24.6.16

Tulossa pian: Asiallinen rokotekritiikki

Viime vuonna joukkorahoituksella toimiva Rapport julkaisi Olli Sulopuiston Mikä rokotteissa epäilyttää? kirjoituksen. Siinä tarkasteltiin rokotekriittisten ihmisten näkökulmia. Hyvää luettavaa. Luvassa on lisää rokotteisiin liittyvää tekstiä, sillä tällä hetkellä Rapport-rahoitusta haetaan Jani Kaaron projektille:

Rokoteskepsiksestä kriittisiin kysymyksiin

Juttuidea kiinnostaa minua suunnattomasti. Juuri sellaista tekstiä olen kaivannut.

Sen jälkeen kun rokoteskeptikoiden julkisesta nöyryyttämisestä tuli salonkikelpoista, toimittajat, bloggarit ja muut ortodoksisen tieteen besserwisserit eivät ole siinä estoja tunteneet. 
Tällä julkisella naurunpieksännällä on kuitenkin ollut seurauksensa: se on saanut myös perustellut rokotekriittiset kommentit kuulostamaan höpsismiltä. Kriittisiä kysymyksiä olisi kysyttävänä paljon, mutta eivät lääkärit, tutkijat ja varsinkaan yksittäiset ihmiset uskalla esittää niitä julkisesti rokoteskeptikoksi leimautumisen pelossa. 
Toimittaja ottaa nyt riskin ja pohtii kolumnissaan, miten lääketeollisuudelle muuten kriittisessä ilmapiirissä rokotteet ovat saaneet immuniteetin kaikkia kriittisiä kysymyksiä kohtaan ja millaisia seurauksia sillä on. Kolumnissa myös pöyhäisen tätä kasaa ja katson, mitä sieltä pintaraapaisulla löytyy.

Rokotekriitikoiden itku on musiikkia korvilleni! Oikealle lääketieteen ja rokotetutkimuksen kritiikille on kuitenkin aina kysyntää. Isojen lääkefirmojen tutkimuskäytännöistä paljastuu jatkuvasti puutteita. Firmat saavat toistuvasti jopa kymmenien miljoonien eurojen (ellei miljardien dollarien) sakkoja vilpistä ja vilunkipelistä, kun tutkimustuloksia ei luovuteta asiaankuuluvasti eteenpäin tai firmat suorittavat lahjontaa.

Rokotteiden tärkeyden takia on aina asiallista kyseenalaistaa onko alan pusseissa puhtaat kokaiinit. Jauhot! Tarkoitin jauhoja. Siksi haluan lukea mitä Kaaro saa selville. Juuri näistä aiheista haluan keskustelua sen ikuisen salaliittopärinän ja AUTISMIA-häröilyn sijaan.

Kaaron juttuidean rahoituksella on kiire, sillä deadline lähestyy. Kannan korteni kekoon pienen rahoituksen muodossa.

Päivämäärä, johon mennessä jutun tekijät sitoutuvat saamaan jutun valmiiksi:
11.7.2016

23.6.2016
Koossa 264.00 €. Aikaa jäljellä 13 päivää. Tavoite 800.00 €

No comments: