29.11.06

Olipa yllätys...

Joitain viikkoja sitten eräs hämmästyttävä uutinen ylitti uutiskynnyksen jopa Suomen laadukkaissa lehdissä.

Kissa ja koira olivat kuulemma saaneet pentuja. Hieman yllättäen pentujen omistaja velottaa rahaa siitä että ihmiset pääsevät näkemään ne. Tämä kissan ja koiran risteytys olisi ollut todella mullistava biologinen seikka.

Mutta asia ei ollutkaan niin.

Mikä ei ollut yllätys niille joilla on perillä biologian perusteet.

28.11.06

Britannia ja ID

Guardian tarjoaa uutisia siitä mitä on tapahtunut niille Truth in Science-järjestön lähettämille "informaatiopaketeille". 89 koulua lähetti järjestölle palautekortin. 59 sisälsi positiivista palautetta, 15 negatiivista ja 15 sanoi "ettei materiaali ole sopivaa." Britannian hallitus on todennut ettei kreationismi ja ID ole tiedettä, eivätkä täten ole sopivia koululuokkiin. Ehkä tulevina kuukausina selviää kuinka moni koululuokka on saanut tuta näitä evoluutiokriittisiä DVD-levyjä joita lähetettiin kouluihin.

Huomatkaa myös Truth in Science-järjestön nerokas strategia: "Emme vastusta evoluution opettamista. Haluamme vain, että myös evoluution kritiikki tulee osaksi oppituntia."

27.11.06

Kirkossa savuaa

Markku Suokonautio on joutunut vainon kohteeksi. Perusteluja vainolle on mm. liian kansanomainen, ei käy ompeluseuroissa, lyö asioita leikiksi, ei ole niin tarkka virallisesta saarnajärjestyksestä ja on joskus jopa ollut ihan kansan keskuudessa eikä vain saarnatuolisssa! Kaikki paitsi yksi (valitteli ettei pappi pysy sovitussa kaavassa) Iltasanomien haastattelema seurakuntalainen olivat sitä sitä mieltä, että Suokonautio on paras pappi jonka he ovat tavanneet. Hän on ollut tykätty ja lähellä seurakuntaa. Rippileiriläiset ovat jopa innostuneet seurakunnan toiminnasta tämän papin takia. Nyt näyttää siltä, ettei Suokonautio ole enää kauaa Suomessa, vaan jatkaa matkaa Kanadaan.

Tämä asia tuottaa iloa minun kaltaiselle ateistille.

Jos Suokonautio saisi jatkaa, niin kirkosta eroaminen voisi peräti hiipua, ellei loppua siinä seurakunnassa, tai mikä pahinta, jäsenmäärä voisi lähteä nousuun.

Jo nyt jotkut seurakuntalaiset sanovat eroavansa kirkosta jos Suokonaito joutuu lähtemään. Ev.lut.kirkko jatkaa hyväksi todettua tapaa tehdä asioita josta joku ei tykkää, eli yrittää tyydyttää kaikkia.
Olkoon tämä muistutuksena siitä mitä kirkko haluaa; asiallisuutta, ei huumoria ja sovituissa kaavoissa täytyy pysyä pilkuntarkasti.

25.11.06

Esimerkki huonosta opettajasta

Amerikkalainen David Paszkiewicz niminen opettaja on mennyt sanomaan aika outoja asioita oppilailleen:

Among his remarks in open class were statements that a being must have created the universe, that the Christian Bible is the word of God, and that dinosaurs were aboard Noah's ark. If you do not accept Jesus, he flatly proclaimed to his class, "you belong in hell." Referring to a Muslim student who had been mentioned by name, he lamented what he saw as her inevitable fate should she not convert. In an attempt to promote biblical creationism, he also dismissed evolution and the Big Bang as non-scientific, arguing by contrast that the Bible is supported by what he calls confirmed biblical prophecies.

Kaikkein parasta on kuitenkin se, että hän on myöhemmin kieltänyt sanoneensa mitään tuollaista oppilailleen. Valitettavasti eräs oppilas oli nauhoittanut tunteja cd-levylle. Opettaja taitaa saada potkut, mutta ainakin hän voi tienata rahaa puhumalla darwinistien tekemästä noitavainosta.

Täällä loput höpinät.

24.11.06

4D - Lapseni on Meedio

Ohjelma oli taattua 4D laatua. Vältän parhaani mukaan kertomasta omaa mielipidettäni ja kokeilen keskittyä siihen mistä ohjelmassa ei puhuttu, eli kriittiseen ajatteluun. Dokumentissa esitettiin kerran lyhyesti vaihtoehtoinen selitys kuolleiden näkemiselle. Heather-tytön veli sanoo siskon kehittävän kuolleet omasta päästään. Ja siinä se sitten olikin. Itse olisin himoinnut vertailuja sille saako kuolleilta mitään tietoa mitä muuten ei voitaisi tietää. Voisivatko kuolleet paljastaa jotain mitä meedio ei voi tietää. Ei siis perinteistä "Tunnetko jonkun jonka nimessä on M? N? H? Entä K? Tai O? U?", tai "pappasi rakastaa sinua ja on onnellinen tuonpuoleisessa".
Heather opiskeli Reiki-parantajaksi. Minun pitäisi omistaa oma artikkeli Reikille, joten sanon vainettä saisin itse aikaan yhtä suuria parannuksia omilla Reiki-voimillani. En vain veloittaisi kykyni opettamisesta sellaisia summia kuin sertifikoidut Reiki-mestarit. Kumpikaan äideistä ei ollut kiinnostunut testaamaan tieteellisesti onko heidän lapsillaan mitään kykyjä. Heille riitti, että ne kyvyt "toimivat". Toinen äideistä vei poikansa jonkinsortin tohtorin tutkittavaksi. Hän löysi epätavallista vilkaampaa aivotoimintaa Oliverin aivoista. Tämä tulkittiin todisteeksi pojan yliluonnollisista kyvyistä. Minä olisin kysynyt voiko siitä vetää mitään johtopäätöstä siitä näkeekö poika oikeasti mitään vai luoko hän omia mielikuvia juuri tuon vilkaan aivotoiminnan takia. Syy-yhteyksiä on paha löytää tällaisissa tapauksissa.

23.11.06

AiG vs CMI eli kreationistit tappelevat

Answers in Genesis (amerikkalaiset) ja Creation Ministries International (australialaiset ja kanadalaiset) ovat päätyneet eri teille joitain kuukausia sitten. CMI:tä saamme kiittää mm. Luominen-lehden tuomisesta Suomeen. Pienet erot ajattelutavoissa ja bisneksissä ovat ajaneet nämä kaksi vaikutusvaltaista kreationistijärjestöä erilleen. Ero aiheutti monenlaista lakipykäliin vetoamista ja copyrighteistä kinastelua, ja näyttää siltä että AiG vei pidemmän käden. CMI taisi menettää paljon rahallista tukea, joten Luominen-lehden tulevaisuus ei näytä kovin hyvältä.

Apina rakentaa auton

Tässä teksti joka kopioitu luvan kanssa eräältä toiselta keskustelijalta. Pelit.fi-keskustelupalstalta:

”Apina rakentaa auton”-vertaus on erään kreationistin usein käyttämä argumentti, jolla hän pyrkii osoittamaan etteivät evoluutioteorian kuvailemat mekanismit kykene tuottamaan uutta informaatiota (eli uusia eliölajeja). Päättelyketju kuuluu, että koska kerran hiukkasen älykäs apinakaan ei kykene rakentamaan piirustuksien pohjalta autoa, ei täysin älytön evoluutiokaan voi pystyä tuottamaan uusia piirustuksia. Tai kuten henkilö itse argumenttinsa esittää:”Ihmisestä on olemassa biologiset piirustukset ja autosta on olemassa tekniset piirustukset. Kun selkeää yhtäläisyyttä löytyy, niin rinnastus on relevantti. Tuo ’apina rakentaa auton’ osoittaa, että piirustusten pohjalta pienellä älyllä ei saa aikaan mitään, mutta evoluution mukaan jopa ilman älyä ’evoluution mekanismit’ kykenevät paitsi laatimaan piirustuksia, niin myös rakentamaan hyvin laadukasta tavaraa ’kunhan annetaan aikaa’. Eli ’evoluution mekanismit’ ja ’aika’ korvaavat älyn ja suunnitelun paremmin kuin hyvin. Tämä on todella nerokas päätelmä nähvävissä olevista tosiasioista.”Tämä apinavertaus on itseasiassa sukua kreationistien yleisesti käyttämälle argumentille, eli ”tornado kasaa romuvaraston läpi puhaltaessaan vahingossa jumbojetin”-vertaukselle.

Apinavertaus on tosin tornadovertausta vielä paljon huonompi, kahdesta itsenäisestä syystä:

1. Apinarassu ei osaa lukea ihmisen tekemiä piirustuksia. Mutta apinat ovat itse asiassa erityisen hyviä matkimaan. Tiedetään esimerkkejä siitä, että apina on ihmisiä katselemalla oppinut käyttämään ruuvimeisseliä ja on sitten yön salaisina tunteina purkanut varastamallaan meisselillä oman häkkinsä ja ruokavaraston oven saranat. Eli saattaisi olla mahdollisuuksien rajoissa, että joukko apinoita voitaisiin suurella vaivalla opettaa autotehtaan liukuhihnan työntekijöiksi.

2. Apina ei vähäisellä älyllään osaa rakentaa monimutkaista autoa piirustuksien avulla (kuinka moni ihminenkään siihen pystyisi?), mutta on olemassa täysin jokaisen omin silmin nähtäviä todisteita siitä, että täysin älyä sisältämätön mekanismi kykenee rakentamaan monimutkaisen koneen piirustuksien pohjalta. Tumaton munasolu on tyhmä kuin saapas, mutta silti se kykenee rakentamaan täydellisen ihmisen (tai apinan), kunhan vain sen sisälle asetetaan piirustukset eli tuman sisältämä DNA. Luonto on siis täynnä esimerkkejä siitä miten älyttömät systeemit rakentelevat monimutkaisia koneita piirustuksien pohjalta. Paatunein kreationistikaan ei siis tosissaan väittäne, että piirustuksien noudattamiseen aina tarvittaisiin yhtään älyä. Jos siis halutaan kritisoida evoluutioteoriaa, apinavertauksesta kannattaa jättää tuo piirustusosa pois.

Eli tällöin argumentti kuuluisi: ”Se että älyttömät evoluution mekanismit ja aika pystyisivät tuottamaan monimutkaisia eliöitä on yhtä epätodennäköistä kuin se, että apina saisi sattumalta kasattua auton romuvarastolla leikkiessään.”

Tämä argumentti on olkiukko (eli se ei ollenkaan edusta evoluutioteoriaa), neljästä syystä:

1. Tapaus, jossa apina rakentaa auton romuvarastolla leikkiessään on luonteeltaan tapahtuma, jossa monimutkainen rakenne syntyy alkutekijöistään täysin sattuman tuloksena. Evoluutio puolestaan ei perustu tällaiseen sattumaan, vaan se toimii luonnonvalinnan ajamana, eli ainoastaan menestyksekkäät rakenteet selviytyvät elossa. Apina sen sijaan lätkii osia yhteen ja hajottaa ne taas erilleen ilman mitään selektiopainetta. Jotta apinavertaus edustaisi evoluutiota, apinalla täytyisi olla seuralainen, joka nostaa hyllylle turvaan kaikki auton syntymiselle edulliset rakenteet, kun apina niitä saa lätkittyä kasaan.

2. Apinavertaus on tyypillinen yhden askeleen prosessi, eli yhdellä loikalla apinan pitäisi päästä osaläjästä täydelliseen autoon. Evoluutio sen sijaan toimii kumulatiivisen muutoksen periaatteella, eli se tuottaa monimutkaisia rakenteita pienten perättäin kasaantuvien muutoksien avulla siten, että jokaiseen askeleeseen vaikuttavat selektiopaineet.

3. Apinavertaus on myös esimerkki saltaatiosta, eli äkkinäisestä hyppäyksestä jossa alkutila (romuläjä) on täysin erilainen kuin lopputila (auto). Evoluutio ei toimi näin. Linnut eivät synny dinosauruksen munista tai ihmiset eivät synny apinan kohdusta. Sen sijaan lajit kehittyvät erilaisiksi hitaan muutosprosessin kautta, jolloin jokainen poikanen on vain hiukkasen erilainen kuin emonsa (mutta tietysti on silti täysin valmis eliö). Fossiilistoa tarkastelemalla emme näe uusien monimutkaisten lajien vain ilmaantuvan itsestään, vaan näemme niiden muodostuvan hiljalleen pienten muutosten kautta. Kaikki solutasolla ilmestyvät uudet rakenteet ovat vanhojen rakenteiden kevyitä muunnoksia tai yhdistelmiä.

4. Apinavertauksessa on myös se vika, että toisin kuin evoluutiossa, tässä vertauksessa lopputuote on määritelty etukäteen. Evoluutio ei ole tulevaisuuteen tähyävä prosessi, vaan luonnonvalinta valitsee vain nykyhetkeen sopivuuden perusteella. Ihminen ei ole evoluution maali, vaan yksi sen satunnainen tuotos. Jotta apinavertaus paremmin muistuttaisi evoluutioprosessia, sitä olisi muutettava siten, että mikä tahansa apinan tuottama toimiva kone kelpaa.”Apina leikkii pitkän aikaa romuvarastolla ja aina kun se kasaa jotain hiukankaan toimivaa, kaitsija lukitsee osat toisiinsa estäen apinaa enää hajottamasta niitä, jolloin lopulta syntyy joku monimutkainen kone”, siinä olisi sellainen vertaus evoluutiolle, jossa olisi edes hieman järkeä.

Alkuperäinen kreationistin esittämä vertaus on selkeä olkiukko, eli se ei vähänkään edusta sitä millainen evoluutioprosessi evoluutioteorian mukaan on.

ID Idea

Blogspotissa on erinomainen Älykkään suunnittelun tarkasteluun omistautunut blogi:

ID-Idea

Sitä kirjoittaa nimimerkki Analyysi. Hän on joillekin tuttu varmaan moneltakin eri keskustelufoorumilta. Analyysi on niitä ihmisiä jotka jaksavat opastaa ja opettaa, antaa vinkkejä siitä mitä kannattaa lukaista, jne. Ja mikä parasta, hän tietää mistä puhuu kun aiheena on Älykäs suunnittelu. Suosittelen tutustumaan tuohon blogiin.

22.11.06

PORNOA!!! PEDOFIILIAA!!! H&M???

