarkistanut, mutta veikkaan Creation Ministries-järjestön vaativan Raamatun tiukkaa noudattamista, eli jos havainto on ristiriidassa pyhien tekstien kanssa, niin havainto on väärässä. Sellainen on jotain aivan muuta kuin tiedettä.

Pääkirjoituksessa kerrotaan lehden olevan omistautunut julistamaan Kristuksen evankeliumia ja auttamaan uskovaisia uskon puolustamisessa.
Muotoilen tämän mahdollisimman varovaisesti, jotta en vain syyllistyisi ylilyönteihin. Luominen-lehden kutsuminen tiedelehdeksi voi parhaimmillaan olla ainoastaan huono vitsi. Lehti saa Herätkää!-julkaisun vaikuttamaan vakuuttavalta ja kriittiseltä tuotokselta.

www.creationonweb.com ja www.luominen.fi tarjoavat lisää tietoa.

2 comments:

Anonymous said...

Vain ateisti voi olla noin sokea.

-Osanottoni!

Anonymous said...

Jeesukseen ja raamattuun on myöhäistä alkaa uskoa, kun on kuollut. Usko huviksesi: jos nyt otat ylimielisyydestäsi niskalenkin ja alat vakavasti tutkia elämäsi tärkeintä totuutta raamatusta vakavalla mielellä, et tule katumaan, sillä eräänä päivänä seisot sinäkin sen Tuomarin edessä, jota nyt pilkkaat.

Asioista on hyödytöntä kiistellä, eikö? Siksi minäkin kehotan vain, että ottaisit sinäkin pelastumisesi ja kristittyjen väitteet vakavasti. Sillä kukapa sitä haluaisi kadotukseen, johon ei ole eläessään edes uskonut?