1.9.18

Pakistan ja jumalanpilkka, osa: vieläkin lisää liian montaa ja vähän päälle

Pakistanin suunnalta puhaltaa jälleen vihaisten tunteiden tuulia. Siellä on huomattu jälleen kerran, että maailmassa on ihmisiä jotka piirtelevät profeetta Muhammadin kuvia. Ja sekös saa väkeä sekaisin. Vielä sekaisemmaksi meno yltyi, kun hollantilainen populistipoliitikko Geert Wilders julisti pilapiirroskilpailun aiheesta. Tuleva jumalanpilkka aiheutti kuitenkin niin rajua vastalauseita, että se jouduttiin perumaan yleisen turvallisuuden nimessä. Wilders sai nimensä ja kasvonsa lehtiin, joten tärkein tavoite kerittiin saavuttamaan. Lisäksi hän pääsi uhriurtumaan, kun nettiin ladattiin useampi tappouhkaus Wildersiä kohtaan. Uhkauksia alettiin vaan antamaan kollektiivisesti kaikkia hollantilaisia kohtaan. Hollannin hallitus joutui perumaan sovittuja talousneuvotteluita Pakistanissa.


Pienenä näytteenä Wildersin aiheuttamasta raivosta. Pakistanilainen poplaulaja Rabi Peerzada ilmaisi 27.8. Twitterissä, että jumalanpilkka on terrorismin pahin muoto. Hän vaati piirtäjien välitöntä hirttämistä.

Freedom of expression can never justify blasphemy.We strongly protest against disrespect of Our Beloved Prophet (PBUH) in France. Making cartoon of Prophet is the worst act of terrorism.The Sketch makers must be hanged immediately.

 Rabi ei ollut yksin tuollaisten sävelten laulaja. Pakistanissa järjestettiin isoja protestimarsseja pilopiirroksia vastaan. Sekä vaadittin valtiota toimia, jotta Hollanti ymmärtäisi lopettaa vakavalla asialla leikkimisen.

 Samanlaisia tunteita ilmaisi pakistanilainen kriketinpelaaja Khalid Latif. Latif tempaisi otsikoihin tarjoamalla palkkiota piirroskilpailun järjestäjien tappamisesta. Palkkio olisi kolme miljoonaa rupiaa eli about 36 000 euroa. Onneksi kilpailu peruttiin, joten Latifin pätäkälle löytyy ehkä fiksumpaakin käyttöä. Vaikkapa paikallisten asukkaiden auttaminen. Viattomien tappamisen sijaan.

Olen vieläkin sitä mieltä, että ihmisillä täysi oikeus loukkaantua. He saavat loukkaantua ihan mistä vaan haluavat loukkaantua. Niin monta kertaa kuin haluavat loukkaantua. Niin pitkäksi aikaa kuin haluavat loukkaantua. Vaikka piristeiden voimalla 24/7 jatkuvaa loukkaantuneena olemista.

Heikot uskonnot tarvitsevat jumalanpilkkalakeja. Heikoin usko tarvitsee väkivaltaa tuekseen pilapiirroksia vastaan.

3 comments:

Anonymous said...

"Siellä on huomattu jälleen kerran, että maailmassa on ihmisiä jotka piirtelevät profeetta Muhammadin kuvia... jumalanpilkka on terrorismin pahin muoto."

Milloin Muhammadista Jumala on tullut?

AnoMatti said...

Ottaen huomioon että tuomioistuimen tulkinnan perusteella Muhammedin kuvan piirtäminen ja julkaisu voi hyvinkin rikkoa Suomen lakia eipä ole hyvin ihan niin ruusuisesti meilläkään.

MrrKAT said...

Ville Rantaa ei tuomittu, ei edes syytetty, vaikka piirsi Muhammedin.

Eiköhän se riipu tyylistä. Tuomio voi rapsahtaa juutalaisenkin piirtämisestä jos sen tekee Stürmerin/Magneettimedian halveksivaan tyyliin. Vaikkei juutalaiset ole jumalia.