Ilta-sanomat on taas huolissaan kansakuntamme moraalisesta selkärangasta. Tällä kertaa lööpeissä on H&M:n mainoskampanja joka kiihottaa pedofiiliaan ja muutenkin aiheuttaa ei-toivottuja reaktioita nuorisossamme. Kuvien mallina nyt sattuu olemaan yli 40-kympinen, kahden lapsen äiti, mutta kuitenkin aivan selvä pedofiiliaa lisäävä nainen.
Onneksi vastaavia naisia alusvaatteissa ei ole missään muualla, joten H&M:ään kohdistuva boikottini (en osta heiltä itselleni rintaliivejä tai stringejä) tepsii takuuvarmasti.
En tietenkään mene väittämäään, että Iltsu tarvitsi taas alusvaatemalleja etusivulleen. Heillä oli varmasti vain kova huoli näin moraalittoman mainoskampanjan leviämisestä puhtoisessa Suomessa.

21.11.06

Taskukellot kuntoon

Suomen Kelloseppäkoululla on pulaa korjattavista taskukelloista. Anna opiskelijoille jotain tekemistä ja laita wanha taskukellosi pesuun, huoltoon ja virkistävälle lomalle. Opiskelijoiden tekemä korjaus on huomattavasti halvempaa kuin kelloliikkeiden tekemät huollot, mutta laatu voi olla peräti parempaa. Ainoa negatiivinen puoli taitaa olla korjauksen kesto, joka on siis noin lukukauden verran, tapauksesta riippuen.

18.11.06

Ihmeidenetsijä kokee ihmeen

Ihmeidenetsijä Alipio Acosta rukoili parannusta epilepsiaan. Mikä voisi olla varmempi tapa kokea ihme kuin kiivetä korkean Jeesus-patsaan päälle. Valitettavasti patsas oli liukas sateen jäljiltä. Valitettavasi Acosta putosi patsaalta. Valitettavasti maa oli kova. Valitettavasti hänen ranne, lonkka ja kallo eivät kestäneet.

Mies jäi henkiin, mikä on ihme, joten Taivaallinen Johdatus(tm) taisi sittenkin olla läsnä.



Bookmooch toimii

Olen kokeillut parisen viikkoa Bookmoochausta ja täytyy sanoa, että en ole pettynyt. Löysin siis hieman yli 20 ylimääräistä kirjaa kokoelmastani, laitoin listan nettiin ja nyt jo seitsemän niistä on päässyt/pääsemässä onnelliseen kotiin. Itse aloitin kiinnostavien kirjojen etsimisen heti kun mahdollista. Ensimmäiset kokemukset eivät olleet kovin hyviä, sillä Duane Gishin kirjoittamat kreationistikirjat olivat sellaisen moocharin kokoelmassa joka ei voinut kalliin postimaksun takia laittaa niitä tulemaan tänne pimeään ja kylmään Suomeen. "Of Pandas and People" niminen kreationistien kirja ei myöskään päässyt tänne, sillä sen omistaja ei postita kotimaansa ulkopuolelle. Näiden ongelmien jälkeen onnistuin kuitenkin löytämään useita Darwinia ja darwinismia käsitteleviä kirjoja.
Yöpöydälläni odottaa lukuvuoroaan mm.

The Non-Darwinian Revolution: Reinterpretation of a Historical Myth
The Darwin Wars : The Scientific Battle for the Soul of Man
The Eclipse of Darwinism: Anti-Darwinian Evolution Theories in the Decades around 1900
Introduction to Bioinformatics

Nyt uskallan suositella BookMoochausta kaikille niille jotka haluavat kirjoja joita ei välttämättä löydy kirjakaupoista.

17.11.06

Hei, me mainostetaan!

Kentucky Fried Chicken on uranuurtajana uuden mainoskauden kehittämisessä. Idea ei ole vanha, mutta he ovat eka joka toteuttaa sitä määrätietoisesti. Tulevaisuudessa, kun matkustat sillä supermatkustajakoneella kiertoradalle sitä tulevaa lennonvaihtoa Kuussa, jotta pääset Marsin alemyynteihin, voit nähdä kuinka Saharan tilalla on Coca-Cola kyltti, se turha Amazonin sademetsä on korvattu McFat uutuushampurilaisen kuvalla ja Atlantin valtameren pinnalla kelluu tyylikäs Soilent Green-purkin mainos.

Kristillisiä elokuvia

Fox Faith on 20th Century Foxin uusin haarakonttori, joka tarjoaa vain kristillisiä elokuvia. Tarjolla on moraaliinperustuvia elokuvia koko perheelle. Jotta elokuva pääsee Fox Faithin levitykseen tekijän täytyy olla selvästi kristiilinen henkilö, tai elokuvan täytyy perustua kristillisen kirjailijan tekstiin. Todennäkäisesti emme kuitenkaan koskaan pääse nauttimaan There's something abou Moses elokuvasta.

16.11.06

Yhteisymmärrystä Lähi-idässä

Islamilaiset ja ortodoksijuutalaiset. Paljon erimielisyyksiä. Paljon riitoja. Onneksi on yksi asia joka yhdistää näitä riitapukareita. Jälleen kerran seksuaaliset vähemmistöt toimivat kanava jota pitkin monet ääripäät voivat kanavoida yhteisen vihansa ja "houlier than thou"-asenteensa. Jerusalemissa pidettiin Pride-paraati. Ääri ortodoksijuutalaiset protestoivat katujen varrella ja poliisit joutuivat vahtimaan juhlintaa joka oli rajattu urheilukentälle. Itse homoja ja äänekkäimpiä protestoijia raahattiin poliisiautoihin parempaan talteen.

Mutta mikä oli se asia joka yhdistää islamilaisia ja ortodoksijuutalaisia? Noh, eräät Islamilaiset oppineet ovat ilmoittaneet tukensa juutalaisille protestoijille. Molemmat osapuolet pitävät vähemmistöä iljetyksenä ja syntinä. Vihdoinkin jotain joka yhdistää kansoja. Juuri sitä tuo sotaisa alue tarvitsee. Tuomitsemista ja fundamentalismiin perustuvaa ylimielisyyttä.

On ihailtavaa huomata, että vainottu kansa osaa nykyään vainota myös muita ihmisiä. Se henkii sitä, että entiset juutalaisvainot on jätetty vähemmälle kertaukselle ja toipuminen voi alkaa. Ja mikä onkaan parempi tapa toipua epäinhimillisyyden kohteeksi joutumiselle ja alistamiselle kuin laittaa vahinko kiertämään? Wanhat pyhät tekstit kertovat meille homouden olevan kammotus Jumalaa kohtaan, muistakaamme se. Kyllä, siellä käsketään ihmisten kivittämien kuoliaaksi lepopäivän unohtamisesta, kielletään rapujen syöminen ja tiettyjen kankaiden käyttö vaatteina, mutta hei kamaan! Ei kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti.

Ja miten ne homoseksuaalit kehtaavatkin mukamas ylistää rakkautta ja hyväksyntää! Miten he kehtaavatkin vaatia oikeutta olla parisuhteessa ja muodostaa perheitä? Se oikeus kuuluu vain ja ainoastaan niille jotka osaavat arvostaa parisuhteen pyhyyttä ja tärkeyttä. Onneksi maailmasta löytyy ihmisiä jotka osaavat ylistää tätä totuutta. Avioliiton kauneus on niin selkeä Jessica Simpsonin ja hänen mie... hetkinen. Tarkoitin, että avioliiton pyhyys korostuu Britney Spearsin ja Kev... *pyyhkii hikeä* siis Reese Witherspoonin ja Ryan Philippen loppumaton rak... Tai siis, puhun rakkaudesta joka kestää kaikki vastoinkäymiset ja huokuu hellyyttä jota ei voi löytyä samaa sukupuolta olevien keskuudessa.
*miettii*
Katsokaa miten hyvin Matti Nykänen ja Mervi ovat pysyneet yhdessä kaikki nämä vuodet ja lööpit!

14.11.06

Herätkää!-lehti ja masturbaatio

Siinäpä otsikko jota ei näe joka päivä.

Marraskuun numerossa meitä valistetaan tästä ilmiöstä, ja hieman yllättäen se tuomitaan syntiseksi tavaksi. Kerron aivan lopussa miksi asia ei voi olla näin.

Teksti alkaa:

"Aloin masturboida kahdeksanvuotiaana. Myöhemmin sain tietää, mitä Jumala ajattelee asiasta. Minusta tuntui hirveältä joka kerta kun sorruin siihen. Miten Jumala voisi rakastaa minunlaistani ihmistä? Olin varma, etten pääsisi Jumalan uuteen maailmaan"

- Luiz (nimi muutettu)

Perään laitetaan vielä vastaavat lainaukset kahdelta muulta uskovaiselta joilla on vastaavia syyllisyyden ja tekopyhyyden tunteita.

Lehti väittää, että Jehova olisi iloinen jos Luiz - ja ne pari muuta ihmistä tällä planeetalla jotka harrastavat tuollaista meininkiä - pääsisi eroon itsetyydytyksen harjoittamisesta. Herätkää!-lehti yrittää perustella harrastuksen negatiivista puolta lainaamalla Raamattua.

Mm. Toinen Pietarin kirje kaivetaan esiin:

"Pyrkikää sen vuoksi osoittamaan uskossanne lujuutta, lujuudessa oikeaa tietoa, tiedossa itsehillintää, itsehillinnässä kestävyyttä, kestävyydessä jumalanpelkoa,"

Jos ollaan tarkkoja, niin missään lehdessä esitetyssä lainauksessa ei tuomita yksisilmäisen piispan silittämistä vaan juuri uskon ja filosofian saralla olevaa itsehillintää. Galatalaiskirjeessä puhutaan myös "hengen hedelmistä", mutta sielläkään ei itse taskubiljardia oteta esille. Taas tuo "itsehillintä" pulpahtaa pinnalle. Mikä onkin hieman yllättää kun ottaa huomioon kuinka pikkutarkasti Jahwe/Jehova/Jumala on kieltänyt asioita vivahteikkaan uransa aikana.
Samoilla lainauksilla voimme tuomita kaiken itsehillintää häiritsevän aktiviteetin synniksi. Televisio, roskaromaanit, roskaruoka, hiphop musiikki, kansanedustajat, ihmiset, ja monet muut asiat voivat radikaalisti vähentää meidän itsehillintää ja johtaa pahoille tavoilla.
Lehti kuitenkin erikseen mainitsee masturboinnin olevan epäpuhtautta. "Se voi tehdä sinusta monenlaisten halujen ja nautintojen orjan, ja se ruokkii asenteita, jotka voivat turmella meitä." Onneksi tumputtaminen ei kuitenkaan ole yhtä pahaa kuin haureus. On kuitenkin huolestuttavaa, että tämän yhteisön jäsenet saadaan häpeämään omaa kehoa. Onneksi useimmat heistä onnistuvat löytämään tasapainon tämän "synnin" ja uskonnollisen elämän välillä.

"Jos siis masturbointi on ongelmasi, sinun ei tarvitse ajatella, että olet syyllistynyt anteeksiantamattomaan syntiin. Olennaista on se, että vastustat tuota halua etkä koskaan anna periksi taistelussa!"

Lehti kannustaa jaksamaan tätä loppumatonta taistelua yhä uudelleen kaikille terveille ihmisille ilmestyvää mielihalua vastaan monin keinoin.

TAISTELUSTRATEGIA:[sic]

  • Pakota itsesi ajattelemaan muita asioita
  • Älä katsele sellaista mikä saattaa herättää sopimattomia haluja
  • Rukoile "voimaa, joka ylittää tavanomaisen"
  • Pysy aktiivisena kristillisessä toiminnassa

Päälle heitetään vielä pari raamatunlainausta, niin homma on selvä. Aamen.

Miksi sitten käärmeen kuristaminen ei voi olla syntiä?

Siksi, että elämä on Älykkään suunnittelun tulosta. Meidän Suunnittelijamme on ohjelmoinut meille mitä nerokkaimman ja evoluutiota uhmaavan mekanismin jonka avulla voimme vähentää eturauhassyövän riskiä. Pelkkä sattuma ei voi selittää miten niin moni osa on juuri oikealla paikalla jotta masturbaatio on mahdollista. Ja koska havaitsemme älyä biologiassa juuri osien tarkoituksen mukaisen järjestelyn perusteella, voimme loogisesti päätellä, että miehen ejakulaatio on tarkoitettu käytettäväksi.

Vaihtoehtoisesti voisin perutella, että sehän on täysin luonnollista sillä sitä esiintyy luonnossa, toishin kuin keinohedelmöityshoitoja. Tosin epäilen ettei argumentaatio toimisi tällä kertaa, sillä "luonnollisuuteen" voi vedota vaikka missä aiheessa kunhan se sopii argumentoijan ajatusmaailmaan. Koko luonnollisuuteen vetoaminen on niin tyhmää etten voi esittää sitä edes näin parodian muodossa.

Toinen vaihtoehto on ajatella Jumalaa tai Jeesusta kun hemmoittelee itseään seksuaalisesti. Eihän se voi silloin olla syntiä.

Muista.

Jumala näkee kaiken mitä teet.

13.11.06

Sattumanvarainen lainaus, osa 1

Let's "focus on what is, I believe, the major weakness of the argument based on the analogy between God and the loving parent. What happens when a loving parent intentionally permits her child to suffer intensely for the sake of a distant good that cannot otherwise be realized? In such instances the parent attends directly to the child throughout its period of suffering, comforts the child to the best of her ability, expresses her concern and love for the child in ways that are unmistakably clear to the child, why it is necessary for her to permit the suffering even though it is in her power to prevent it. In short, during these periods of intentionally permitted intense suffering, the child is consciously aware of the direct presence, love, and concern for the parent, and receives special assurances from the parent that, if not why, the suffering (or the parent's permission of it) is necessary for some distant good.

William L. Rowe, "The Evidential Argument from Evil: A Second Look" The Evidential Argument from Evil (ed. Daniel Howard-Snyder, Indianapolis, IN: Indiana University Press, 1996), p. 276

12.11.06

Hupsista!

About kuukausi sitten bloggerin asetukset muuttuivat. Samalla kommenttien ilmestyminen blogissani alkoi vaatimaan kommenttien moderoimista, jota en ole aikaisemmin tehnyt. En huomannut muutosta. Ainoastaan sen ettei kommentteja jostain syystä ilmaantunut enää blogiini. Nyt asia on korjattu ja kerralla ilmestyi 13 uutta kommenttia. Kokeilen olla tarkempi vastaisuudessa. Kytkin kommenttien moderaatio-napin pois päältä.

Syvät pahoittelut faneilleni. Molemmille.

11.11.06

Here we go again...

Jälleen kerran kreationistin tekstillä yritetään aloittaa keskustelua Aamulehden mielipidepalstalla. Sari Ahola kirjoittaa tuoreessa Aamulehdessä (11.11.06):

"Mitähän syntyy, kun saksanpaimenkoira ja puudeli risteytetään? Lopputuloksena olisi eri variaatioita näiden kahden rodun perinnöllisen informaation puitteissa. Mutta siihen että jälkikasvulla olisikin siivet, sarvet tai suomut tarvittaisiinkin uuden geneettisen materiaalin ilmaantumista. Edellinen on mikroevoluutiota eli lajin sisäistä evoluutiota ja aivan todistettavaa, mutta jälkimmäinen on megaevoluutiota, jolle ei ole löytynyt minkäänlaisia todisteita.

Mutaatioista on yritetty löytää vastaus. Tosiasia kuitenkin on, että valtaosa mutaatioista on haitallisia tai merkityksettömiä. Uuden rakenteen syntymiseen tarvittaisiin sukusoluissa monia hyödyllisiä samaan ominaisuuteen vaikuttavia peräkkäin tapahtuvia mutaatioita. Tämän todennäköisyys on hyvin pieni.

Tieto solun aineenvaihdunnasta on kasvanut sitten omien kouluvuosien. Tosi hieno ja monimutkainen systeemi yksi ainut solukin on voima- ja jätelaitoksineen sekä informaation siirtämisjärjestelmineen, vähän kuin kaupunki pienoiskoossa. Onpa sillä ollut hyvä rakentaja tai ainakin hyvät rakennusohjeet. Sattumaan ei minun uskoni riitä."

Minun täytyy kaivaa wanha vastinemasiinani jälleen esiin ja kirjoittaa palautetta tässä viikonlopun aikana. Sari on tainnut juuri lukaista Behen Darwin's Black Box kirjan, mutta samalla täysin unohtanut erään asian joka aikas tärkeä evoluutiossa; luonnonvalinta. Ehkä Sari ei ollut tunnilla silloin kun opettaja selitti mitä se on. Pieni muistutus taitaa olla paikallaan.

10.11.06

Professorit ja ID:n hyväksyminen

Piakkoin ilmestyvä tutkimus valottaa sitä miten Ameriikan Ihmevalloissa teistit, agnostikot ja ateistit jakautuvat akateemisessa maailmassa. ID-idea niminen blogi kertoo asiasta enemmän, mutta haluaisin itse kiinnittää huomion seuraavaan:

We also asked respondents to weigh in on the controversy over intelligent design. Our question asked respondents how much they agreed or disagreed with the following statement: “The theory of intelligent design IS a serious scientific alternative to the Darwinian theory of evolution.” Overall, 84.1 percent of professors surveyed disagreed with the statement, with 75.3 percent registering strong disagreement. Agreement was strongest at community colleges, where 30.6 percent of professors see intelligent design as a serious scientific alternative, and weakest at elite doctoral universities, where just 5.6 percent of professors do.

Palttiarallaa 75 prosenttia vastanneista professoreista oli jotain muuta kuin ateisteja tai agnostikkoja. Kuitenkin, jopa 84% ei hyväksy ID:tä tieteelliseksi teoriaksi. Älykkään suunnittelun tulevaisuus ei vaikuta kovin lupaavalta, ainakaan akateemikkojen piirissä.

9.11.06

HIV leviää Suomessa

HIV. AIDS. Jumalan rankaisu syntisille. Tuliaiset lomamatkalta. Sillä on monta nimeä ja se on yleistymässä. Syynä on tietenkin sen yhden kansanosan vastuuttomat toilailut. He, jotka haluavat vain nautintoa tässä maailmassa eivät ajattele mitä heidän sielulle tapahtuu. He jotka elävät synnissä. He jotka levittävät tätä tappavaa ruttoa meidän moraalisten ja puhtaiden keskuuteen. He jotka ajattelevat vain omaa penistään.
Kyllä. On aika laittaa loppu tälle irstaudelle. Vaatikaamme hallitusta tekemään jotain tälle kansanosalle joka on eniten levittänyt HIV:iä!

Laittakaa avioliitossa elävät ja idässä matkaavat heteromiehet kuriin!

7.11.06

Uusi kristillinen aikakausilehti Salvo

Uusi kristilline aikakausilehti Salvo on ilmestynyt. Valitettavasti sitä ei vielä saa Suomen lehtihyllyistä. Lehden missiona on mm. "räjäyttää reikiä tieteellisen naturalismiin, hämmästellä universumin hienoa suunnitelmallisuutta, ja edistää elämää kuolemaa ylistävän kulttuurin keskellä." Lehti aikoo palauttaa sen maailmankatsomuksen joka oikeasti toimii!

Lehden ensimmäisessä numerossa käsitellään mm. seitsemää asiaa joita moraalinen relativisti ei voi tehdä, vasemmiston valtaa akatemian maailmassa ja vähintään kahdessa artikkelissa aiheena on Älykäs suunnittelu.

