7.11.12

Mitä kreationistit opettavat nuorille?

Bwana joen kynästä -blogin kautta sain nauttia kotimaisesta luentosarjasta. Turun luomisseminaarissa kolme johtavaa suomalaista luomisopin kannattajaa valistaa nuoria opiskelijoita materialismia paremmasta elämänkatsomuksesta. Ensimmäisessä osassa Tero Haapsaari kertoo hieman jännittyneellä sävyllä siitä mitä Jeesus ajatteli luomisesta. Raamatun totuutta perustellaan Raamatusta lainatuilla lauseilla. Avioliitto on ainoa paikka seksille, ja tietenkin vain yhden miehen ja yhden naisen välillä. Sitten meno lähtee kohti siveettömyyttä (20 min kohdalla), kun nuorille kerrotaan naisten kuuluisi pukeutua. Naisten pukeutumisen pitäisi olla säädyllistä. Bwana joen blogia suositellaan kuuntelijoita ("Maailman paras blogi"), noh. Luenhan minäkin sitä pari kertaa viikossa.

Haapsaari kertoo, että pelkästään Raamattuun perustuva elämä pitää ihmisen elämisen arvoisella polulla. Ken Hamin kirjoittama Valhe: Evoluutio saa kehuja, sillä myös Ham kertoo vaatteiden pitämisen tärkeydestä. Sitten palataan naisten pukeutumiseen. Ei missään nimessä naisten moralisoimisen takia, vaan rakkaudesta naisia kohtaan. Siksi naisten ei pitäisi pukeutua kireisiin farkkuihin. Niin miesten kuin naistenkin pitäisi miettiä syvällisemmin sitä miten pukeutuvat, jotta moraalisuus ei katoa.

Tuossa kohtaa minulle tuli "You're adorable" ilme kasvoilleni.

Seuraava aihe on New Age -ajattelun tuomitsemista, sillä se ei ole Kristuksesta. Halloween, jooga, noituus, okkultismi ja moni muu asia brändätään huuhaaksi. Haapsaari huolehti pojastaan hyvin, sillä hänet vedettiin pois päiväkodista Halloween-juhlien ajaksi. Pimeyden voimat ovat katalia!

Lopulta pääsemme evoluutioteoriaan. Luonnollisesti osio aloitetaan Jokelan koulusurmilla. Kuinkas muuten. Luominen -lehti saa mainosta. Kreationismi ei ole sokeaa uskoa, vaan varmaa uskoa absoluuttiseen totuuteen, Jeesukseen, joka ilmoitti olevansa totuus. Selkeä päättelyketju veti minut hiljaiseksi.

Lopussa miljoonat vuodet geologian iänmäärityksissä todetaan vääriksi, koska Raamattu. Genesis on kirjaimellisesti totta. Saatana haluaa eksyttää viattomat kristityt pois tuon tulkinnan ääreltä.
Toisessa osassa Lennart Saari kertoo enemmän tieteestä: Luonnontiede, usko ja tiede esitelmässään. Saari osaa puhua luonnollisemmin ja heittää väliin sopivia kaskuja. Luonto on Jumalan suunnittelemaa, sillä luonto kertoo olevansa luotu. Luonnon takana täytyy olla ääretön äly.

Älykäs suunnittelu on Saaren esitelmässä yhtä tieteellistä kuin esim. rikostutkinta, arkeologia tai SETI-projekti. Voihan se niinkin olla, mutta käytännön sovellukset biologiassa ovat vielä kiven alla. Saari kertoo myös siitä miten kristitty voi olla tiedemies modernissa maailmassa. Heidän täytyy tarkastella maailmankaikkeutta hienosäädettynä kokonaisuutena. Jumalan kunniaksi. Sosiobiologiaan liittyvä vitsi 33 min kohdalla on kuuntelemisen arvoinen. Pikainen maininta redusoimattomasta monimutkaisuudesta tuntui jäävän kesken. Harmi.

Ja minä käytin sitten iltani noiden videoiden katseluun. Jäljellä on enää lääkäri Pekka Reinikaisen luento. Virhe täytyy korjata huomenna. Sen jälkeen tiedän mikä on ajankohtainen ja varmasti kelvollisella tavalla kristillinen valistus kristityille nuorille.

2 comments:

Anonymous said...

Ensin: loistoblogi! Löytyy kirjanmerkeistä ja aina ilo lukea!

Toiseksi: "Saari osaa puhua luonnollisemmin ja heittää väliin sopivia kaskuja."
Pitää täysin paikkansa. Itse olen pariin otteeseen istunut Saaren luennolla. En omaa mitään kristillistä maailmankatsomusta, ja Saaren kunniaksi on sanottava, että hän ei tuo uskoaan ilmi yliopistoluennoillaan.

P.S. Voisko ton Illuminatin paikkatiedon ottaa sivun alalaidasta pois, alkaa järki-ihmistäkin ahdistaa... ;)

Paholaisen Asianajaja said...

"Voisko ton Illuminatin paikkatiedon ottaa sivun alalaidasta pois, alkaa järki-ihmistäkin ahdistaa... "

Hiljaa, anonyymi! Helikopteri on jo lähetetty hakemaan sinua internointileirille.