19.12.16

The Walking Obamagate

Obamagate, tuo kuolematon kampanja jolla yritetään kyseenalaistaa presidentti Barack Obaman syntyperä. Viisi vuotta sitten sheriffi Joe Arpaio otti tehtäväkseen selvittää oliko Valkoisen talon julkaisema syntymätodistus (tarkemmin kirjoitettuna skannaus syntymätodistuksesta) oikeasti presidentin aito syntymätodistus. Vai olisiko se väärennös? Viikolla sheriffi järjesti lehdistötilaisuuden, jossa kuultiin mitä sheriffin keräämät asiantuntijat olivat päättäneet.

Tulos oli tämä: syntymätodistus on väärennös!

Tunnin pituinen esitys on katseltavissa YouTubessa, jos välttämättä haluat kiduttaa itseäsi.

Mike Zullo esittelee toimittajille tiimin löydöksiä. Kerrankin Obamagatea kannattavat tahot ovat laatineet jotakin uutta. Videolla näytetään miten Obaman syntymätodistukseen viereen laitetusta Johanna Ah'Neen syntymätodistuksesta löytyy useita leimoja ja kohtia, jotka ovat identtisiä keskenään. Se tarkoittaa, että toisesta on siirretty osia toiseen syntymätodistukseen. Päiväysten leimat ovat tismalleen samassa kulmassa lomakkeissa. Se ei voi olla mitenkään sattumaa.

Zullo kertoo ryhmän saaneen Ah'Neen syntymätodistuksen Jerome Corsilta. Corsi on elättänyt itseään Birther-materiaalin myynnillä. Corsi kertoo saaneensa paperin itse Johanna Ah'Neeltä vuonna 2011, sen jälkeen kun Obaman syntymätodistus oli julkaistu pdf-tiedostona Valkoisen talon sivulla. Sen jälkeen Ah'Neen syntymätodistusta esiteltiin World News Dailyn sivuilla esimerkkinä Aidosta Syntymätodistuksesta. Johanna kertoo syntymätodistuksen olleen hänen kassakaapissaan.

Lopuksi Mike Zullo sanoo Ah'Neen syntymätodistuksen olleen lähde sille väärennökselle, jota esitellään Obaman syntymätodistuksena.
 
Ok. Pidetään kaikki tuo mielessä. Oletetaan, että tutkijaryhmä on päätynyt oikeaan johtopäätökseen Obaman syntymätodistuksesta. Joten missä vaiheessa muka Obaman syntymätodistukseen napattiin mm. nuo leimat Ah'Neen syntymätodistuksesta?

Vastauksen puuttuessa joudumme päätymään johdonmukaisimpaan johtopäätökseen. Lehdistötilaisuudessa esitelty Ah'Neen syntymätodistus on muokattu Obaman syntymätodistuksesta. Lähteenä väärennökselle on se pdf-tiedosto, joka julkaistiin Valkoisen talon sivulla. Varsinkin sen takia, että Zullo toteaa syntymätodistusten väärentämisen olevan helppoa. He tekivät niitä viiden vuoden ajan testeissään.


On myös huomion arvoista, että kyseisen Ah'Neen syntymätodistuksen digitaalinen tarkastelu tuo esiin aivan samoja kerroksia ja ilmiöitä, joita Birher-liikkeen jäsenet löysivät Obaman syntymätodistuksesta. Obaman versiossa niitä väitetään väärennöksen jäljiksi. Ah'Neen versiossa ne ovat.... [hiljaisuus folioprikaatin suunnalta].

Toistaiseksi Arpaion ryhmä ei ole julkaissut materiaalejaan kaiken kansan tarkastettavaksi. He aikovat lähettää materiaalit eteenpäin viranomaisille. Eli jäämme melkein kiinnostuneina seuraamaan miten Arpaion possen saaga päättyy. 

3 comments:

Anonymous said...

Olisihan se noloa sheriffille jos vuosien "tutkimusten" jälkeen joutuisi myöntämään olevansa idiootti ja täysi pelle.

Tom Kärnä said...

Tätäkö se tiesi, kun näin viime yönä unta, että presidentti Obama tekee suuren maailmoja räjäyttävän paljastuksen, joka johtaa hänen(kin) eroonsa (selostus unesta ilmestyy blogissani torstaiaamuna).

AnoMatti said...

Jotenkin tuntuu että kaiken tuon typeryyden ytimessä on syvään juurtunut rasismi ja siitä johtuva epäusko siihen että USA:sa voi edes olla puolimusta (tai yhtä hyvin puolivalkoinen) presidentti ilman että hän olisi varastanut tuota virkaa jollain tavalla, saati sitten että hän edes periaattessa voisi olla USA:lle hyvä presidentti.