25.8.06

Paavi jyrää

Dailymail kertoo enemmän

Paavi "Palpatine" Benedictus on antanut kenkää tähtitieteilijälle joka on mennyt sanomaan ettei Intelligent Design ole kovin tieteellistä.

Although the Vatican did not give reasons for Father Coyne’s replacement, sources close to the Holy See say that Benedict would have been unhappy with the priest’s public opposition to intelligent design theory.

2 comments:

analyysi said...

Kyseisen jesuiittapappina ja astronomina toimivan George Coynen poistumista Vatikaanin observatorion johdosta oli jo odotettukin. Vaikka Vatikaani tuntuu arvostavankin korkeaikäisiä ihmisiä, niin ehkä mainitsemisen arvoista kuitenkin on se, että kyseisellä Coynellä on ikää tällä hetkellä 73 vuotta... häntä iäkkäämpiä virassa olevia tähtitieteellisen observatorion johtajia maailmasta tuskin montaa löytyy, mahdollisesti tällaisia ei löydy yhtäkään.

Johtajan vaihdos ajoittui nyt tähän ajankohtaan. Sitä en tiedä, vaikuttiko johtajan vaihdoksen ajoitukseen Coynen esittämät näkemykset joistain asioista. Saatikka olisiko siihen vaikuttanut hänen esittämänsä näkemykset esim. nimenomaan älykkäästä suunnittelusta. Karu fakta kuitenkin lienee, että Vatikaanin observatorion johtajan vaihtuminen olisi joka tapauksessa ollut (lähitulevaisuudessa) edessä ennemmin tai myöhemmin. Jos työnantajana olisi ollut joku muu, kuin iäkkäitäkin työntekijöitä arvostava Katolinen kirkko, olisi observatorion johtaja mahdollisesti vaihtunut jo vuosia sitten: ennen kuin johtaja olisi edennyt lähellekään 73 vuoden ikää...

Paholaisen Asianajaja said...

Vatikaani olisi voinut mainita asian, jotta asiasta ei olisi noussut näin suurta kohua, mutta tuo todellakin on hyvä perustelu vahdinvaihdolle observatoriossa.