Toivon kaikkea parasta lehden tulevaisuudelle.

6.11.06

Paras joululahja pienelle tytölle!

Pikku-Liisa toivoo tänä vuonna joulupukilta aivan varmasti seuraavanlaisen lahjan:

http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=412195&in_page_id=17

5.11.06

Delfiinillä takajalat


Japanilaiset tutkijat ovat löytäneet pullonokkadelfiinin jolla on ylimääräiset evät. Tämä voi olla evidenssiä meressä elävien nisäkkäiden ja maalla elävien nisäkkäisen välisestä yhteydestä. Aikaisemmin on löydetty valaita joilla on takaraajat luineen (kehon sisällä), delfiinisikiölle kehittyy takajalat jotka sulautuvat takaisin kehoon alkiokehityksen aikana, jne. Lähiaikoina delfiinille tehdään kriittiset röntgenkuvaukset ja DNA-testit. Samalla selviää ovatko ylimääräiset raajat vain friikkimutaation aiheuttamat vai mahdollisesti delfiinin geeneissä piilevä jäänne. Tämä voi antaa aivan uutta näkökulmaa milloin ja miten tietyt nisäkkäät siirtyivät mereen.

2.11.06

Design of Life-kirja on tulossa

William Dembksi ja Jonathan Well ovat kirjoittaneet uuden kirjan, kaikilta kiireiltään. Se ilmestyy vasta ensi vuoden maaliskuussa, mutta voit lukea ilmaiseksi sen ensimmäisen kappaleen täältä. Oppikirja on ID-fanien mukaan tuleva auktoriteetti ID-teorian kohdalla.

Näytteessä kerrotaan ihmisen kehityksestä ja sen kriittisestä käsittelystä. Mukana mm. kysymyksiä keskusteluihin:


Define morality and altruism. From a Darwinian perspective, can there be anything like a truly selfless act? Why are reciprocal altruism and kin selection, as developed within evolutionary theory, incompatible with altruism in its ordinary sense of selfless acts of kindness? Who were the holocaust rescuers? Who was Mother Teresa? How does Darwinism explain the altruistic acts of people like holocaust rescuers and Mother Teresa?


Comment on T. H. Huxley’s famous claim that “it is as respectable to be modified monkey as modified dirt.” Did humans evolve from monkeys? Are there compelling reasons for thinking that humans did evolve from monkeys? Are there compelling reasons for thinking that they did not? Which of these positions is compatible with intelligent design? Are both compatible? Support your answer.

Toivottavasti kirja onnistuu luomaan helposti ymmärrettävän esityksen siitä mitä Älykäs suunnittelu on, ja miten sitä pitäisi havaita. Juuri Dembskin kehittämän täsmennetyn monimutkaisen informaation käsite on yllättävän paha ymmärtää tavallisen pulliaisen(minä) kohdalla.
Näytekappale ei lupaa hyvää erään asian kohdalla. Kappaleessa käsitellään ihmisen kehitystä, mutta tyylinä on kaikista muista kreationistien/IDeistien teksteistä tuttu evoluutiokritiikki ilman mitään oman teorian esittämistä. Ilmiö toistui mm. Suomessa pidetyssä ja Skepsiksen huuhaa-palkitsemassa luentosarjassa jossa Paul Nelson esitteli homologiaa Älykkään suunnittelun näkökulmasta [How Intelligent Design Illuminates Homology, taisi olla luennon nimi]. Emme kuulleet miten ID asian selittää, vaan kuuntelimme kuinka evoluutioteoria ei kykene selittämään homologiaa.
Ehkäpä tämä kirja muuttaa kaiken ja ottaa ihan oman ID-hypoteesin esittämisen, testauksen ja havainnollistamisen edes yhdessä kappaleessa esiin.

Lopuksi lainaus kirjasta:

Supernatural explanations invoke miracles and therefore are not properly part of science. Explanations that call on intelligent causes require no miracles but cannot be reduced to materialistic explanations. Indeed, design theorists argue that intelligent causation is perfectly natural, provided that nature is understood aright.

Tässä paljastuu mikä koko ID-kiistassa kiikastaa niin pahasti. Itse tieteellisen metodin on muututtava, jotta ID sopii sen sisälle. Ihmeet ja yliluonnolliset selitykset ovat siis ID-teoreetikoiden mielestä jotain muuta kuin tiedettä, kunhan nuo dogmaattiset metodologisen naturalismin seuraajat vain ymmärtävät, että älyä ei voi sitoa materiaan. Mutta mikä ihme (pun intended) sitten voisi rajoittaa älyn havaitsemista tieteellisen metodin sisällä? Ihan vain sen takia, ettei sekaan livahda ennustamattomia, kontrolloimattomia ja kaikkien havaintojen ulkopuolella olevaa älyä.

1.11.06

Lopullinen auktoriteetti kertoo totuuden evoluutiosta

Chuck Norris on paljastanut mitä ajattelee evoluutiosta ja Jumalasta. Ateistit ja darwininpalvojat vapiskaa!