14.11.06

Herätkää!-lehti ja masturbaatio

Siinäpä otsikko jota ei näe joka päivä.

Marraskuun numerossa meitä valistetaan tästä ilmiöstä, ja hieman yllättäen se tuomitaan syntiseksi tavaksi. Kerron aivan lopussa miksi asia ei voi olla näin.

Teksti alkaa:

"Aloin masturboida kahdeksanvuotiaana. Myöhemmin sain tietää, mitä Jumala ajattelee asiasta. Minusta tuntui hirveältä joka kerta kun sorruin siihen. Miten Jumala voisi rakastaa minunlaistani ihmistä? Olin varma, etten pääsisi Jumalan uuteen maailmaan"

- Luiz (nimi muutettu)

Perään laitetaan vielä vastaavat lainaukset kahdelta muulta uskovaiselta joilla on vastaavia syyllisyyden ja tekopyhyyden tunteita.

Lehti väittää, että Jehova olisi iloinen jos Luiz - ja ne pari muuta ihmistä tällä planeetalla jotka harrastavat tuollaista meininkiä - pääsisi eroon itsetyydytyksen harjoittamisesta. Herätkää!-lehti yrittää perustella harrastuksen negatiivista puolta lainaamalla Raamattua.

Mm. Toinen Pietarin kirje kaivetaan esiin:

"Pyrkikää sen vuoksi osoittamaan uskossanne lujuutta, lujuudessa oikeaa tietoa, tiedossa itsehillintää, itsehillinnässä kestävyyttä, kestävyydessä jumalanpelkoa,"

Jos ollaan tarkkoja, niin missään lehdessä esitetyssä lainauksessa ei tuomita yksisilmäisen piispan silittämistä vaan juuri uskon ja filosofian saralla olevaa itsehillintää. Galatalaiskirjeessä puhutaan myös "hengen hedelmistä", mutta sielläkään ei itse taskubiljardia oteta esille. Taas tuo "itsehillintä" pulpahtaa pinnalle. Mikä onkin hieman yllättää kun ottaa huomioon kuinka pikkutarkasti Jahwe/Jehova/Jumala on kieltänyt asioita vivahteikkaan uransa aikana.
Samoilla lainauksilla voimme tuomita kaiken itsehillintää häiritsevän aktiviteetin synniksi. Televisio, roskaromaanit, roskaruoka, hiphop musiikki, kansanedustajat, ihmiset, ja monet muut asiat voivat radikaalisti vähentää meidän itsehillintää ja johtaa pahoille tavoilla.
Lehti kuitenkin erikseen mainitsee masturboinnin olevan epäpuhtautta. "Se voi tehdä sinusta monenlaisten halujen ja nautintojen orjan, ja se ruokkii asenteita, jotka voivat turmella meitä." Onneksi tumputtaminen ei kuitenkaan ole yhtä pahaa kuin haureus. On kuitenkin huolestuttavaa, että tämän yhteisön jäsenet saadaan häpeämään omaa kehoa. Onneksi useimmat heistä onnistuvat löytämään tasapainon tämän "synnin" ja uskonnollisen elämän välillä.

"Jos siis masturbointi on ongelmasi, sinun ei tarvitse ajatella, että olet syyllistynyt anteeksiantamattomaan syntiin. Olennaista on se, että vastustat tuota halua etkä koskaan anna periksi taistelussa!"

Lehti kannustaa jaksamaan tätä loppumatonta taistelua yhä uudelleen kaikille terveille ihmisille ilmestyvää mielihalua vastaan monin keinoin.

TAISTELUSTRATEGIA:[sic]

  • Pakota itsesi ajattelemaan muita asioita
  • Älä katsele sellaista mikä saattaa herättää sopimattomia haluja
  • Rukoile "voimaa, joka ylittää tavanomaisen"
  • Pysy aktiivisena kristillisessä toiminnassa

Päälle heitetään vielä pari raamatunlainausta, niin homma on selvä. Aamen.

Miksi sitten käärmeen kuristaminen ei voi olla syntiä?

Siksi, että elämä on Älykkään suunnittelun tulosta. Meidän Suunnittelijamme on ohjelmoinut meille mitä nerokkaimman ja evoluutiota uhmaavan mekanismin jonka avulla voimme vähentää eturauhassyövän riskiä. Pelkkä sattuma ei voi selittää miten niin moni osa on juuri oikealla paikalla jotta masturbaatio on mahdollista. Ja koska havaitsemme älyä biologiassa juuri osien tarkoituksen mukaisen järjestelyn perusteella, voimme loogisesti päätellä, että miehen ejakulaatio on tarkoitettu käytettäväksi.

Vaihtoehtoisesti voisin perutella, että sehän on täysin luonnollista sillä sitä esiintyy luonnossa, toishin kuin keinohedelmöityshoitoja. Tosin epäilen ettei argumentaatio toimisi tällä kertaa, sillä "luonnollisuuteen" voi vedota vaikka missä aiheessa kunhan se sopii argumentoijan ajatusmaailmaan. Koko luonnollisuuteen vetoaminen on niin tyhmää etten voi esittää sitä edes näin parodian muodossa.

Toinen vaihtoehto on ajatella Jumalaa tai Jeesusta kun hemmoittelee itseään seksuaalisesti. Eihän se voi silloin olla syntiä.

Muista.

Jumala näkee kaiken mitä teet.

2 comments:

Anonymous said...

Mitä sillä on väliä tumputtaako, kun Jeesus kumminkin antaa kaikki synnit anteeksi jos uskoo häneen? Jehovat eivät taas ole ajatelleet aivan loppuun asti.

Sama pätee kaikki muita "rikoksia" kohtaan.

Anonymous said...

Ööh. Eivät Jehovan todistajat usko syntien anteeksiantoon Jeesuksen tähden, eivätkä he usko Jeesuksen olevan Jumalankaan.