21.2.18

Marjory Stoneman Douglas ja kriisinäyttelijää pukkaa

Uusi joukkosurma koulussa Yhdysvalloissa. Uusi keskustelematta jättäminen siitä miten aserikoksia saisi oikeasti kitkettyä modernissä länsimaassa. Kerrassaan ratkaisematon ongelma, johon ei ole mitään selkeää ja toimivaa ratkaisua. Voi jumpe ja jampe, kun muissa valtioissa vaan olisi jotain mistä Yhdysvallat voisi ottaa mallia.

Siinä sivussa sosiaaliseen mediaan plöräytettiin ne tismalleen samat salaliittohörinät joita olemme nähneet kaikkien edellisten joukkosurmien kohdalla. Aurora elokuvateatteri, Sandy Hookin koulu, Las Vegasin konserttisurmat, ja niin edelleen. Kaikissa näissä saimme hämmästellä väitteitä kriisinäyttelijöiden käyttämisestä. Emmekä pelastu tältä sekoilulta tälläkään kertaa, kun Marjory Stoneman Douglas –yläkoulun ruutisavu haihtui.

Kun koulun teinit alkoivat vaatimaan poliitikkoja taipumaan ja oikeasti tekemään jotain konkreettista. Tällaista aktivismia nähdään yhä useammin. Ja sen takia nämä nuoret joutuivat myös salaliittoteorioitsijoiden tähtäimeen.

Näistä useista puhujista yksi näytti joutuvan foliosarjatulen kohteeksi. 17-vuotias David Hogg puhuu täsmällisesti, intohimoisesti ja vakuuttavasti. Se ei voi olla sattumaa, joten hänen on oltava kriisinäyttelijä. Tai sitten nuori Hogg vain ymmärtää miten televisiokameroilla kannattaa puhua, joa haluaa vaikuttaa yhteiskunnassa. Juuri sitä varten hän harjoittelee puhumista. Ja kun nämä pätkät haastatteluja ennen tehdystä treenauksesta löytyivät, niin hänen on oltava kriisinäyttelijä!

Sekä Hogg on FBI-agentin poika, joten hänen on oltava kriisinäyttelijä! Sillä kuten me kaikki tiedämme; FBI-agenttien lapset eivät voi oikeasti joutua vaaraan julkisissa kouluissa.

Nämä salaliittoteoriat leviävät entistä pidemmälle, kun tarpeeksi suuri osa väestöstä ei enää uskalla soveltaan lähdekritiikkiä ja skepsismiä. Floridan osavaltion kongressiedustaja Shawn Harrison joutui huomamaan sen, kun hänen avustajansa twiittaili foliojuttuja. Avustaja sai pikaisesti potkut.

David Hogg kun on ollut aikaisemmin televisiossa. Foliologiikalla se tarkoittaa hänen olevan kriisinäyttelijä! Sillä ihmiset eivät saa olla mediassa kuin pelkästään koulusurmiin liittyvissä jutuissa. Tässä pätkä siitä miten karmeaan salaliittoon Hogg on sekaantunut. Mitä Iso Hiekkaranta ei halua meidän tietävän?


No comments: