4.2.17

Kreationismin vastaisku

Viehtymys junioreihin näyttäisi olevan arastava trendi Trumpin nimilistalla. Presidentti Donald Trumpin nimitykset nimittäin jatkuvat. Itseäni kutittaa ärsyttävistä paikoista kaikista tuorein nimitys. Uusi hallinto perusti työryhmän selvittämään miten korkeakoulutusta päivitettäisiin parempaan suuntaan. Tarkoituksena löysätä hallituksen määräyksiä ja valvontaa koulutuksessa. Kerrassaan tärkeän homman johtohahmoksi valittiin väkevästi kristillisen Liberty yliopiston lakimies Jerry Falwell Jr.

Eli korkeakoulutuksen tärkeistä muutoksista päätetään nuoren maailman kreationistin valvovien silmien alla. Käänne on poikkeuksellinen hyvä tapahtuma kreationistien maineelle. Nyt he voivat osoittaa miten kreationisti on merkittävässä koulutukseen liittyvässä virassa. Melko varmasti kreationistit käyttävät Falwell Juniorin hetkeä parrasvaloissa kaikin tavoin hyväkseen. Joudumme jännittämään

Toistaiseksi emme vielä tiedä mitkä ovat työryhmän viralliset tavoitteet. Tai millaista valtaa Falwell Jr. saa käytettäväkseen. Ennustaisin perstuntumalta, että yksityisten oppilaitosten sääntely ja valvonta vähenevät. Mutta emme voi vielä ennustaa mitä vaikutuksia sillä on koulutuksen tasoon. Pessimistinä toivon, että yllättyisin positiivisesti.

Tiukka uskonnollisuus ja evoluutioteorian vastainen periaate ovat Liberty yliopiston pääperiaatteita. Nimensä mukaan yliopisto on täynnä vapautta, joten tietenkin siellä opiskelevat nuoret määrätään noudattamaan moraalisia rajoituksia. Mm. tanssiminen olisi liian suurta vapautta opiskelijoiden elämässä. Eikä poikien ja tyttöjen etäisyys toisistaan saa olla liian vapaata. On muuten täysin vääränlaista huumoria tulkita yliopiston tunnusta pilkallisella tavalla. On vain sattumaa, että siinä on liekehtivä kirja ja teksti: Knowledge Aflame. Se ei siis mitenkään viittaa kirjojen polttamiseen.


Luomisoppia edistetään asiaan kuuluvilla Center for Creation Studies kursseilla.

Liberty University's Center for Creation Studies is a dynamic, teaching-based academic center. Our purpose is to research, promote, and communicate a robust young-Earth creationist view of Earth history. Beginning with sound Biblical interpretation, we seek to understand how science can inform us about God's magnificent creation.

Sääntelyn mahdollinen löystyminen voisi mahdollistaa tällaisten kurssien yleistymisen, kun tarpeeksi moni kreationisti kampanjoi niiden puolesta. Yritän valppaana seurata miten kreationistit reagoivat Falwellin tekoihin.

3 comments:

MrrKAT said...

Betsy DeVos, Trumpin valinta opetusministeriksi, saattaa yrittää avata ovia ID-liikkeelle.
Kun kysyttiin että edistääkö hän "roskatiedettä", niin sen sijaan että olisi vastannut simppelisti "ei", hän vastasi kiertävämmin: tukevansa tiedettä joka edistää "kriittistä ajattelua":

At a confirmation hearing earlier this month, Betsy DeVos, President Trump’s pick for education secretary, responded to a question about whether she would promote “junk science” by saying she supports science teaching that “allows students to exercise critical thinking.”
- http://www.patheos.com/blogs/dispatches/2017/02/01/betsy-devos-critical-thinking/

Mutta ID-liikkeen metkut tuntevat tunnistaa tuosta nuo ID-liikkeen koodisanat. Nykyään sitä voi käyttää myös ilmastonmuutoksen ja ympäristöoppien kyseenalaistamiseen kouluissansa. Perheensä, erik. miehensä Dick on tukenut ID-liikkeen opetuksen ajamista kouluihin jo pitempään.
Anonymous said...

Betsy DeVos on tunnettu kreationisti, eikä edes erityisesti peittele sitä. Jotenkin, eikä ihan vain vähän vaikuttaa siltä että Trumpin taustalla vaikuttaa Pence & Bannon vähän enemmän kuin olisi terveellistä. Toisaalta kun tarvittavat ääriuskonnolliset nimitykset on saatu läpi, Trump voidaan siirtää tavalla tai toisella sivuun ja Pence saa haluamansa: pääsyn ydinasearsenaaliin.

Kyllä tuossa vielä hetki menee mutta ennenpitkää ko. kominaisuus ajaa tavoitteensa läpi ja Pence on vallankahvassa.

Kysymys kuuluu, saadaanko parin vuoden sisään muutoksia perustuslakiin, ja millaisia - esimerkiksi koskien presidentin asemaa, kauden pituutta ja valintaa.

Anonymous said...

Betsy DeVos pääsi odotetusti Pencen tuella läpi. Seuraavaksi odotettavissa painostus luonnontieteitä vastaan, ja painotus vahvasti kohti teologiaa.